Petrol Q Max 95

Začel/a seba, Maj 16, 2012, 07:56:52 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

seba

Kot zanimivost:

Nov izboljšan 95 oktanski motorni bencin. Ne vsebuje svinca in žvepla in presega zahteve evropskega standarda za motorne bencine EN228.

Izdelan je v skladu z najnovejšimi tehničnimi zahtevami proizvajalcev motorjev kot  tudi evropske okoljske zakonodaje.

Petrol Q Max motorni bencini so bili preskušeni z motornimi in terenskimi testi, s katerimi so bile potrjene in dokazane naslednje izboljšave:

več kot 100-odstotno izboljšana čistost sesalnih ventilov (mercedes M102E in M111 testa),
    od 55 do 75 odstotkov skrajšan odpiralni čas vbrizgalnih šob (injektorjev) kot posledica čistejših površin (testi na serijskih motorjih – meritev »LTFT«),
    do 4 odstotkov nižja poraba goriva (MVEURO testni cikel),
    do 5 odstotkov manj oblog v zgorevalnem prostoru (»CEC DF 12+« test),
    skoraj popolna zaščita površin pred korozijo (ASTM D665A in D665B testa),
    občutno znižanje škodljivih spojin v izpuhu (74 odstotkov manj nezgorelih CH, 50 odstotkov manj CO in do 35 odstotkov manj NOx).

Vir: http://www.petrol.si/ponudba-na-servisih/za-vozilo/goriva-q-max

zlikovski

Jaz jemljem te raziskave bolj z rezervo.

andraž

Da so kar naenkrat nekaj razredov odskočili v kvaliteti? Ne verjamem.

Xandrej

Vse v enem postu:

Petrol Q Max 95 in Petrol Q Max 100

Petrol Q Max 95 in Q Max 100 sta nova izboljšana motorna bencina. Izboljšave so dosežene z uporabo sodobnega večnamenskega paketa dodatkov svetovno priznanega proizvajalca aditivov (Afton Chemical VB). Z uporabo teh dodatkov dosežemo:

- izboljšano čistost sesalnih ventilov (preizkusa mercedes M102E in M111),

- skrajšan odpiralni čas vbrizgalnih šob kot posledica čistejših površin (preizkusi na serijskih motorjih – meritev »LTFT«),

- nižjo porabo goriva (preizkusni cikel MVEURO),

- manj oblog v zgorevalnem prostoru (preizkus »CEC DF 12+«),

- skoraj popolno zaščito površin pred korozijo (preizkusa ASTM D665A in D665B),

- občutno znižanje škodljivih spojin v izpuhu.

Petrol Q Max Diesel

Petrol Q Max Diesel predstavlja dodatno nadgradnjo dosedanjega dizelskega goriva. Tudi tukaj je uporabljen sodoben paket večnamenskega aditiva Afton Chemicals, ki zagotavlja vrsto izboljšav:

- več kot dvakrat večja čistost vbrizgalnih šob,

- manj nezgorelih CH in manj trdnih delcev v izpuhu (preizkusni cikel ECE 15),

- občutno izboljšana korozijska zaščita površin,

- nižja poraba (preizkus ECE 15),

- popolna kompatibilnost z biogorivi.

Petrol Q Max LPG Avtoplin

Petrol Q Max LPG Avtoplin predstavlja nadgradnjo dosedanjega avtoplina, predvsem v sistemu vseh točk preverjanja in zagotavljanja najvišje kakovosti tega goriva, ter smiselno zaokrožuje družino pogonskih goriv Petrol Q Max.

V primerjavi z drugimi gorivi je Q Max LPG nedvomno okolju najprijaznejše gorivo, saj s predelavo avtomobila na plin dosežemo:
- 34 % zmanjšanja emisij dušikovega oksida NOx,

- 15 % zmanjšanja emisij ogljikovega dioksida CO2,

- do 60 % zmanjšanja emisij ogljikovega monoksida CO,

- do 40 % zmanjšanja smoga,

- uporaba avtoplina ne povzroča emisij ogljikovodikov HC, žveplovega dioksida SO2 in drugih toksinov.

Z uporabo Q Max Avtoplina torej poleg prihranka bistveno pripomoremo tudi k znižanju vrste škodljivih emisij v okolje.

Več o novem gorivu.

Vir: Petrol
Video: IAM

mirchi

Ja pa ja. Rezervoarji na pumpah pa polni vode in ostale svinjarije.

Treba je naredit kako reklamo,ocitno prodaja pada.
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

frodo1

Ko prodaja pada, si je pač potrebno nekaj novega izmislit, :argue1:
"Ni se sramota uèiti, ampak ne znati."

Gox

Zdej počakamo še OMW, da izboljša svoje :)

Lovro

Tele letake smo včeraj dobili na pumpi. Tudi za dizel. Po drugi strani pa so mi povedali, da je "novi" dizel v bistvu že nekaj časa bencin z raznimi dodatki olja (tudi starega) in celega kupa druge svinjarije. Baje, da bi stari dizli imeli precej krajšo življensko dobo, če bi delali na ta "novi" dizel.

Kaj je res in kaj ne, je vprašanje, vsekakor pa tudi jaz jemljem te letake bolj z rezervo.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

Xandrej

Ja saj nikoli nebomo izvedeli saj nihče ne pristane na eno javno analizo tega kaj tankamo. Pol pa vedi kaj je s tem...

Moj Italijanski črnuh na dveh kolah mi pije 3 litre na 100 km... Gre skozi.

gigo

Citat od: mirchi;132507Ja pa ja. Rezervoarji na pumpah pa polni vode in ostale svinjarije.

Treba je naredit kako reklamo,ocitno prodaja pada.

To sem ravno jaz hotu napisat.
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

seba

Vse skupaj bomo izvedeli takrat ko bodo začele lambda sonde in oranžna lučka v desnem kotu (na starih pablotih) pritoževati.....

Meni se je že 2x zgodilo da sem tankal na omv  95 oktanov in mi je po kakšnem km začela utripat ta  oranžna lučka z motorčkom za kakšno minuto pol, pa je bilo ok. Pa v tanku je bilo za 2 črtici bencina. Na petrolu se mi to še ni zgodilo.Zanimivo.....

Dragan3

nwm... jst sm meu probleme ko sm na petrolu tanku. kolega ko ma carizmo 1.8 GDI si na petrol sploh ne upa it... ker ta avto je pa zlo občutliv na benz.

xpuser

Zanimivo da so te akcije po koncu zime in pred uporabo avtomobilskih klim.

andraž

Neverjetno; sem tankal na Petrolu kot kaže novo gorivo, DS-ka je kopala od črpalke do tretjega semaforja (mi je škoda novih gum), ko sem se navadil, da je pedal za plin bolj občutljiv, poraba pa je pri mestni vožnji od 12 litrov padla na 8,11. Vse to pa seveda zaradi izboljšanega goriva. Komaj čakam, da bosta Miklavž in Božiček spet nosila darila, saj še vedno verjamem v dobre može in pravljice...

Lovro

A ti si tiste črne špure od gum pustil na asfaltu? Jaz sem tudi tankal in res je poraba (dizel) padla na 0,0000000000000000000000000000000000001 l/100km.

Zgleda da bom ta tank gural naslednjih 10 let.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)