Kako nastavit loputo

Začel/a xpuser, Junij 28, 2012, 07:05:47 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

xpuser

Gre za 1.6 16v motor. Kako kalibrirat motorizirano loputo?
Problem je ker mi hladen motor (stoji čez noč ) noče vžgati s prve. Lahko ga verglam tudi 4-5 sek. Z druge pa vedno vžge. Tega problema čez dan ni.

Sumim na loputo, ker če dam kontakt je slišati neko brenčanje z njenega predela.

Pyr0Beast

Ni loputa kriva, se sama nastavi

Problem je edinole če se zatika
Vse kar rabi activa je 4x4 in dodatno roèno na zadnji par koles :)

Išèe se 5-kotni kljuè št. 16. Najditelja naprošam da ga vrže citroënovim inžinerjem v glavo...

xpuser

zlikovski

Novo nabavi, ali pa poizkusi razmontirat in z finim brusnim papirjem malo potegni, pazi, da loputo nastaviš nazaj kot je bila nastavljena, drugače nebo vredu, ti bo lahko avto crkavo, ali pa dobival večje obrate na prostem teku.

xpuser

Ok. gremo od začetka. Kakšen je postopek kalibracije? Dam kontakt, počakam 1 minuto, pritisnem na stopalko do konca....

alesz

nekaj je nastavitev za loputo ,nekaj pa za pedal plina............po nekaj zagonih se uskladi sama,tako loputa,kot tudi pedal,kot je že nekdo napisal..
Citat.razen če se ne zatika

Pyr0Beast

Zadeva je taka - da tudi če ne izvedeš kalibracijo se bo avto po parih zagonih sam rekalibriral.

Pojdi preverjat akumulator, tlak goriva in podobne hece. Èe teh pogojev ni tudi loputa ne bo ok.
Pa preveri če ti ok dela sonda za temperaturo v sesalnem kolektorju

Išèe se 5-kotni kljuè št. 16. Najditelja naprošam da ga vrže citroënovim inžinerjem v glavo...

zlikovski

Večja možnost je da ti je potenciometer zriban, zamenjaj z drugim, zraven tega preveri zračnost osovinic,...

Pyr0Beast

Ja še to. Potenciometer odprtosti lopute.

superca13

Citat od: alesz;135386nekaj je nastavitev za loputo ,nekaj pa za pedal plina............po nekaj zagonih se uskladi sama,tako loputa,kot tudi pedal,kot je že nekdo napisal..

Malo si bom temo sposodil ;)

Kako se prav nastavi potencimeter, če imam predisan interval za nastavitev med 0,4V in 0,6V v prostem teku? Kam ga postavit, na sredino(0,5V)?

LP
S

superca13

Citat od: xpuser;135365Gre za 1.6 16v motor. Kako kalibrirat motorizirano loputo?
Problem je ker mi hladen motor (stoji čez noč ) noče vžgati s prve. Lahko ga verglam tudi 4-5 sek. Z druge pa vedno vžge. Tega problema čez dan ni.

Sumim na loputo, ker če dam kontakt je slišati neko brenčanje z njenega predela.

Sem imel isti problem, napaka je bila v regulatorju tlaka goriva. Èez noč je počasi spustil tlak nazaj v rezervoar, nato zjutraj ni vžgal s prve. Poskusi dat pred zagonom na mestu 2X kontakt(da črpalka naredi 2 cikla). ÈE bo nato takoj vžgal, si našel problem...

xpuser

Sem že sprobal, 2-3 dati kontakt in je isto. Koliko € in kje se nahaja.

superca13

Potem verjetno ni to krivo. Kaj pa pravi računalnik? Je kaka napaka shranjena?

xpuser

superca13

Pusti lučko :) Pri lažjih napakah ne sveti.
Težko zdaj na pamet še kaj rečem, jaz bi nadaljeval s testerjem.