3 oldtimer Citroen susret Banja Luka 2012

Začel/a gule, Junij 15, 2012, 07:24:33 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

garac

Vse to tekanje, opazovanje, odgovarjanje na vprašanja novinark... vse to človeka utrudi. Potrebna je bila prva pomoč in seveda nova doza kalorij v obliki, mesa, zelenjave, sadja, slaščic... (skoro, ko, da smo Kod Jože)
Ura na trgu se ni ustavila zaradi nas, pač pa označuje čas, ko je mesto prizadel rušilni potres.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

garac

Po kosilu smo se ponovno zapeljali v rafting center, od koder so se tisti s še dovolj adrenalina in energije odpravili na spust, ostali pa počivat v kamp. Tudi v kampu ni bilo dolgčas, ata Bogovič je veselo prepeval in užival ob muziki, mi smo sedeli v senčki in se hladili, vse dokler ni naš prijatelj Guletina Bursač skočil v hladno vodo in izgubil očala. Sledila je reševlna akcija, Gule, sicer profesionalni ronilac jih je iskal po vodi in pobiral neuspešno, saj jih ni pobral z roko, pač pa je to poiskušal guzicom. Iz zagate so ga rešili lokalni fantje, ki jih je potem nagradil z omiljenim zelenim. Z Vojkom sva še natočila gorivo, kupila kruh in lubenico iz katere je Mike poskušal narediti bovlo.
Od te njegove mešanice sem dobil prebavne motnje. Od nekod se je pojavil Dr. Guletiæ znani bosanski strokovnjak za motnje v prebavi in mi z nasvetom zagrenil popoldan. Èeš, da se tako pripravlja bosanska pečena kafa sem moral pogoltniti dve žlici surove kave. Žal mi je njegov nasvet le pokvaril okus v ustih, prebavnih motenj pa ni ustavil, zato sem v intervalih obiskoval wc.
Zvečer je bila tudi podelitev priznanj in ker so zadnjič jodlarji moje ime iz Aleš zamenjali v Alois, me je Amipick na recepciji prijavil kot Aloisa za priimek pa dodal Gaši. Bosanci sicer kaj podobnega še niso slišali in kaj veš, kaj je s temi slovenci, sem torej prejel zahvalnicu na omenjeno ime!
Hvala prijatelj Vojko in seveda prvi podpihovalec na sceni Gule!  :argue1:
[SIGPIC][/SIGPIC]  

garac

Noč je minila mirno, razen ječanja ubogega Yettia, ki so mu zmrzovale noge izven šotora in so ga pikali komarji vsevprek. Revež se je med zadnjimi odpravil spat, dolgo v noč je sedel na klopci in iskal morebitne sogovornike, saj je imel hude travme že od prejšnje noči. Za nameček je sredi noči vsekalo v njunem šotoru. Bil sem prepričan, da sta šotor postavila na kak ostanek zadnje vojne, a na srečo temu ni bilo tako, šlo je le za Lovrov prrrdec! Ta je batzajlo vrgel iz šotora, kjer je kot riba na suhem hlastal za zrakom. Jutro je bilo še prekmalu na obzorju in desc je objokoval svojo kalvarijo.
Èe bi recimo na novo zapisali sv. pismo, bi trpeči mož ne bil Kristus, pač pa Bojan in namesto na križu bi trpel v žabi in v šotoru, dogajalo pa bi se v bosni.
[SIGPIC][/SIGPIC]  

Lovro

Dobro napisano, ful sem se narežal. Dobro, da sem bil danes sam v pisarni.

Ja, babe so bile res prav vse ful zrihtane, ne moreš verjeti... Ja, znajo se nositi.

Ja, Jeti si bo definitivno zapomnil to srečanje... Še dobro, da se mu je začel dopust, he he.

Glede Mikeove bovle - se pravi, me je rešilo to, da kadar pijem, nikoli ne maram mešati različnih alkoholnih pijač. Ker sem tisti dan žlampal pivo in me je že nekoliko zanašalo, sem raje odklonil Mitchevo bovlo, saj sem vedel, da bi potem (zlasti če bi bila dobra) zelo hitro kje obležal.

