Gearbox faulty

Začel/a jurep, Avgust 04, 2012, 04:19:17 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

jurep

Ko sem 4. 8. zjutraj posredoval vprašanje o menjavi filtra za kabino, nisem vedel, kakšne težave me čakajo. Popoldne sem se usedel v avto da bi šel po omenjeni filter. Ob vžigu mi računalnik javi "gearbox faulty" in seveda noče v prestavo - gre za robotski menjalnik. Odklopim kleme, nato ponovno vžgem avto, a mi poleg menjalnika javi še antipollution faulty. Avto ima 100 kkm, včeraj sem ga pripeljal domov b.p. in tudi ne spomnim se, da bi imel z njim kakršne koli težave (sem sicer drugi lastnik,avto je slovenski, 1,6 hdi motor).
Sicer naivno  a vendarle: ali je možno, da je računalnik zmedlo, ker je avto stal na soncu, temperatura pa naj bi bila 40 stopinj C. Kako ga pripraviti do delovanja oz. najverjetneje bo potrebno posredovanje mehanika...?

Hvala za odgovore.

LP

Jure

garac

a žarnice so vse ok? Najbrž bo treba na diagnostiko
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

jurep

Žarnice so vse o.k., prav tako varovalke, ki preko katerih poteka vezje za napajanje krmiljenja menjalnika. Dodal bi le popravek: ni Antpolution, temveč Depollution faulty. Konec koncev je to vseeno. Je pa hudir, ker bo treba avto odvleči oz. odpeljati.

lp

Jure

jurep

Mogoče bom proti večeru že kaj več vedel; brat ima namreč na telefonu naloženo diagnostiko za avtomobile (poveže se z računalnikom, bere in baje lahko tudi briše) in namerava priti na obisk. Vkolikor bo rešitev problema le brisanje napak v računalniku, ne bi smelo biti problemov, če pa bo kaj hujšega, potem pa..... Kakor koli že, bom javil

lp

Jure

xpuser

Citat od: jurep;137854Mogoče bom proti večeru že kaj več vedel; brat ima namreč na telefonu naloženo diagnostiko za avtomobile (poveže se z računalnikom, bere in baje lahko tudi briše) in namerava priti na obisk. Vkolikor bo rešitev problema le brisanje napak v računalniku, ne bi smelo biti problemov, če pa bo kaj hujšega, potem pa..... Kakor koli že, bom javil

lp

Jure

Nevem če bo elm čip dovolj. Rabu bi original lexio.

jurep

Žal je to, kar je predhodnik napisal, držalo. Brisanje s telefonom ni pomagalo, torej bom lahko problem reševal šele v ponedeljek. Do takrat pa lep pozdrav - bom javil, kako je bilo.

Jure

jurep

Prva diagnoza: šel računalnik, ki krmili robotski menjalnik. Cena popravila: 1000 evrov.Kakšni predlogi, rešitve...?

LP

Jure

Xandrej

Pozanimaj se če pašeko križem in najdo kakšnega na E-bayu ali pa na kakem odpadu. Srečno iskanje ti želim. Upam da rešiš čimugodneje!

north

Kako ali ali ga ni možno reprogramirat ?
Citroën - Creative Technology

xpuser

Citat od: north;138066Kako ali ali ga ni možno reprogramirat ?

ka spet stane €€€

išči po kodi na njim

kater serviser je dal diagnozo? sam ne rečt avtomerkur...

jurep

Za Xpuser: da Avtomerkur. Je pa hec, da sem 8.8. zjutraj klical v Istra avto (Obala) kjer so mi povedali na podalgi št. avta, da stane tovsten del (elektronska enota, ki na menjalniku s pomočjo servomotorjev pretika prestave) 404 evrov z DDV. Kje hudiča pa je še 600 evrov do jurja pa ne vem. Kakor koli že, danes popoldan naj bi izvedel točno, kaj je z avtom narobe, potem bom povprašal po ceni. Èe bo razlika tako velika (pod pogojem, da bodo rekli, da je okvarjeni del dejansko tisti za 404 E), jih bom seveda obvestil, da avta pri njih ali ne bom servisiral, ali pa , da bom del dobavil iz Francije sam.

Lp

Jure

alesz

Elektronska enota.......je računalnik tega menjalnika
Aktivator robotiziranega manjalnika.....je pa tisti kos ,ki ti prestavlja
Èe iščeš cene moraš vedeti kaj iščeš in tudi trgovec mora vedati kaj ti prodaja.
Najdražji deli za Citroene so v Franciji....................

xpuser

Citat od: jurep;138093Za Xpuser: da Avtomerkur. Je pa hec, da sem 8.8. zjutraj klical v Istra avto (Obala) kjer so mi povedali na podalgi št. avta, da stane tovsten del (elektronska enota, ki na menjalniku s pomočjo servomotorjev pretika prestave) 404 evrov z DDV. Kje hudiča pa je še 600 evrov do jurja pa ne vem. Kakor koli že, danes popoldan naj bi izvedel točno, kaj je z avtom narobe, potem bom povprašal po ceni. Èe bo razlika tako velika (pod pogojem, da bodo rekli, da je okvarjeni del dejansko tisti za 404 E), jih bom seveda obvestil, da avta pri njih ali ne bom servisiral, ali pa , da bom del dobavil iz Francije sam.

Lp

Jure

Draga šola, škoda ker nisi prej povprašal/poiskal na forumu kam na servis.

jurep

Šola vsaj zaenkrat še ni draga, saj nisem še nič plačal. Danes nameravam iti na servis in vprašati, kaj je dejansko povarjeno. Potem bom pa morda lažje iskal pot naprej, je pa dejstvo, da so, vsaj po prvih vtisih, pri Avtomerkurju zlatarji.

LP

Jure

Jogador

Citat od: jurep;138105Šola vsaj zaenkrat še ni draga, saj nisem še nič plačal. Danes nameravam iti na servis in vprašati, kaj je dejansko povarjeno. Potem bom pa morda lažje iskal pot naprej, je pa dejstvo, da so, vsaj po prvih vtisih, pri Avtomerkurju zlatarji.

LP

Jure

To je kar prevladujoči vtis glede tega servisa. Nekako je splošno mnenje, da se jih je treba na daleč izogibat, jaz imam pa tudi osebno izkušnjo z njimi glede zlatarstva...
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3: