Smrdi po zažganem

Začel/a general, Julij 02, 2012, 03:17:36 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

general

Pozdravljeni,

zdaj se mi je že 2 krat zgodilo da mi je na vrhniškem klancu začelo prav fajn smrdeti po nečim zažganem, zelo močan volj, kombinacija plastike in železa.

Ko sem se nato vstavil in odprl havbo pa ni skoraj nič smrdelo, čutilo se je tisti vonj vendar ne tako intenzivno kot v kabini. Cel čas sem spremljal temp tekočine in olja. Voda je šla tudi do 100°C vendar nikoli čez 110°C, tudi olje je šlo do 90°C, vendar ko je preseglo par stopinj je začelo smrdeti. Zanimivo je bilo, ko je bila voda nekje na 95°C so ventilatorji delali z nekje polovično hitrostjo, je to normalno? Kaj bi lahko bil vzrok za to situacijo? Sam vendarle sumim da je nekaj na hladilnem sistemu.

Gox

Da ni mogoče kakšna zavorna čeljust blokirana pa smrdi od zavor?

(potipaj kolesa, če bo naslednjič še smrdelo, ponavadi se hitro opazi če katera zavora med vožnjo drži) Kolega je imel to težavo na katrci, ko na Ac ni popustila prednja čeljust. Je bila feltna kar vroča, pa smrdelo je tudi.

dendiz

ventilator v kabini, pod predalom na sovoznikovi strani-mogoče se kaj smodi....

Pyr0Beast

Jaz bi prvo spucal tvoj hladilnik od avta.
100° res ni 'normalno' za xantijo

Resno preveri če tvoj termostat mašine dela ok.
Vse kar rabi activa je 4x4 in dodatno roèno na zadnji par koles :)

Išèe se 5-kotni kljuè št. 16. Najditelja naprošam da ga vrže citroënovim inžinerjem v glavo...

general

Ja, sem naročil kar nov termostat, tistih 10€ ne bom pogrešal. Èe ne bo to, bomo pa naprej reševali.

AgitatoR

Ne maram sveta, v katerm moraš zadovoljevati potrebe, ki jih je umetno ustvarila družba, samo zato, da te sprejemajo kot sebi enakega.

Citroenovc

Majina Xantia je zlezla na tja okrog 100 samo takrat, ko je bil eden od ventilatorjev motorja in klime fuč - zažgano navitje - in potem je začela temperatura padat šele, ko je preostali ventilator začel delat na polno ....

Tako da ne - to ni najbolj normalno. Spucaj hladilnike, preveri delovanje ventilatorjev, očisti kontakte na termosenzorju, preveri termostat (a je cev med termostatom in hladilnikom vroča ali mlačna/celo mrzla).
OK

LP
Primož

Tiki

Ko se je meni segrevela na 100° je bil kriv termostat...
Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
"Wannabe Berlingo" 2.0 hdi 2004
Xsara 2.0Hdi Exclusive 2004
Citroen C4 1.6 16v SX 2006
XP 2.0HDI exclusive 2005

Jogador

Bom kar tu vprašal, ventilatorja pred hladilnikom sta 2, ali lahko delata posamično ali se vedno vklopita oba2 skupaj? Da ne kompliciram po nepotrebnem.

On topic, se pa tudi moja xantija v mestu s prižgano klimo segreje tam do max 90°, pa še to v gužvi, med vožnjo hitro pade pod 80°...
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

alesz

Vedno delujeta oba,pri mali hitrosti sta vezana zaporedno,pri veliki pa vzporedno......

Jogador

Citat od: alesz;135742Vedno delujeta oba,pri mali hitrosti sta vezana zaporedno,pri veliki pa vzporedno......

Hm zato po vklopu klime v hudi vročini zagrabita prav glasno, sem mislil, da je kaj narobe, ko sem prvič slišal delovanje "na polno"...
Hvala:BigThumbs:
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

general

Menjal termostat, stanje vode je boljše. Skače od 80°C do 90°C. Olje je na AC nekje 90°C. Vendar je spet smrdelo:argue1: Danes gredo gume dol, da vidim da ni kaj na zavorah, samo glede na to da ne smrdi tam, ne verjamem da je kaj narobe.

Pyr0Beast

Poglej da se ti kaj ob jermen ne drgne.

Pušča avspuh ?

Išèe se 5-kotni kljuè št. 16. Najditelja naprošam da ga vrže citroënovim inžinerjem v glavo...

general

Hja, veš da avspuh malo brni, tam kjer se stakne spredji del z zadnjim preko objemke. Nekaj je bilo že popravljeno, vendar takrat smo popravili tako malo za prvo silo ker je bil ravno tehnični. Sedaj pa zgleda da je potrebno menjat objemko, saj je čisto požrta. Samo, zakaj bi tako smrdelo, če le avspuh pušča?

Pyr0Beast

Lahko ti tako pušča da ti piha tist razgret zrak na kako plastiko in jo žge - avspuh kot sam veš ni hladna zadeva :)

No, pri meni je vleklo tisti smrad od prežrtega lonca nazaj v kabino. Pa niti približno nebi pričakoval kaj takega, sploh ko se pelješ.