Znameniti Vrhniški klanec ...

Začel/a deuche, Junij 19, 2012, 01:18:04 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

deuche

Citat od: žabec;134740Prav tako situacijo imam tudi jaz, predelan v avtodom, sicer od sestrske firme , motor THX 109KM. Polno naložen čez 3 tone brez problema doseže tudi 150 km/h, če ga pa zares tiščiš, pa pride skoraj na 170km/h. Pogoj za to je ta hitri menjalnik.

Kaj to po vrhniškem dol ali tudi po ravnem? Pa se ne hecam temveč resno sprašujem.

žabec

Tudi po ravnem, samo malo dlaj časa je potrebno tiščat gas.
Samo ena boginja je prava !

Pyr0Beast

AX 1.4d je šel tudi po vrhniškem dol 170 - po ravnini - nikad :)
Vse kar rabi activa je 4x4 in dodatno roèno na zadnji par koles :)

Išèe se 5-kotni kljuè št. 16. Najditelja naprošam da ga vrže citroënovim inžinerjem v glavo...

Jogador

Citat od: Pyr0Beast;134808AX 1.4d je šel tudi po vrhniškem dol 170 - po ravnini - nikad :)

To si ne upam predstavljat... Po taistem klancu je šla R5 160, samo me je bilo resno strah, da bo mene streslo čez prtljažnik ven, nato pa še motor zraven...=)
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

superca13

Citat od: Jogador;134811To si ne upam predstavljat... Po taistem klancu je šla R5 160, samo me je bilo resno strah, da bo mene streslo čez prtljažnik ven, nato pa še motor zraven...=)

Kaj pa gor po klancu? :)

Jogador

Citat od: superca13;134812Kaj pa gor po klancu? :)

Èe sem bil sam (skoraj 100 kil), pa z veliko zaleta spodaj, je na vrhu klanca tam nekje 100 še šlo, v primeru sopotnika in prtljage pa marš v tretjo pa lepo 70:BigThumbs:

Avtek za vozit se uživaško tam do 110 po ravnem, za hitro in udobno vožnjo pač ne, adrenalina pa vseeno ni zmanjkalo:BigThumbs:
"Watch this..."

Pyr0Beast

Citat od: Jogador;134811To si ne upam predstavljat... Po taistem klancu je šla R5 160, samo me je bilo resno strah, da bo mene streslo čez prtljažnik ven, nato pa še motor zraven...=)

Nja. Pri taki hitrosti avto praktično leti. :)

Zadnji konec gre skoraj po svoje ker je prtljažnik 'odrezan' in avto dviguje.
Tega pri novejših avtih ni, so bolj zaobljeni tam.

>Avtek za vozit se uživaško tam do 110 po ravnem, za hitro in udobno vožnjo pač ne, adrenalina pa vseeno ni zmanjkalo
Isto ax.
še raje pa 90. Èisto tiha zadevca. Pri 130 se pa dere da ni za poslušat.

Edino ovinkov nisem nikoli maral vozit z njim. Se je preveč nagibal in si moral počasi. Pa v hrib je bolj žalost - stalno treba menjat

Išèe se 5-kotni kljuè št. 16. Najditelja naprošam da ga vrže citroënovim inžinerjem v glavo...

Jogador

Ovinki so bili res za bolj počasi, rit je šla zelo hitro po svoje, jasno, nobene teže zadaj.
Samo na dobrih zimskih gumah je pa v sneg šlo kot raketa.

Še danes se spomnim, kako sem se smejal, ko sem na zasneženi avtocesti z levim žmigavcem vozil 2 kilometra za X5, preden se je umaknil:emot15:

No zdaj smo "malo" OT, se posipam s pepelom:Hammer3:
"Watch this..."

frodo1

Meni je fičo šel tam tudi 150, samo ga je zelo treslo, :emot61:
"Ni se sramota uèiti, ampak ne znati."

Pyr0Beast

dvorjan

Samo ste nekam svoh. Jaz sem R5 1.1 Campus nateral po stevcu 185 km/h in prezgal platine. In to sem uspel celo 2x. =) No, iskanje mehanika je bilo potem manj prijetno opravilo.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Jogador

Citat od: dvorjan;134851Samo ste nekam svoh. Jaz sem R5 1.1 Campus nateral po stevcu 185 km/h in prezgal platine. In to sem uspel celo 2x. =) No, iskanje mehanika je bilo potem manj prijetno opravilo.

Meni se avto smili, da bi mu to delal... :Hammer3:
Avto je imel ob nakupu (3 leta nazaj) 45k kilometrov, mi ga je bilo škoda=)

Mam pa sicer mehanika doma, samo vsakič je začel švicat, ko sem prišel domov, pa rekel, da je nekaj narobe z avtom...
Problem je bil v tem, da sem se motorja navadil, in sem takoj slišal, če ni lepo tekel, njemu je bilo pa vse ok, js pa samo komplikator.:argue1:

Aja včeraj je šla bjonda 200 od domžal, je malo klanca navzdol:BigThumbs:
"Watch this..."

deuche

Kako temo sem sprožil z enim vprašanjem???

V bistvu meni samo po občutku ne gre skupaj 110KM, 3T+, ekstremna aerodinamika, ne ravno majhna čelna površina in 170km/h. Zato sem vprašal kje je dobljen tak rezultat.

Drugače pa vrhniški dol je bilo najlepše z dijano po levem pasu, števec zabit do konca, vozniki na desni so pogledali, pogledali svoj števec in potem tisti debilen pogled z izbuljenimi očmi. X krat doživeto in hvala bogu preživeto v enem kosu.

Pyr0Beast

Citat od: Jogador;134880Meni se avto smili, da bi mu to delal... :Hammer3:
Avto je imel ob nakupu (3 leta nazaj) 45k kilometrov, mi ga je bilo škoda=)

Mam pa sicer mehanika doma, samo vsakič je začel švicat, ko sem prišel domov, pa rekel, da je nekaj narobe z avtom...
Problem je bil v tem, da sem se motorja navadil, in sem takoj slišal, če ni lepo tekel, njemu je bilo pa vse ok, js pa samo komplikator.:argue1:

Aja včeraj je šla bjonda 200 od domžal, je malo klanca navzdol:BigThumbs:

Zakaj smili ? Saj naredi popolnoma enako dvigov bata gor in dol v celi poti ? :)

mirchi

No jaz sem te dni zbudil konje enmu xm-u,ki je svoj cajt videl vrhniskega prej kot voznik. Pa baje so ga glih 5ke tam prehitevale. Bi moral zdaj it probat.
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!