Spačkove počitnice 20.-26. avgusta

Začel/a Etedoron, Julij 02, 2012, 10:30:15 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Etedoron

No, stvari se počasi realizirajo. Ta vikend sem izpustil Baško jezero, ker sem šel v Bohinj - v kampu Danica so odprli novo oštarijo in je bilo treba it prečekirat.

Skratka - headquarters imamo, gostilnica je prav luštno velika, tako da nam ni treba iskat po celem Bohinju, kje bi imeli družabne večere.

1. Danes sem šel po viaMichelin gledat, kako bi zgledal raid, ki ga nameravam naredit v okviru spačkovih počitnic.
Bohinjska Bistrica - vlak - most na Soči - goriška brda - Ročinj (kle bi jedli) - Tolmin - Bovec - Kranjska Gora - Bled - Bohinj.
Tu gre za okoli 210 km, skoraj pet ur čiste vožnje. Èe je kdo zainteresiran, bi usekali to varianto. Èe pa ste v dvomih, bi šli samo do Goriških Brd po vino in kako sadje, v Mojo Caffe nekaj spečt in pojest, mogoče se namočit malo v Sočo in popoldan nazaj z vlakom. Zvečer pa seveda žurka. Vino bo fajn toplo, pa lahko naredimo eno hitro bovlo iz tistega, kar bomo po poti nabrali.
Interesenti? Kateri dan?

2. Izlet na Vogel, žičnica do gor, potem pa uživanje v razgledu in miganje z nogami čez drn in strn. Vogel je poleti zelo lep, pa lahek za šetat, ne glih hodit ko Èehi u papučah, ampak mal boljše pohodne superge bojo čist OK.
2CV la mur tu žur!
http://easymucy.com

dvorjan

Pa meni se zdi tale prvi predlog za RAID odlicen. Bo minil dan kot bi trenil.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

gule

Sem bil v teh krajih večkrat in, če bom finančno zmogel pridem...boljših počitnic skoraj ne bi mogel zamislit!

sušo

Na avto vlak gre 16 kosov. Mogoče se da A serijo stlačit. Cena je 13,20 v eno smer na avto - v katerem je lahko več ljudi kot sedežev... Sicer nima poante če se potem ne moreš dalje pelat ampak tko je.
Info je mlad od srečanja v Tolminu. Ni star.

dvorjan

Jaz sem ze sel s tem avtovlakom. Po moje gre serije A vsaj 20% avtov vec, torej 20 komadov. Je pa res, da boste rade volje zaprli streho, ker vlak kadi in bo smrdelo, da bo kaj. =)

sušo

Samo gre proga po makadamu in fajn gunca avte tko da odbijač na odbijač ni pametno.
Za smrad se pa strinjam v tunelu, ko pa si zunaj je pa ok.

andraž

sušo

No tko figurativno, namreč ko se pelješ skače trese kar močno. V avtu sediš in maš filing k da voziš po makadamu sam motor ne laufa premikaš se pa.

gule

Citat od: sušo;135618Samo gre proga po makadamu in fajn gunca avte tko da odbijač na odbijač ni pametno.

:emot112:ta je pa močna...se še zdaj režim...he-he

Etedoron

Ja, kar fajn premetava, ta največji žur je malo pred koncem prvega tunela, ko te tako razmeče, da nagonsko na bremzo stisneš, za vsak slučaj... Enkrat sem šel s CX-om, na začetku tunela je bil lepo pokonci, ko smo ven prišli, je že ležal na trebuhu, folk pa debelo gledal, kam se je vgreznil moj avto :)

Vlak odrine ob 8.35. Jaz sem tam vedno ob 7.45 ali kaj takega. Redno se dogaja, da ne grejo vsi gor, zato se splača bit FEJST prezgodaj, da si ziher gor. Èe prideš recimo ob 8h, boš že kar na vrsto naletel.
Največji mistejk: vidiš kafič in si rečeš, ah saj nobenga ni, grem na kofe. Kar anenkrat pa si soočen s tem, da če hočeš videt sočo, da boš prevozil 70 kilometrov serpentin in boš imel res bad day.
Skratka: če gremo, se bomo vnaprej zmenili (odvisno od vremenske napovedi in interesentov) in kdor bo petnajst pred osmo tam, bo tam, kdor ne bo, pač ne bo. Èe ne uspeš iti danes, greš pač jutri. Saj so počitnice.
2CV la mur tu žur!
http://easymucy.com

sušo

Ja mi smo pa kr debelo gledali ko je začel avto migat skakat zavijat skupaj z vlakovodjo...
Kr krejzi. Sej ni panike nobene sam ne vozim se glih vsak dan z avto vlakom pa so bili novi občutki.
Drgač pa fino zelo.

michoBX

Uf lep krog! Kar se vlaka tiče je pa res tako, da kdor prej pride se pelje. Sploh za vikende je vlak poln, sem večkrat šel v obratno smer - Podbrdo Boinjska Bistrica, v tisti vodni park, je kar luštna varianta za dan na OFF :)
Hja, dougcajt mi je ja...

dvorjan

Micho, ajga, a us ti tut kej v Boh'n prsu?

michoBX

Za vikend bom usmeril use moči de se vidma(25ga al pa 26ga), čez tedn tk delam že. Sm se čist zapustu kot citroenar, morm zrihtat BXa, mi curi olje vse povsod..

Sm si dal v opomnik, drgač pa ni hudič de nam kj prej gor okol, jezera :)
Hja, dougcajt mi je ja...

karel

Mi smo se lani peljali z vlakom in je res bilo krasno samo edina napaka,ki smo jo storili,da smo bili takoj za lokomotivo kar je na postaji izgledalo prav zanimivo,ko pa smo štartali iz Mosta na Soči in skozi tunele je pa zverina pred nami pokazala kaj zmore še dva dni po tem nisem prebavil nezgorene nafte.Drugače pa je potovanje z vlakom prav zanimivo saj v dobre pol ure prevoziš tisto kar bi po cesti okoli trajalo vsaj uro in pol pa tudi cena je bila ugodna.
"If in doubt,flat out"
Colin McRae