CX Pallas de-gule

Začel/a gule, Julij 08, 2012, 02:09:28 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Čojko

Avto za na pijanke,... Confort kugle pa poskrbijo, da na poti domov ne pobruhaš avta.:Hammer3:

Nedelje so za uživat, ne pa za delat in ti s CX-om to strašno resno jemlješ. Bravo Gule!:BigThumbs:

gule

Citat od: Èojko;183622Avto za na pijanke,... Confort kugle pa poskrbijo, da na poti domov ne pobruhaš avta.:Hammer3:

Nedelje so za uživat, ne pa za delat in ti s CX-om to strašno resno jemlješ. Bravo Gule!:BigThumbs:

Èojko kugle sem zamenjal tri spredaj(ifhs comfort), ostala je še ena spredaj in dve zadaj(to, ko bo gnar, ali, če bo res potrebno tudi prej), saj zdaj res fino plava.

Nedelje, pa ne zapravljam več brez veze, torej so vse namenjene akoholu, družbi in roštilju...ter starim avtom...:funny34d:

firbec

Gule, na kolk ga pa zdej ceniš, ko je zrihtan?

gule

Citat od: firbec;183841Gule, na kolk ga pa zdej ceniš, ko je zrihtan?

cca.5000 eur, samo upam, da ne bo kdo slučajno ponudil da ga kupi, ker bi mi bilo zdaj nenavadno brez njega...muke obnove in priprave za vožnjo, pa ne bi še enkrat prestajal...vsaj za zdaj še nisem psihofizično na to pripravljen, verjamem moja družina isto...:Hammer3:

Je pa zanimivo pogledati na //www.mobile.de, koliko so zdaj vredni takšni pallasi...:gimme_money:

gule

Je puščalo olje in je moral biti zamenjan. Del se še vedno, da dobiti nov in to v Citroenu(je isti kot na starem Jumperju in Boxerju). Naš mehanik je to danes zelo hitro končal, zdaj ostaja še upanje, da na parkingu doma ne bo več flekic po podu...:BigThumbs:

Več povedo slike...:take_picture:

Čojko

Kako pa si vedel, da je isti kot na Jumperju?

Problem pri teh starih avtih je ravno to, da so vsi podatki izbrisani iz Citroen baz. A ne bi lahko bilo na kosih, ki jih še vedno dobavljajo za Citroen še vedno zapisani tudi stari neaktualni modeli? Še bolj pa, da bi bile aktivne baze starih Citroenov po katerih bi videl če je tak kos še dobavljiv kot kos za novejšega? mamicu jim,... Rihtaj recimo kakšnega starega Mercedesa,.. je čisto druga zgodba!

Pa malo me čudi, da uradni servis nima orodja za montažo semeringov,... al so samo take sorte mehaniki pri vas, da ne znajo/nočejo tega uporabljat?

gule

Citat od: Èojko;184178Kako pa si vedel, da je isti kot na Jumperju?

Problem pri teh starih avtih je ravno to, da so vsi podatki izbrisani iz Citroen baz. A ne bi lahko bilo na kosih, ki jih še vedno dobavljajo za Citroen še vedno zapisani tudi stari neaktualni modeli? Še bolj pa, da bi bile aktivne baze starih Citroenov po katerih bi videl če je tak kos še dobavljiv kot kos za novejšega? mamicu jim,... Rihtaj recimo kakšnega starega Mercedesa,.. je čisto druga zgodba!

Pa malo me čudi, da uradni servis nima orodja za montažo semeringov,... al so samo take sorte mehaniki pri vas, da ne znajo/nočejo tega uporabljat?

Je Æojko prav imaš za Mercedes se vse dobi(res pa stane kot suho zlato)...

Kako sem vedel, da je to ta del...pa ne radim ja džabe u Citroenu...:argue1:

Da se ne zafrkavamo, ti povem...na Cx basisu sem našel originalno šifro, pol sem v svojih programih za dele pogledal, če jo imajo...je seveda bila NFP, pol sem poizkusil po dimenziji pri naših sosedih, ki prodajajo alternativne dele. Kolega je rekel, da lahko nabavi, jaz sem ga pa zaprosil, da mi pove vse šifre, ki se ponujajo za to dimenzijo(PSA seveda). Nakar sem jaz eno po eno vnašal v svoj program, dokler mi ni vrglo ven živeče šifre. Na koncu sem naročil original del...:Hammer3:

Kako pa vem da gre na Jumper in Boxer...v Citroen service, ali Peugeot box vtipkam šifro dela, pa mi ven da vse modele, kjer se ta komponenta uporablja...:BigThumbs:

Tretji del tvoje opservacije, ki se nanaša na orodje...verjetno ga nimamo...:emot112:

Čojko

No vidiš, kako malo bi bilo potrebno, da bi Citroen lahko sam prodajal te original kose, ki jih ima na lagerju in jid zaradi živečih modelov dobi glede na količino od proizvajalca po bistveno ugodnejših cenah kot nek CX basis,.... Kakšna pa je cena oz. razlika v ceni med original Citroen in CX basis? Po možnosti se gre za popolnoma identični kos....

gule

Citat od: Èojko;184190No vidiš, kako malo bi bilo potrebno, da bi Citroen lahko sam prodajal te original kose, ki jih ima na lagerju in jid zaradi živečih modelov dobi glede na količino od proizvajalca po bistveno ugodnejših cenah kot nek CX basis,.... Kakšna pa je cena oz. razlika v ceni med original Citroen in CX basis? Po možnosti se gre za popolnoma identični kos....

Cena je podobna, mislim cca. 16 eur. Meni je lažje nabaviti iz Citroena...:BigThumbs:

Je pa Citroen mačehinsko nastrojen do svojih starejših vozil. Evo še za Xsaro 2 in C5 1, so se začeli pojavljati deli, ki so kot novi nedobavljivi. Za xsaro recimo tipalo klime...:argue1:

gule

Ker se pač deli težko dobijo, sem se počastil in si naročil še špricaljko za vetrobransko steklo(v bistvu sam cevka zvita z luknjami in priponkami). Razlog za kaj se še dobi, je ker ima BX isto...:Hammer3:

gule

Ja od včeraj, pa imam popolnoma nov avto, star skoraj 30 let...

Lovro

Ja, ma nule stojijo postrani, se vidi slaba kvaliteta - števec je komaj 30 let star, pa že nekaj postrani kaže :emot68:
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

andraž

Evo, potem ga bo pa čez dve leti prodajal s 12500 km. "Veste, smo se zelo malo vozili, stalno garažiran..."

Lovro

Pa prva barva, pa to... zdaj vemo, zakaj si dal števec na nulo :emot68:
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

gule

Citat od: Lovro;184255Pa prva barva, pa to... zdaj vemo, zakaj si dal števec na nulo :emot68:

Prijatelj...mali popravek...števec je sam skočil na nule...:BigThumbs:

Prva barva itak...odkar je pri meni samo 1x barvan...:Hammer3: