Zagorel mi je spaček

Začel/a zo, Julij 07, 2012, 06:46:35 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Etedoron

Jaz sem tudi fural piramide, ampak so imele omejen učinek (beri: nikakav). Rjovelo je še kar, mi je pa glih piramida padla dol spod havbe. Ampak imaš dve vrsti: navadno cheap in ognjevarno. Ognjevarna ne vzdržuje plamena, oziroma, če jo zažgeš, gori, ampak ko plamen umakneš, ne gori sama od sebe naprej. Kao. Naj bi. To je tista ta siva. Za bela pa ta zelena pa kao gorita veselo naprej. Kao.
Jaz bi mogoče za pod havbo dal kako štango, ki bi fizično tiščala peno gor.
Mah rajši mam da mi v ušesih še naslednji dan mal piska od hrupa, kot pa da cvikam kdaj bo naredilo VUF...
2CV la mur tu žur!
http://easymucy.com

Etedoron

Apa, pa še to: izolacije lahko daš kolikor hočeš, ampak pazi pod havbo: pri strani imaš odtok zraka izpod havbe: če daješ preveč izolacije na havbo, lahko ta odtok zraka zablokiraš in se ne čudit, če ti bojo en dan obročki popokali.
To se mi je zgodilo (kurc, po 20 letih v spačku se ti res VSE zgodi) na mojem 4. spačku Mala Siva Celica.
posledično sem takrat 'izumil' svoj dizajn pršutov, z 'retro' rebri, ki odlično odvajajo vroč zrak izpod havbe in od takrat se mi ni še nikoli pregrelo.
2CV la mur tu žur!

janez

Problem... in edini problem je ker ste RAZVAJENI ! Bek zmečte "nove " avte, feršterkerijo in preklopite na sedemdeseta pa vam bo spaček tiho. Bilo kaj narediš na tem avtu je še vedno za današnje pojme preglasen. Sej je bil že za takratne pojme preglasen. Sej, tud mercedes 220D je bil takrat glasen, pa ford kortina, pa audi 100 ls...

Ušesa imate razvajena in to je to. A serijo ne moreš utišat... lahk sam sebe prepričuješ da 200 eur izolacije deluje. V resnici pa ne. Posluši boxerja pa fejst bejbo (ali pa ženo) zraven šlataj pa ti bo čist vseen. Pa še gorelo ne bo... :)

vidobbb

a se hrup tud da homologirat?

gule

Saj se da rešit...mašino od kakšnega ax 1.0 noter stlačit, pa je...

Etedoron

Sem slišal ene bajke, da je kao Harley Davidson zakopirajtal to, kako vibrira cel motor, ko lavfa. A je to res al ne ...
Zaščitni znak spačka je njegov hrup. Ko so me v Bohinju spaševali kako bojo prepoznali, ali je neka predelana pizdarija spaček ali ni, sem jim rekel, da ga bojo prepoznali po značilnem zvoku izpuha in tuljenju motorja.
Janez ima 100% prav: utišati spačka je enako kot bi šel seksat samo s kondomom: če ni lulčka not ... kaj sploh hočeš dokazat?
2CV la mur tu žur!

superca13

Citat od: Etedoron;138220Apa, pa še to: izolacije lahko daš kolikor hočeš, ampak pazi pod havbo: pri strani imaš odtok zraka izpod havbe: če daješ preveč izolacije na havbo, lahko ta odtok zraka zablokiraš in se ne čudit, če ti bojo en dan obročki popokali.

Kake inženirske teorije pa vi razvijate  :-) :-)

Etedoron

Kar poglej, kako pride havba čez t.i. pršut. Tam je lufta toliko-in-toliko. Na svetovcih vidiš, kako eni celo pršut kar preč dajo, ali pa ga spodaj odpnejo in zavihajo navzven, da se bolje odvaja vroč zrak. In če imaš ful naizolirano havbo, samo iščeš probleme, ker zablokiraš tisti mali prehod.
Upoštevaj še to, da se verjetno 99% članstva našega kluba ne spomni, kdaj s(m)o nazadnje ZARES spucali oljni hladilnik ... pa imaš formulo za pokanje obročkov na dlani. Vse kar rabiš je eno dobro poletno stanje pred semaforjem z vročo mašino in se ti bo iz avspuha samo še zadimilo.
2CV la mur tu žur!

garac

Enkrat poglej malo fantom pod havbe, koliko jih ima speljanih odvod vročega zraka skozi cevi v blatnikih?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

janez

To zgoraj napisano in...

... veteranarsko naštelane štjngase čist na minimum  ..., se mašine tolk počasi vrtijo, da slišiš vsak bat posebej kak vžiga. Ma... potem pa ni pretoka olja, ni hlajenja olja in še vsa vročina, ki se nabere pod haubo... pa adijo obročki.

superca13

Vem pubeci, kak je spaček skupaj zmontiran ;)  Cevi so nujne, pravi spak ima to gor tako kot se spodobi. Brez teh cevi in po možnosti še s kako izolacijo tam preko....verjamem da se vse pregreva. Najbolj prav je, da Hoferjeve ali druge izolacije sploh ni, kot je Etedoron že sam ugotovil :) TAM pa to.. ;)
Tako, sedaj pa na pravi pršut :)

Lp
S

Etedoron

Odvodne cevi ali ne, še vedno od motorja puhti vročina.
To je včasih tako moteče... Na Mali Sivi Celici mi je kljub temu, da sem zrak speljal ven, pri vročem motorju skoz luknje v sprednji steni (od volana, od gasa) tako vroče pihalo v pedal za gas, da sem se opekel na njem - sem moral dolge relacije vedno vozit v supergah.

Zdaj imam tako, da so cevi od gretja odklopljene in zabasane, luknja od volana in štange za gas zatesnjeni in lahko spet mirne duše vozim bos in do zdaj ni še nikoli vroče pihnilo v noge. Pa obvezne 'škrge', rebra zarezana v pršute, da dodatno odvaja zrak ven.

Stari spački 425 in starejši so imeli tak sistem, da če vroč zrak ni bil speljan v kabino, je iz cevi puhtel naravnost v motorni prostor, na notranjih blatnikih sploh ni bilo lukenj in so stare havbe nujno potrebovale take škrge.
2CV la mur tu žur!

pubi2cv

Fantje....tapravo olje v mašino, spucat oljni hladilnik, pa gremo. Pa preverit, da ima ventilator vse krake.

Za extremiste (beri: pri 40 stopinjah v 1 prestavi v 10 km klanc s polno naločenim Spakom) pa obstaja tudi varjanta, da se zmontira večji oljni filter in s tem temperatura pade za nekaj stopinj. Sam omenjeno prakticiram že nekaj let, pa se mi odlično obnese. Kljub prehonanim cilindrom na Visino dimenzijo (zdaj so tanjše stene, ane....) nimam nobenih težav s pregrevanjem.
Za montažo večjega oljnega filtra je potrebno nekoliko predelati tisti nastavek, kamor pride privit na mašino. Potem paše gor recimo od golfa dizla (bog oprosti mi :Sorry56fdg: )., za katerega odštejem 4 ojrote.

Samo gretje motorja namreč ni tak problem, problem je nezmožnost ustvarjanja zadostnega oljnega filtra pri visokih temperaturah. In je treba olje malo ohladit....Zato pa v zračno hlajene motorje lepo noter olje 20W-50, pa je. Ne vlivat kake redke sintetične brozge al'a total 9000 noter, potem pa zna bit hudič:argue1:

superca13

Èe bi kdo rad imel 20W-50 ...cca 3,5L se mi še valja v omari in mi pije živce. Šenkam.

sušo

Mimo-grede oziroma prodajne police. Še vedno majo total 3000 v lekljerku za slabih
16eur/5litrov.
Majo pa tko za dizle k za benze - zanimivo.