CX Pallas de-gule

Začel/a gule, Julij 08, 2012, 02:09:28 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

janez

Lovro :BigThumbs:

Ma ja... Govorimo o oldtimerju :)

Ma sej Gule bo že naredu kolkr se mu zdelo prav pa po svojem okusu .

Lovro

Sicer jaz ne maram nalepk na avtu, ampak pri oldtajmerih je včasih poseben čar, če so na zadnjih šipah še ohranjene tiste nalepke ELF, Ina, Total,...

Itak pa bo že se vsak sam odločil, kaj bo imel na svojem avtu, pa magari tisto (vsaj za moj okus) zloglasno O'Neal nalepko na vrhu sprednje šipe :emot77:
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

janez

NEEEEEEE.... O`NEAL pa mora bit na avtih iz osemdesetih heheheheh

pa TURBO in "ko bom velik bom mercedes"

gule

Citat od: Lovro;163989Te nalepke so itak stvar okusa.

Je pa res, da lahko zelo pripomorejo  k ugotavljanju zgodovine avta. Na Guletovem se mi zdi, da je švicarska nalepka nekega servisa.
Od Robija (Monami) sem pred časom zvedel, da lahko pri avtih, uvoženih iz Švice baje dobiš vse informacije, kje se je avto servisiral. Te stvari imajo namreč precej bolj strogo urejene, kot npr. pri nas. On je na tak način marsikaj zvedel o njegovih CX-ih, ki ju je pripeljal iz Švice.

Točno to...in ker meni veliko pomeni, da je avto iz Švice:Hammer3:, bom za zdaj nalepko od avto hiše pustil na avtu...pa itak pride tista črna roleta čez, pa se ne bo videla...:BigThumbs:

Samo ljudi moji, ta nalepka mi je zdaj najmanjša briga...je na avtu še veliko zadev, ki so za popraviti in imajo prioriteto nad nalepkami...:gimme_money:

gule

Keža, a zdaj moram tiste tvoje nalepke dol z amija odlimati, ker niso cool?

:funny34d:

janez

Gule, to pa obavezno dol...

gule

Nekaj časa me ni bilo sem namreč nalepke dol strgal pa me ni bilo na forumu...šalim se upam, da mi nekateri ne zamerijo...:BigThumbs:

No saga o Cx-u se nadaljuje...sestavljanje se je začelo...no podkev je še vedno na napačno stran obrnjena, a sem mojstru naložil, da popravi...da mi še to malo sreče ne pobegne...

Progledao je ma jedno oko...čoro...čoro...

Moram pa reči, da sem posebej ponosen na izvirno stanje nalepke, ki prezentira izvornost vozila, oziroma njegovo namembo "boljšemu" delu Europe...geografsko seveda...:BigThumbs:

gule

In to so vse slike za danes narode...:take_picture:

Kromirani deli "sjedajo ko budali šamar"! :argue1::argue1:

dyane

Citat od: gule;164013Kromirani deli "sjedajo ko budali šamar"!

:emot15::emot15:
[SIGPIC][/SIGPIC]

Lovro

Citat od: gule;164011Progledao je ma jedno oko...čoro...čoro...

Æorava li Cx-a...:emot77:
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

krka964

Barva je krasna, le malce na zeleno vleče, se mi zdi ...
Eh, to bo od fovšije !!
Kaj vse lahko človek postori, če ne gre na svetovca, ane?

Čojko

Citat od: gule;164011Moram pa reči, da sem posebej ponosen na izvirno stanje nalepke, ki prezentira izvornost vozila, oziroma njegovo namembo "boljšemu" delu Europe...geografsko seveda...:BigThumbs:

Dokler ni dobil v roke CX-a pravi bosanac je bil švicarski sir, pa sage o prevozu do doma se spomni,.... verjetno bo sedaj bistveno bolj zanesljiv, ... in ti bi še vedno delal reklamo za Švicarje. Jaz pa bi jo ravno zaradi tega dal dol. Èe že mora bit nalepka daj gor Citroen Ovnak.

MSrougeZX

C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

gule

Citat od: Èojko;164036Dokler ni dobil v roke CX-a pravi bosanac je bil švicarski sir, pa sage o prevozu do doma se spomni,.... verjetno bo sedaj bistveno bolj zanesljiv, ... in ti bi še vedno delal reklamo za Švicarje. Jaz pa bi jo ravno zaradi tega dal dol. Èe že mora bit nalepka daj gor Citroen Ovnak.

Da bi razumel, bi moral tri strani napisati, a bom nakratko, avto je v BiH prišel ob koncu devedesetih let. Kupil ga je sin očetu(sin dela v CH, oče živi v BiH). Ko je avto bil pri njemu je bil tip-top, ker ga je vzdrževal moj zelo dober prijatelj, ki je strokovnjak za Citroene. Takratni lastnik, je živel cca. 20 km od mene, nakar so avto prodali enemu, ki drugače prisega na VW, bližje meni na cca. 10 km. No ta je avto nemilosrdno ekspoatiral, in vzdrževal, pri takšnih, ki znajo samo golfe 2 popraviti...torej še tisto, kar so poskušali popraviti, ali zamenjati so ob tem pokvarili zraven še par drugih zadev...pač vaški mojstri. Zato danes imam pumpo od goriva z drotom zavezano in še nekaj podobnih tuningov na avtu. Nato je avto iz mojega kraja prodan enemu fantu v Jablanico(tam, ko je bila bitka na Neretvi, in je ranjki Tito dal most zrušiti...op.aut). Cca. 100 km dalje...Avto tu stoji par let in čaka, čudo, ker je verjetno takratni lastnik videl kak klump je in ga noče obnoviti, oziroma mu se ne spača(fanta sem spoznal, gre za edinega taxista v Jablanici, ki pa dela z passatom in se mu je ta avto zdel zanimiv). No gremo dalje, on je avto prodal možakarju, ki ima otpad Citroen v Tomislavgradu, še dalje od njega, od mene skoraj isto...Da je stvar bolj huda, ko je to naredil, ga ni prepisal in zato sem jaz pol moral iti v Jablanico delati prepis...zato vem vse to...
No na koncu sem jaz kupil avto od tega iz Tomislavgrada(ex.Duvno), ki pa še ima dva Cx-a, ki sem ih fotografiral in omenil v tej temi na začetkih...
In avto je zdaj pri meni in doživlja svojo katarzo...oziroma jaz sem edini, ki je imel jajca obnoviti te garje...:gimme_money:

Eto bio sam kratak...:BigThumbs:

Čojko

E, bravo. Ravno to ti hočem dopovedat. Bodi ponosen nase, ne pa na neke švicarje.

Jaz bi dal celo dve nalepki (oz. če sem iskren nobene, ker jih ne maram).
1. Citroen Ovnak, ker so ti oni tako lepo porihtali in je pošteno oz. spoštljivo do njih.  
2. Citroen CX - de Gule. Nek se vidi tko je gazda sa lovo,....