Peugeot pri nas doma :)

Začel/a Gox, Junij 21, 2012, 11:16:08 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

2sv

ja super  da si še po papijih uredil zadevo ,tudi v živo  zgleda uredu hehehe

ps. jaz sem pa tudi zmontiral polico in jo preizkusil špilajo zvočniki v nulo

Gox

Zgleda da nam pušča klima ... počasi je začela pešat pri hlajenju. Potem smo jo nafilali, tako da sedaj trenutno deluje.
Sam vseeno mislim da pušča ... bomo pri servisu preverili.

Mami sem tudi naročil nove zimske gume ... nameraval sem kupiti Goodyear UG8, potem pa sem se tik pred nakupom premislil in za par € več naročil Michelin Alpin A4 175/65-14 ... (232€)

Sedanje 5 let stare Sava Perfecta spredaj, so zelo slabe v kombinaciji z mokro cesto in pripeto prikolico :) Sem testiral in se prehitro ABS vklaplja pri malo močnejšem zaviranju.

Prve tri vožnje s prikolico in novo kljuko prestal brez problema ... sam v klanec je potrebno z obrati in drugo pa gre :)

2sv

mene pa nekaj zanima če lahko napišeš koliko je bilo stroškov še z vpisom v homologacio a je to samo 10 e (tavelika homologacija) ali je še kaj dodatno  pa verjetno za vpis rabiš tudi račun kdo ti montira priklop malo me zanima če bi slučajno  na svojega zmontiral  lp. in hvala

Gox

Na LPP Ljubljana sem plačal račun za 28€.

To je zajemalo > vpis kljuke 15,83€ (brez DDV)  + menjava homo kartončka 7,5€ (brez DDV) > skupaj z DDV 28€.

Rabiš pa potrdilo o strokovni vgradnji ... majster mi je po montaži kljuke dal A4 papir, kjer je pisalo da je bila ta in ta kljuka strokovno montirana na to številko šasije ...

2sv

ok. hvala da mal vem pričem sem če slučajno kje kako rableno kupim

Gox

Danes je Peugeot dobil nove gume ...

Michelinke Alpin 175/65-14 ... 232€ + montaža 40€ ... Zdaj se pelje bolj mehko ... manj čutit luknje, kot s starimi Goodyear zadaj in Savo spredaj.

Kilometri kažejo 115.880 ...

(Èeprav je sonce na obali in verjetno še ne bo snega ... so pa vulkanizerji do vratu že v gužvi ... pred vsako delavnico čakajo vsaj tri vozila)

MSrougeZX

Draga montaža...pri nas je za 50% ceneje.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

Gox

Citat od: MSrougeZX;143755Draga montaža...pri nas je za 50% ceneje.

Vem ... sodelavc me je nategnu :) ... me je poslal k temu vulkanizerju, da je zelo ugoden ... prišu, montiral, sicer res expresno ... 20minut je porabil, pa še mimovrste sem prišu na dvigalo ... na koncu pa je bila cena +50% ...

Pač, prej  nisem vprašal koliko bo to stalo.

Gox

Nova diagnoza  pri Peugeotu ...

Potrebna menjava hladilnika klime ... naročen ... Trenutno nekje 119.000km prevoženih.

Čojko

To 10 EUR/kos je normalna cena za premontažo, centriranje in ventiček v kolikor prineseš gume od drugod. Jaz preko neta izberem gume, pogledam za najugodnejše in grem do Axle, vprašam po teh gumah in če mi naredi za isto ceno vse skupaj kot jih dobim na netu. Do sedaj mi je še vedno ugodil oz. sem enkrat plačal 4 eur/guma več s premontažo kot je bila nabavna preko neta.

Gox

Peugeot popravljen in ohlajen ...

Hladilnik klime, polnjenje in kabinski filter klime + delo je prineslo 200€ stroskov.

Pocasi se menimo za ta velik servis na 120 tisoc ...

Gox

Servis na 120.000km je bil opravljen.

Jermen smo ugotovili, da je bil že menjan, tako da je zaenkrat ostal še gor.
Menjali še neko tesnilo, kjer je počasi olje kapljalo, filtre, olje, brisalce ... vse kot mora bit.

Trenutno 122.000km, kljub samo 60KM se pelje super ... tudi prikolica mu ne predstavlja težav, samo v pravih brzinah moreš vozit.

Mama je zadovoljna, oče tudi, tako da se večinoma furata kar z njim :)

Avto po 13 letih "ko nov" :)

Danes sem še gume napumpal, nalil vitrex, vizualno preveril če je vse na svojem mestu in avto je pripravljen na zimo :)

(zaenkrat so se Michelin Alpinke dobro obnesle v spomladanskem snegu, kot tudi letos poleti) Ni opazit sledov obrabe.

zlikovski

Nimaš kaj mašinski prostor, kot dnevna soba, čisto,... pohvalno.

Gox

Gume so na avtu leto in en teden, prevoženo pa je bilo cca ... 6200km

Gox

Tehnični opravljen BP ... 255€, pa se vozimo dalje še eno leto ...

Je gledal na tehničnem avto "od spodaj" pa pravi mož ... "kot nov"

Pa zgleda da zdaj kilometre popišejo, ker je šel gledat števc koliko kaže, pol pa vpisat v pc.