Očitno sem si s tem prihranil en kup težav. Raje ne pomislim na to, kakšna bi bila kombinacija totalne pijanosti s prebavnimi motnjami... verjetno Jeti ne bi planil iz šotora le zaradi prdcev...

Aja, film dela.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

garac

Vzklilo je novo jutro, mi pa smo že pospravili šotore in čakali na običajen postopek. Formiraj kolonu, pokupit čemo i ostale dole kod motela i krenemo u grad.
V mesto pa na zajrk v Jožino konkurenco La Pizzeta! Kaj se je tam dogajalo bi raje ne povedal Vam, ker še danes travme imam. Najprej je Vojko z mize ukradel poln krožnik burekov, nato sem še enkrat prejel "zahvalnicu" in to še enkrat isto, saj sta jo omenjeni barabi ukradli iz avta  in dala v roke organzatorju, naj mi jo podeli ponovno in to la zato, da sta se hudiča v angelski podobi naslajala. Ne morem vam povedati, kako sem potem iskal dugi izvod zahvalnice na Vrhniki, ko sva se z amipickom poslavljala...
Po La Pizzeti je del konvoja odšel še na kavo, sok , sladoled... mi pa smo krenili proti domu. Ona 2 za žabo sta že na prvem semaforju krenila po svoje, tako, da sva nazaj potovala skupaj z Mikeom. Na meji je bilo spet vse tipično hrvačko nekakšen tihi štrajk in gužva, meni so do slovenije že posušile solze  slovesa od novih in starih bosanskih kameradov. Nekajkrat smo se seveda še ustavili in osvežili in niti ne vem, koliko je bila ura, ko sva z Vojko pojedla kosilo v cankarjevem hramu.
Doma sem iz avta zložil lubenico, ki sem si jo privoščil dol na jugu, telofona pa ne, ker sem ga hudicha založil, ali pa sta imela prste vmes spet ona 2 TNT Gule in Vojko?
Ma kdo bi vedu?
[SIGPIC][/SIGPIC]  

garac

[SIGPIC][/SIGPIC]  

Lovro

... jebiga, pa ami i je bicikl, samo na četiri kotače... ko æe ovo voziti...
Lp. Lovro

Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

garac

še par utrinkov iz za nas zadnje postaje zelo dobro organiziranega srečanja
[SIGPIC][/SIGPIC]  

garac

Glavni in odgovorni za tole naše prijetno druženje pa je Miroslav, mož na spodnjih fotografijah. Še enkrat se mu moram zahvaliti, saj vsak, ki je kdaj organiziral kakšno zadevo ve, koliko truda je potrebno za organizacijo.
Miroslav je bosanski Dario!
Hvala
[SIGPIC][/SIGPIC]  

mirchi

Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

Lovro

Točno tako - celotno srečanje sta praktično organizirala sama z ženo, pa je vse teklo, kot namazano, kot švicarska ura.

Vsekakor vsaka čast Miroslavu - dedec ima res prave "kohones"!
Lp. Lovro

Citroenovi starodobniki:

gule

Res je hrane ni primanjkovalo, pirov pa je blo glih zadost...Miroslave hvala!

Mike666

Bilo je fenomenomenalno. Po dolgem cajtu v Citroenovi družbi sem se spet spresmejal. Ena boljših srečanj  v nulo super blo. Kapo dol Miroslavu za tako dobro organizacijo. Pravi ded.
Hvala vsem za dobro preživet vikend.

janez

Zdravo ...

Mi smo pa maloprej prijadrali domov. Smo vikend podaljšali za še en dan  skupaj z Miroslavom in Jeleno. Nepozabnih 1025 kilometrov :)

Moram strnit vtise, spit zaslužen pir in uredit slike. Verjetno bom šele jutri napial in naložil svoje vtise in slike...

Citroenovc

Gaši - določene tvoje fotke so pa meni zeeelooo dobre.

Èe ga slučajno še nimaš - razmisli o kaki 35ki 1.8G - super objektivček s katerim na DX senzorju dobiš ven prekrasne "reportažne" fotke.
OK

LP
Primož