ESP - ASR izključen

Začel/a dule8, Julij 15, 2012, 08:54:39 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

dule8

Pozdravljeni vsi na forumu!
Imam manjšo-večjo težavo z mojim C5 (2002) karavan. Kar dve leti ni bilo nobenih težav samo redni servis in tekoče vzdrževanje. Sedaj pa v zadnjih dveh mesecih kot da bi iz avta hotel narediti novega ( stabilizatorja, zglobi, roke, ključavnica zadnjih levih vrat,prednji diski, zav.ploščice - pred 14 dnevi veliki servis... ) in na koncu me je celo v petek 13.ega pustil na ceti.
Pri hitrosti 130 km/h je na hitro cuknil kot da bi ga nekaj hotelo zaustaviti nato je avto ugasnil in na displeju se mi je pojavila informacija, da je ESP-ASR izključen. Zapeljal sem v stran in zaustavil avto vendar ga nisem mogel vžgati. Koristil sem asistenco in avto z vleko odpeljal na servis. Serviser ga je priklopil na računalnik in pravi da mu javlja neko napako na senzorju pritiska oz. na senzorju, ki bere položaj gredi. Nimam pojma kaj bi to bilo zato vas sprašujem ker vidim, da ste mnogi resnično diagnostični strokovnjaki. Ker sem v zadnjih dveh mesecih kar nekaj denarja potrošil za mojega C5, bi vprašal koliko pa bi koštalo to popravilo?
Zares hvala za odgovor kateri mi bo zelo prav prišel ker sem že malce začel razmišljat da bi avto prodal.:Hammer3:

xpuser

alesz

CitatServiser ga je priklopil na računalnik in pravi da mu javlja neko napako na senzorju pritiska oz. na senzorju, ki bere položaj gredi.
To skoraj sigurno ni napaka,to vedno vpiše če vozilo vžigaš in ne vžge.............

jumper1

Tudi če zobati jermen utrga napiše to napako