Gume na skuterju

Začel/a zlomjo, Junij 12, 2012, 12:44:55 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

zlomjo

A se mogoče kdo razume na skuterjeve gume? Za moj skuter težko dobim prave dimenzije gum. Zanima me ali lahko dam na zadnje kolo gumo za prednja kolesa. Prednje gume imajo namreč drugače obrnjene kanale za odvod vode. Smer vrtenja gume, ki je označena s puščico pa je po moje pomembna tudi zaradi strukture gume.

frodo1

Verjetni nimaš prednje in zadnje gume enake(ali pač), potem je seveda ne moreš kar tako preprosto zamenjat. Poišči malo po spletu, verjetno boš našel želeno!
"Ni se sramota uèiti, ampak ne znati."

zlomjo

Všeč mi je Michelin City Grip, ki sem jo že dal na prednje kolo. Moja zadnja guma je dimenzije 120/70-14, ta dimenzija pa obstaja za gumo Michelin City Grip le za prednja kolesa.

Xandrej

http://www.avto.net/_OPREMA/ad.asp?ID=6041806

To imam jaz serijsko gor na apriliji, te pa prodaja moj prijatelj ki ima enak skuter je 125 ccm... Gume imajo dejanskih 1000 kilometrov in se dobro držijo ceste. Saj imam enke gor na mojem. Dobiš 2 komada za 40€.

Gox

@Zlomjo

kateri skuter pa imaš?

A so gume enake spredaj / zadaj?

(Moj skuter pa ima zanimivo sprednjo gumo ... dimenzije 120/70 - 11) Zadnja pa 120/70-12 ...

zlomjo

Imam Libertija 200. Spredaj je 16ka, zadaj pa 14ka. Kakšna firma pa je cst?

frodo1

Citat od: zlomjo;134271Imam Libertija 200. Spredaj je 16ka, zadaj pa 14ka. Kakšna firma pa je cst?

About CST

CST brand tires are offered by Cheng Shin Rubber Ind. Co. Ltd. (Cheng Shin Tire). Employing more than 20,000 people, Cheng Shin Tire is the largest manufacturer of bicycle tires in the world and offers products in many other categories as well.
Pač čang šlang,..:Hammer3:

Gox

Jaz sem bil na skuterju (sicer 50ccm) najbolj zadovoljen z gumami Metzeler. Zelo dober oprijem tudi na mokri cesti.

Recimo za tvojega >

http://www.mojegume.si/metzeler/feelfree-front-120-70-14-55s-tl-mc

Na tem linku spodaj se vidi, da imajo posebej prednje pa zadnje gume ... skoči čez mejo, pa vpršaj v Trstu kaj se da dobit, mogoče bo še ceneje kot pri nas.

http://www.metzelermoto.it/web/catalog/moto/moto_catalogo_schedaDescription.page?categoria=/catalog/moto/scooter/standard&vehicleType=MOTO&product_id=180144&uri=/metzeler/it_IT/browser/xml/catalog/moto/Scooter_Feelfree.xml

V primerjavi z michelinko se je zelo poznalo boljše zaviranje na mokrem s prednjo zavoro.

Najslabše izkušnje pa sem imel z neko češko gumo zadaj. (imena se ne spomnem, je pa bila zelo poceni) Je hitro začela drset v ovinkih. (na mokrem me je pri vključevanju na glavno cesto obrnilo za 180st. ... namesto da bi se normalno vključil, sem krog delal :)

S skuterjem imam prevoženih 55.000km, pa sem nekaj gum zamenjal, da se niti ne spomnem vseh. Najboljše so se izkazale Metzelerke, pa še v dimezniji 11col sem jo dobil, dokler je niso umaknili iz prodaje . (potem sem se vrnil nazaj na Michelin)

Najcenejših gum ne bi več dajal na skuter/motor ... raje 100€ več, pa si bolj siguren na cesti ... ko enkrat zdrsneš v ovinku, ti je lahko hitro žal zakaj si dal za gumo 20€ namesto slabih 60€.

zlomjo

Naslednje bom sigurno probal Metzeler. Zdaj imam pa ravno novo Michelinko in se nagibam k temu da bi dal tudi zadaj pač Michelinko za prednje kolo ali pa Metzelerko.

Xandrej

Aprilia (pa ni čungalunga firma daje te CST gume gor tovarniško (serijsko)... Moj skuter leti kar dobro seveda ne enako kot piaggio liberty 200 ampak ta guma drži ful. Se nagnem v ovinek ko kaki rossi. Seveda p aje nakup gum vedno dvorezen meč in seveda stvar vsakega posameznika.

Xandrej

Citat od: frodo1;134273About CST

Employing more than 20,000 people, Cheng Shin Tire is the largest manufacturer of bicycle tires in the world and offers products in many other categories as well.
Pač čang šlang,..:Hammer3:

Aha firma ki izdeluje LE gume za motorje in skuterje se pravi, da so specijalizirani za to stvar in izdelajo malo morje gum ki se miljoni ljudi vozijo na njih in da jih rec. Aprilia pa še kdo serijsko daje te gume na motorna kolesa, zaposlenih je 20 000 ljudi. To je to...

Mi je pa hecno, da sem z 2 komadoma tomosovih BT naredil z njima več kot 30 000 kilometrov, da je bil takrat BT čudo tehnike in da je letel po ravnem debelih 100 km/h vozil na takrat nekih gumah sava pa me nikjer pa nikoli ni iz ovinka vrglo kaj šele, da bi me na mokrem sukalo na semaforjih razen pozimi na snegu takrat se je v prazno vrtelo in nismo imeli forumov pa pametovanj o gumah pa je to vse šlo kot je treba. Aja pa še na avtomatuku so se vrtele neke gume ter na APN6 tudi menda z nekim DOT starim najmanj 20 let pa je to vse plo kot je treba.

garac

na avtomatiku je bila savska odvisna od profila, ena je držala, druga ne. Pa obiličevo so bile tudi se mi zdi, samo tiste so bile pa pogreb.
Na štirkah pa so bile savske tudi dobre.
Tudi sava precej gum za prvo vgradnjo naredi od giller, piaggov-tudi ape, pa celo suzuki i
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Xandrej

Saj Sava MC šerija je tudi ena od vrhunskih gum za skuterje... Ampak saj vidiš sava je en drek na palci... Pa mate samo 400 zaposlenih pa to je neka čungalunga...:BigThumbs:

garac

kaj, kakih 400? 1400 pa še več, nas je blo jebela cesta, ampak še malo pa bomo najbrž vsi na za zavodu, pol nas bo pa 110.000.

:)

Fajn je blo, pa napeto
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

frodo1

Citat od: Xandrej;134331, zaposlenih je 20 000 ljudi. To je to...

Za Kitajce niti 20000 ni velika številka. Pred dobrim desetletjem, je tudi kakšno slovensko podjetje imelo več kot pol teh zaposlenih, koliko je pa nas; koliko pa Kitajcev? Seveda so tam kolesa in skuterji glavno prevozno sredstvo.
:emot93: