Avtomatski brisalci

Začel/a zlomjo, Maj 21, 2012, 09:26:05 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

zlomjo

Zanima me princip delovanja avtomatskih brisalcev. Z Lexio sem si vklopil avtomatske brisalce, pa mi brišejo prehitro. Ali mogoče kdo ve kaj ukaže brisalcu hitrost brisanja?

sušo

Kukr jest to štekam prilagaja hitrost glede na količino vode ki jo senzor zazna.
Sam sm poslušu folk in pravjo da je to tko tko. Si mal po svoje on razlaga to količino...

andraž

Letos sem se precej prevozil s Jumpyjem in C5 in dežna senzorja pri obeh sta imela precej nerealne ideje o dejanski količini dežja. Pri obeh so se brisalci občasno uključili brez kaplje dežja, ko pa je dež bil pa je bila hitrost brisanja (interval) prehitra, zato je bila ta funkcija (na ročici brisalcev) skoraj vedno izključena.

visar

jaz sem s tem zelo zadovoljen od xantije, obeh c5, c4....
problem je le takrat ko je senzor zapacan in/ali brisalci slabi.
Mislim pa da pri XP  ni kaj dosti razlike.

LP
______/\\______
______/\\______

andraž

sušo

Na sredini zgoraj al pa sredina spodaj.
Od zunaj se ga vidi. Temna podlaga pa neki napopan. Je tko postavljen da ga brisalci brišejo.

dvorjan

Jaz bi tudi rad videl, da bi bili avtomatski brisalci ene 20-30% manj obcutljivi. Dobro brisejo res le ob postenem dezju, ob rosenju pa se cisto prehitro vklapljajo.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Tiki

Meni na Xantiji tudi solidno delujejo. Včasih prepozno vklopijo, pa če je res hud naliv znajo biti prepočasni. Načeloma so pa OK.
Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
"Wannabe Berlingo" 2.0 hdi 2004
Xsara 2.0Hdi Exclusive 2004
Citroen C4 1.6 16v SX 2006
XP 2.0HDI exclusive 2005

Jogador

Citat od: Tiki;132832Meni na Xantiji tudi solidno delujejo. Včasih prepozno vklopijo, pa če je res hud naliv znajo biti prepočasni. Načeloma so pa OK.

Sem jaz tudi opazil, da včasih malo zamujajo pri rahlem dežju, za v hud naliv pa itak ni funkcija AUTO, vsaj jaz takrat preklopim na drugo hitrost, glede na naliv...
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

alesz

Se ne spominjam,da bi se to dalo kje nastaviti......senzor vpišeš med prisotne računalnike...v konfiguraciji-vidljivost pa potrdiš obvolansko stikalo z možnostjo vkolpa avtomatskih brisalcev...nekaj takega..!

zlomjo

Ja, aktiviral sem si brisalce. Ko sem vklopil brisalce na suho, so stali. Potem sem zlil vrček vode po šipi so pa začeli delati. Torej senzor zna vklopiti. In bil sem kar vesel. Končno sem dočakal dež, da sem lahko v praksi preizkusil. In nisem zadovoljen, saj mi tudi ob malem rosenju hitro brišejo. Èe vmes z ročico brisalcev vklopim špricanje, pa mi par sekund počasneje, potem pa spet prehitro brišejo. Danes sem si ogledal tudi senzor na steklu in izgleda kot nov, tako da on po moje ni kriv.

andraž

Zoprno je, da si v intervalnem načinu ne da nastavljati dolžine intervala, tako da je med zmernim dežjem veliko dela z ročico.

xpuser

Kot so že pisali delajo po svoje...

zlomjo

V današnjem rosenju pa so brisalci delali skoraj tako kot bi si želel. Ne vem zakaj.

andraž

Pač so imeli dober dan... ali pa je bilo dejansko toliko dežja kot si je senzor predstavljal.