anti-polution system faulty

Začel/a matjaz4132, Maj 31, 2012, 11:12:44 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

matjaz4132

Pozdravljeni!
Sem lastnik Picassoja, letnik 2009, 1,6 110 HDI FAP. Navozil sem 25000 km in to brez vsakršnih problemov, do danes, ko mi je na displayu izpisal sporočilo -ANTI-POLUTION SYSTEM FAULTY, ter istočasno gori opozorilni simbolček "motor". Zanima me, če se je že kateri od forumašev srečal s tem problemom in če, kakšno je "zdravilo".
Hvala za vse odgovore.

gigo

Pozdravljen. O temu je bilo že dosti napisanega še najbolj pa v temi C5 zato priporočam uporabo Iskalnika.

lp
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

jumper1

Citat od: matjaz4132;133582Pozdravljeni!
Sem lastnik Picassoja, letnik 2009, 1,6 110 HDI FAP. Navozil sem 25000 km in to brez vsakršnih problemov, do danes, ko mi je na displayu izpisal sporočilo -ANTI-POLUTION SYSTEM FAULTY, ter istočasno gori opozorilni simbolček "motor". Zanima me, če se je že kateri od forumašev srečal s tem problemom in če, kakšno je "zdravilo".
Hvala za vse odgovore.

pomaga samo tester da se odkrije napaka na motorju

xpuser

matjaz4132

Težava odpravljena. Ravno, ko sem se s servisom dogovoril, da avto pripeljem na tester, sem opazil, da ne gori prednja desna kratka luč. Zamenjam žarnico in startam motor-glej zlomka-opozorilo čudežno izgine. Po pogovoru z mojstrom izvem, da je tudi to mogoče in da ni to nič nenavadnega.

Pyr0Beast

To še ni razlog za to.
Napaka se izbriše po ~10 zagonih.
Vse kar rabi activa je 4x4 in dodatno roèno na zadnji par koles :)

Išèe se 5-kotni kljuè št. 16. Najditelja naprošam da ga vrže citroënovim inžinerjem v glavo...

tracer

imam enako težavo. bil sem na servisu, kjer mi je priklopil avto na računalnik in mu je pokazalo  napako na senzorju za pretok zraka. avto ima 60 tisoč kilometrov, 1.6 hdi in da je skrajno čudno, da bi pri teh kilometrih senzor dejansko "crknil". kot mi je zatrdil serviser, če bi senzor dejansko crknil, bi to občutil na izgubi  moči, kar pa pri sebi nisem zaznal. tako, da mi sedaj lučka gori, pa spet ne gori....

je pa res, da pri opozorilu ANTI-POLUTION SYSTEM FAULTY nikoli ne veš točno kaj je, dokler avta ne priklopijo na računalnik, kjer jim pokažno dejansko napako.

aja, po pripovedovanju serviserja, je pri C5 dokaj pogosta napaka, da avto javlja to napako, kljub temu,  da ni nič narobe.

lp

damir_l

pri vožnji nad 120 km/h se mi je pojavilo opozorilo ANTI-POLUTION SYSTEM FAULTY in odvzem moči motorja tako, da sem se moral ustaviti. Po ustavitvi sem vžgal avto in se odpeljal na pooblaščeni Citroenov servis, kjer ga priklopijo na računalnik in pokaže napako tlak v gorivu. Avto sem pustil na servisu kjer so odpravili napako tako, da so zamenjali senzor za tlak v gorivu. Stroški z delom cca 160EUR.

Megane

Ko sem imel še C5 se je to sem pa tja dogajalo. Kaj je bil vzrok za Anti Polution Fault ne vem. Moje zdravilo za vse težave s C5 je bilo: ustavi, stakni + klemo iz akumulatorja, po 1/2 min priklopi nazaj, daj kontakt 7-10 krat (obrneš ključ, počakaš, da se pojavi sporočilo o napaki, izklopiš kontakt... vajo ponavljaš toliko časa, da se računalnik in motor zmenita). Temu sem jaz rekel CtrlAltDelete by Citroen:BigThumbs:

Xandrej

Pol pa si se zbudil... Avto se pri vsakem ponovnem zagonu resetira... Ko je napaka prisotna jo spet javi, če je imel black out potem se napaka ne pojavi, če pa je napaka stvarno pa lahko ti kleme napelješ na eno hidroelektrarno če hočeš...

north

Mislim pa da je še zmeraj zabeležena v zgodovini napak..
Citroën - Creative Technology

Megane

Citat od: Xandrej;136299Pol pa si se zbudil... Avto se pri vsakem ponovnem zagonu resetira... Ko je napaka prisotna jo spet javi, če je imel black out potem se napaka ne pojavi, če pa je napaka stvarno pa lahko ti kleme napelješ na eno hidroelektrarno če hočeš...

Ne bom se spuščal v debato. Moj namen je bil pomagati. Ta način je pri meni večkrat deloval npr. ko se je APF pojavil med vožnjo po dežju na avtocesti, kar se je zgodilo večkrat, ko so se šipe nenadzorovano odpirale,... Ne spomnim se vseh situacij. Èe ni delovalo sem peljal na servis, sigurno pa sem z resetiranjem računalnika prišparal mnogo denarcev. Mislim pa da se napaka pobriše nekje po 7 zagonih avta. To so moje izkušnje, imel pa sem bencinarja 2.0 16V. Pa brez zamere!!!

frantoluci

Evo, minilo je cca. 2-3 mesece, ko sem imel tudi sam težave z opozorilom APF.
Mislim, da je na vsakih 10 vžigov opozorilo prenehalo. Na servisu so povedali, da je zabasan filter trdih delcev, in če ne bo bolje, bo potrebna menjava. Šel sem na AC in ga kar nekaj časa teral v 3. in 4. brzini, pa tudi do konca (pač riskiral kazen). Kot sem napisal, sedaj je za enkrat OK (trkam po lesu-glavi).
Je pa res, da sem vozil zelo šparavno in sem zelo, zelo redko avto preteral. Serviser mi je tudi svetoval, da ga naj kar nateram kdaj do konca v2., 3. in 4. brzini. Ko sem na cestnini ali podobnih lokacijah pač to naredim. Verjetno pomaga :)

dvorjan

Seveda pomaga. Pa ce kdaj koga bolj "aktivno" prehitis, ne bo skodilo, pa tudi poraba goriva se ne bo bistveno povečala. =)
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!