Pranje vetrobranskega stekla

Začel/a Ales79, Julij 09, 2012, 06:36:44 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Ales79

Pozdravljeni,

imam težavo, da mi ne dela pranje prednje šipe. Vode imam dovolj, pranje žarometov in zadnjega stekla dela. Ko ročko potegnem k sebi, se prvi brisalci vključijo, samo vode ni od nikjer.
Je imel mogoče kdo podobno težavo? Kakšna ideja kaj bi bilo, predno ga odpeljem na servis?

Hvala,
LP Aleš

miklavz

Verjetno bo servis najcenejša varianta

BT-C5

naj ti nekdo posluša,če se vklopi črpalka(če se)potem poglej.da se ni kje snela cevka,če ne poglej malo varovalke!!
Bolj malo verjetno je da sta obe šobi zamašeni-je pa možno!
šob se ne da čistiti,kupiš nove staneta obe 20€!

Lp.

alesz

Pranje žarometov je posebna črpalka,prednje in zadnje steklo je skupna  in varovalka trudi.......napaka je verjetni na sami črpalki,poglej teme C5 I in C5 II,je vedno isti problem......................

Ales79

Najcenejša varianta je bila, da sem počakal par dni, in sedaj spet vse deluje kot mora. Tako kot je nehalo delat je spet tudi začelo, samo od sebe.

miklavz

pixxel

tole je res mal cudno
kr naenkrat je nehalo spricat pa sem mislil da je zmanjkalo vode sam jo je dost
motorcka se pa tud ne cuje
varovalke so vredu
kk se kaj pride do motorcka

pixxel

se mogoce ena pomoc ker imam francoska navodila ne vem ketera tocno je varovalka za motorcek
c5 III 2010 tourer 1.6hdi

alesz

pixxel

hvala za pomoc
ni varovalka ker sem jo za menjal
ocitno bo treba kupiti nov motorcek

MSrougeZX

Z to napako je bil vpoklic pred leti...se spomnim da sem c5 peljal v MB da so mi menjali oba prednja.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

pixxel

breznikar.peter

Tudi jaz sem dobil ta vpoklic, ja. Menjali oba prednja motorčka.

Andrej c5 III

Tukaj podaj še moj ugotovitev! Te šprinklerji imajo spodi pod havbo, pod tapeto, na obeh kanalih ene protipovratne ventile in notri je fedr pa kuglica! No meni se je tam nabral vodni kamen in mi ravno tako ni špricalo! Sem odmontiral ins kompresorjem prepihal da je kamen zmetalo ven, spihal tudi šobe in od takrat dela.... še danes!

frodo1

Da se ti pa ne bi nabiral vodni kamen, je dobro dodat vodi kakšnih 5% alkoholnega kisa(8%), pa še šipa bo lepše očiščena.
"Ni se sramota uèiti, ampak ne znati."