primerne zimske pnevmatike za c4 picasso

Začel/a TOMMYLEE, Avgust 10, 2012, 09:04:47 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

TOMMYLEE

Pozdravljeni!

Zanima me katere zimske pnevmatike bi mi svetovali za mojega pablota.dimenzije so 215/55/16 pa mislim da so 93V.
zelel bi pa taksne,ki se dobro drzijo,naredis veliko kilometrino pa da seveda niso predrage,ce sploh to pase skupaj :D.
Gledal sem Sava eskimo HP,ampak mi je sodelavec rekel da imam pretezek avto za njih.Tako da sploh ne vem katere naj gledam.
Dal bi pa za njih nekje maksimalno do 150Eur /kom.

Lp,Tomaz

dvorjan

Michelin, Dunlop, Continental in druge priznane znamke ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

dvorjan

Citat od: TOMMYLEE;138270kateri model?

JA, verjetno tak z zimskim profilom?! Pri tem pa posameznem proizvajalec ponuja prakticno 1 ali najvec 2 razlicna modela ...

Dunlop WinterSport 3D
Continental TS830
Michelin Alpin A4
...

TOMMYLEE

Ja ,to vem da z zimskim profilom.ampak vprasal sem zato,ker recimo dunlop ima se 4D,GoodYear ima ultra grip performance 1 in ultra grip perfomance 2 in se UG8.zato sem vprasal za model.vsak model je pa drugacen.brez zamere

Xandrej

Kupi one od priznanih proizvajalcev ki jih boš dobil za najbolj ugodno ceno in fertik. Ker že 4234532504372674653209856472508432672 povedano, da pri normalni vožnji, in vožnji ki se prilagodi z razmerami na cesti midva ne vidima razlike med gumami.

LP

Jaz sem imel že 10 parov različnih zimskih gum pa sem se vedno pripeljal na smučišče pa po snegu kam sem želel in to je to.

Tista pa je tudi ena: Da imaš pretežak avto za savo... idi pa ga okoli kepe v mojem imenu da take trotlarije okoli govori bedak slovenski ki misli da je vse vredu samo ne slovensko kupit!!!!

xpuser

andraž

Lahko tudi Kumho, Hankook, Marshal... Samo ne kakšno xy Kitajsko produkcijo. Kot je napisal Xandrej, pri "boljših znamkah" ob normalni vožnji ne čutiš razlike.

abuser4

A je že kdo probal dat gor dimenzijo: 205/55/16 namesto: 215/55/16?

Cenovno so bolj ugodne. Razlika za števec pa bi bila cca 1.7%.

Jogador

Citat od: abuser4;139994A je že kdo probal dat gor dimenzijo: 205/55/16 namesto: 215/55/16?

Fizično bodo že pasale, ampak če jih ni v homologaciji vpisanih, potem nimaš tehnično izpravnega avta. To je lahko problem za policijo, če se te lotijo, v primeru nesreče pa ti zavarovalnica ne krije nič, iz istega razloga, to je že nekajkrat bilo napisano v podobnih temah.

Raje daj zraven še tistih 50€, pa naj bo vse po pravilih, moje mnenje:BigThumbs:
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

abuser4

Ja sigurno se to da nekak homologirat. Je pa treba najdt ustrezne papirje, k bi to mogočal oz neke feltne, ki pašejo na ta avto in imajo vpisano to dimenzijo.

Razlika je cca 20-30 eur po gumi. Odvisno seveda od znamke.

dvorjan

Citat od: abuser4;140195Ja sigurno se to da nekak homologirat.

Ne pa se ne da. Ker noben C4P ni imel take dimenzije. In o tem ze vse pise na forumu, le malo je treba pogledati ...

frodo1

Citat od: abuser4;139994A je že kdo probal dat gor dimenzijo: 205/55/16 namesto: 215/55/16?

KAKO SI PA TO UGOTOVIL, RAZLIKE V HITROSTI NE BO, GUMA JE SAMO ŠIRŠA 10MM;

http://www.google.si/url?sa=t&rct=j&q=oznake%20pnevmatik&source=web&cd=1&cad=rja&sqi=2&ved=0CD0QFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.pnevmatike.avtogume.com%2Fpg_24.html&ei=DWhJUP_1CIbJ0QXgtID4BA&usg=AFQjCNGXDnz8A_sjWPzgWxZXG0YqjSx-Tg
"Ni se sramota uèiti, ampak ne znati."

sušo

abuser4

Na isti strani kot SUŠO!

Druga zadeva: Na homologaciji pravi, da lahko homologiraš katero koli dimenzijo, samo papirje rabiš za to!

Potrebno je poiskat ustrezno platišče, ki paše seveda na ta tip avtomobila in v kolikor piše v TUV dokumentu ta dimenzija, ti jo bojo brez težav homologirali.