C5 ESP in prtljažnik

Začel/a yamaha20252025, Junij 17, 2012, 08:40:41 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

yamaha20252025

Nekaj dni nazaj se mi je prvič zgodilo ob zagonu motorja, da je izpisalo service in napaka na sistemu za nadzor stabilnosti ESP. Sedaj se mi to pojavlja še bolj pogosto. Potem odvzamem kontakt in še enkrat start in je O.K.
Predvidevam, da bi znal biti kakšen senzor za ABS? Lahko je umazan, lahko pa ga bo potrebno zamenjati.

Drugo stvar pa so vrata prtljažnika. Opazil sem, da ga ne "vleče" več tako v skrajno odprto točko, kot prej. tako moram, ko želim zapreti prtljažnik pridržati vrata, sicer "butnejo" sama dol, da misliš, da se bo vse odtrgalo od tako močnega "loputanja". Menim, da se je snela ali odtrgala vzmet, elastičba guma ali karkoli že drži kontra prtljažni pokrov.

Bo šel jutri na servis, pa naj uredijo.

Bo pa vsako mnenje doborodošlo.
C5 III 2.7 Hdi V6 avt.

Vlado333

Glede ESP bo pomagal samo priklop na tester, ker vse drugo bi bilo streljanje v "prazno".
Kar se tiče prtljažnika, so za tvoj problem krivi slabi amortizerji pokrova prtljažnika.
Èe me spomin ne vara, je cena amortizerja okoli 30€. (rabiš 2)

Lp Vlado

Xandrej

Hin imaš šalter na pedalki za bremze. Par eurof...

yamaha20252025

JA, bodo priklopili na računalnik, pa se bo videlo.
Bi se z Xandrejem strinjal..., ker se mi je to zgodilo ravno, ko stisnem zavoro-pedal, ko želim iz P pozicije prestaviti v D.

Èisto možno je, da sta oba amortizerja zanič.
Ampak avto je star komaj dobri dve leti...pa kar ene brez vezne stvari "crknejo".
C5 III 2.7 Hdi V6 avt.

Vlado333

Ponavadi, ko je zavorno stikalo hin izpiše še ostale napake. Je pa seveda možno, sem jih že kar nekaj zamenjal na C6 in novih C5. Dobra stran tega je, da je smešno poceni.

Glede amortizerjev je pa žal tako. Pred leti so bili avtomobili veliko bolje narejeni. Te pa popolnoma razumem, da si malo razočaran, da crkujejo take "bedarije", jaz sem naprimer plačal testnega C5 2.0 HDI z 11.000km pa ga ne morem prevzeti, ker so videli, da pušča semering na glavni gredi in ga ne smejo dati iz rok takšnega. :(  
Jaz jih pri starejših verzijah C5 semeringe menjam ob menjavi sklopke, jermena ali kaj podobnega in seveda ne pri 11.000km. Kaj čmo.  Sigurno nam pa ni dolgčas.

Lp Vlado

yamaha20252025

Ja, seveda me na nek način jezi. Zakaj? Enostavno zato, ker pričakuješ, da boš prva leta le tankal in vozil na redne servise. Niti ne pričakuješ, da boš moral hoditi na servis tudi med samim servisnim intervalom.

In take drobne stvari me zjezijo do konca.

Poleg tega mi webasto, ki je bil montiran naknadno še vedno ne dela tako, kot bi moral. Dela polovično, saj ne zažene vedno ventilatorja, kar je tudi bistvo vsega. Tu je software napaka, ki ga Citroen do danes  še ni rešil..., pa je Webasto v bistvu originalna serijska ali dodatna oprema, ki si jo lahko kot lastnik Citroena zaželiš. Še v knjigi z navodili je ta webasto notri, lepo opisan...

Ja, to so stvari, ki te zmotijo...

Močno upam, da mi to tudi odpravijo (webasto + ESP in prtljažnik) . Prej enostavno avta NE bom prevzel!!!:Hammer3:
C5 III 2.7 Hdi V6 avt.

BT-C5

tudi jaz mojega prtljažnika nisem mogel zapreti(tourer)!!
pojavilo se je pa ko je avto stal eno 2 uri na soncu(35 C)ob razlaganju avto na dopustu,enostavno je bilo trdo kot železna palica,le z počasnimi gibi sem ga spet usposobil..,če bi takrat brez občutka zaprl bi sigurno nekaj zvil ali zlomil.

deuche

Skozi bolj sem skeptičen, ali bom kupil kdaj to trojko al ne. Da krepa šalter še nekako razumem. Tudi meni na XMu je po pol miljona šel, pa niti vedel nisem, dokler kupec ni povedal za luči. Samo, da pa se semering vščije pri 11000 in, da sklopke menjavate pogosteje kot olje je pa zame abstrakcija. Pri citroenu je v proizvodnji (ne verjamem, da v konstrukciji) nekaj zelo močno narobe.

superca13

Citat od: deuche;134777Skozi bolj sem skeptičen, ali bom kupil kdaj to trojko al ne. Da krepa šalter še nekako razumem. Tudi meni na XMu je po pol miljona šel, pa niti vedel nisem, dokler kupec ni povedal za luči. Samo, da pa se semering vščije pri 11000 in, da sklopke menjavate pogosteje kot olje je pa zame abstrakcija. Pri citroenu je v proizvodnji (ne verjamem, da v konstrukciji) nekaj zelo močno narobe.

Jaz sem vozil za mojo ženo in si mislil, kaka carica je da nič ne bremza ;)
Valjda je bil šalter kaput....govorim o C3. Šalterje imajo začuda vsi iste gor. C5,C3...Peugeot.. šalter ne crkne ampak kot da bi hotel znotraj oksidirat. Kontakti znotraj počrnijo??... Se ga pa da lepo razstavit, spucat, pihnit malo z WD, posušit, nazaj sestavit in dela ko keks.  Ko kupiš novega, moraš še kabl menjat(C3 recimo), (menda potem pošilja/spremjema tok/maso al karkoli iz 2. jezičkov, ne samo iz enega.Predvidevam...

Ne bit skeptičen Deuche :) Jaz imam že drugega in ga ne zamenjam za noben štirikolesnik :) Malo, ampak res malo te pa lahko jezi, če ne ti bo dolgcajt ;)
Hec:)

LP
S

andraž

Nekaterim pa dela brez napak. Enako kot pri drugih znamkah. Vse je odvisno od sreče pri nakupu. Tudi, če dva mehanika pregledata avto pred nakupom, ni nič sigurnega...