C4 Picasso 1.6 Vti / DEJANSKA PORABA

Začel/a 19072002, Maj 29, 2012, 04:59:07 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

19072002

Pozdrav!

Saj prebiram ostale teme, toda dejansko me zanima (zaradi raznolikosti odgovorov) koliko beležite porabo lastniki omenjenega agregata.

Dober teden nazaj sem prodal že drugo Xsaro Picasso 1,6 16V 110KM, sedaj 'matramo' novo vozilo. Èe omenim, da po 250km povprečna poraba znaša 11,6l veste, da mi je malo slabo :emot97:. Res je to mestna vožnja (za relacijsko še nismo imeli časa), res je bilo ob prevzemu (cca 6km) povprečna 17l, pa vseeno. Vem tudi, da se bi naj po cca 3000km zadeve znormalizirale, vseeno pa prosim za informacije, da vem kaj naj pričakujem.

Za dizle vem kakšna je zgodba (cenim dizle, toda je za našo rabo avtomobila t.j. 90% mestna vožnja, neprimeren od kar so tukaj FAP filtri, pa tudi poraba sama v mestu ni toliko nižja), morda bi bil THP boljša izbira, pa me ni vleklo k 'robotu', k Peugeotu 5008 pa nisem imel želje prestopiti (star Citroenar, kaj čemo).

Hvala za razširitev teme...

Gregor

dvorjan

Koliko si imel pa porabe s Xsaro Picasso? Glede na to, da je C4 Picasso vecji in tezji avto, motor pa vseeno sodobnejsi, a rahlo podhranjen za ta avto, verjetno lahko pricakujes mestno porabo okoli 9 litrov, pozimi 10. Prvi tank pa res ni merodajen, saj se avtomobil se vteka.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

19072002

Na Xsari sem imel porabo okrog 8,5l - 9l /  mešan cikel, v mestu tako kot si (dvorjan) omenil. Res je ta avtomobil težji, vseeno pa pričakujem glede na motor, ki je novejši, tehnološko malo bolj porihtan (ali pa ne) in glede na to, da so podatki o porabi v tabelah zmerni, malo manjšo porabo.
Vem, da so tabele včasih zavajajoče, toda pri Xsari je držalo skoraj na desetinsko litra.

Morda me hvata panika, ne vem. Zato bi rad slišal kako je pri drugih lastnikih, da...

Pyr0Beast

12L mestne s takim avtom ni veliko.

Pospešuj s polnim gasom pa je. Pa vozi se v čim višji prestavi.
Vse kar rabi activa je 4x4 in dodatno roèno na zadnji par koles :)

Išèe se 5-kotni kljuè št. 16. Najditelja naprošam da ga vrže citroënovim inžinerjem v glavo...

tomaz555

Meni je 12 l poraba po mestum, milo rečeno nespremenljiva. Drugaače pa lahko filozofiramo, dejansko pa lahko kaj povedo le latniki takega avta, pa še to se zelo razlikuje od vožnje. Pri nas je pred mnogimi leti Xantia kurila po mestu pod 10 litrov, pa je tega 20 let nazaj, motor pa je veljal ža požrešnega. Poraba lahko po nekaj 1000 km znatno pade, ali pa...lp

Pyr0Beast

Poraba je taka kot je. Èe se mašina ne ogreje na 70°C+ ne bo žrla kaj manj, sploh pa pri mestni vožnji, če delaš sam kake 5km, bo poraba enormna.

Poraba po par jurjih ne bo padla zaradi utekanja temveč zaradi tega ker se boš navadil avta.

Èe bi se ti skurilo 2L vsake 100km ekstra to pomeni da bi moral že menjat mašino če bi imel toliko ekstra trenja.

Išèe se 5-kotni kljuè št. 16. Najditelja naprošam da ga vrže citroënovim inžinerjem v glavo...

19072002

Res sem presenečen in (priznam) razočaran, ko sem vedno bolj blizu zaključka, da se bom moral sprijazniti z veliko porabo. Sedaj sem na drugem tanku, pa zadeva enaka - po mestu 11,7l (najprej sem bil na 100 oktanskem, sedaj na 95). Isto.

Saj nisem pričakoval 8l, ampak vsaj enako kot prej, ne pa...

Mislim, da je poraba prevelika in da se z utekanjem res ne bo spremenila. Na začetku, leta nazaj, sem kupoval rabljene avtomobile, to pa je sedaj že četrti nov avtomobil in se ne spomnim, da bi se utekal 1000km in da bi potem poraba padla. Malo več so pili morda prvih 100km, potem pa...

A lahko ostali lastniki tega agregata kaj povedo - lastne izkušnje skozi leta (ali mesece)?!? Res me zanima.

MSrougeZX

Moj oče ima tak avto, poraba je 7,5L ampak avto ne pozna mestne vožnje...ok je nekaj mestne vožnje samo v našem mestu ni semaforjev...v službo se vozi 7km na eno stran...gre tudi lahko pod 7L...recimo na AC pri hitrosti 120km/h...vglavnem na morje mu žre tam od 6,8-7,2...odvisno od hitrosti...meni se to zdi super poraba glede na velikost avta...probaj se malo zapeljat izven mesta na kako malo daljšo vožnjo 30-40km pa prej znuliraj števec za porabo pa boš videl....12l je vsekakor preveč...realno bi blo kakih 9, max.10L.

Pred tem je vozil Xsaro Picasso 1.6 8v 95KM in je poraba pri isti vožnji pri c4 picasso 1.6Vti manjša.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

airbus320

Najin (vozi ga žena) je star točno 1 leto, prevoženih 8000 km, se pravi 97% mestne vožnje, poraba po BC je 10 litrov. Manj pri njej ne gre, ko ga imam jaz cca 1 teden ga spravim na 9.
Ko je bil nov, tempomat na 120 km/h, 5 oseb (2+3 otroci), strešni kovček poraba 7,5.
lp

Xandrej

Citat od: Pyr0Beast;13376712L mestne s takim avtom ni veliko.

Pospešuj s polnim gasom pa je. Pa vozi se v čim višji prestavi.

12 litrov po mestu je meni žrl carlsson z preko 200 konji in še avtomatik... Oni prejšni z ročnim pa še to ne... Dajte ga srat s temi kafe mlini 12 litrov ka s prve v dravo potisnem...

19072002

še iz strani avtorja 'post-a' ...

... a je še kak lastnik oz. uporabnik Vti motorja na C4 Picasso z lastno izkušnjo?!?

Jogador

Citat od: Xandrej;13398712 litrov po mestu je meni žrl carlsson z preko 200 konji in še avtomatik... Oni prejšni z ročnim pa še to ne... Dajte ga srat s temi kafe mlini 12 litrov ka s prve v dravo potisnem...

Se opravičujem za OT, ampak tole me je pa nasmejalo:emot112:

Moja xantija v mestu (tank mestne vožnje) žre tam do 11l max, se mi zato zdi tale poraba visoka, sploh za novejši motor...
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

19072002

Pozdrav (spet iz strani avtorja 'post-a').

Včeraj smo naredil manjšo relacijsko vožnjo (od Maribora do Trbovelj in nazaj), maksimalna hitrost na avtocesti 130km, drugače pa bolj ali manj po omejitvah.

Pred potjo sem resetiral merilnike in rezultat (po sedaj prevoženih 1200km):
9,1 litra povprečne.

Mene to vse resno nervira. Za tako pot mi je prejšnja Xsara Picasso (obe, kateri sem imel v lasti) požrla tam od 7,3 do 7,5litra, ta pa... Zaključujem, da ima ta Vti motor porabo na izvenmestno vožnjo cca 1,5l višjo od prejšnjega modela, za mestno pa 2l višjo. Morda je stanje za kakšnega 0,5l boljše če vozim brez klime.

Zdaj eni govorijo, da bi se konkretno utekanje končalo pri cca 3000km, drugi pri 5000km (jaz sicer vse bolj dvomim).

A kdo meni, da bi bila možna kakšna hiba na motorju?!? Bi šel kaj preverjat?!?

Hvala za odgovore.

dvorjan

Poskusi tankati se 100-oktanca, mogoce mu tisti bolj pase, pa ga bo manj spil. =) Ali pa na kaksni crpalki, ki "manj goljufa". =)
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Pyr0Beast

Možno da mašini kaj ni všeč ak maš prenizko-oktansko gorivo.

Samo meni 9L za tako novo mašino in samo 1.6L ni všeč