ABS računalnik

Začel/a rista, Maj 15, 2012, 05:42:55 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

rista

Pozdravljeni, prosil bi za pomoč pri moji hudi težavi.

Torej začelo se je z pokvarjenim hladilnikom klime, potem je na vrsto prišel presostat klime sedaj pa so "meštri" ugotovili, da je po gobe šel še ABS računalnik.

Tažave so se začelo tako, da je avto občasno med vožnjo ugašal in takrat so se prižgale vse možne kontrolne luči (novoletna smrekica) in na zaslonu so se izpisale vse možne napake (pregreto olje, napaka ročne zavore, napake ABS, ESP,....). Po menjavi presostata je še vedno ostala napaka občasnega ugašanja vozila vendar ni bilo več prižiganja kontrolnih luč, izpisala se je samo napaka ročne zavore. Preden se avto ugasne se pojavi "cukanje" (kot bi se avto iztočasno ugasnil in potem takoj nazaj prižgal).

Po obisku servisa so sedaj ugotovili, da bi naj šlo za okvaro ABS računalnika.
Nov računalnik naj bi stal tam okoli 1.200 € (plus delo)!
Da bo kapa polna, je še istočano šla "poceni" DS1 žarnica.
Da te kap.

Torej naprošam vas za pomoč, če kdor ve za kako cenejšo rešitev (rabljen računalnik, popravilo obstoječega, cenejši novi,...).

Pa še podatki o vozilu, Citroen C4 Picasso letnik 2008, 1.6 Hdi.

klavdijo

Pri meni se je dogajalo čist enako, razen ugašanja vozila, pa je bilo hin neko stikalo na mostu(sikalo za kontrolo pritiska goriva), pa so me tudi strašili z menjavo nekega bsm računalnika. Ko se je stikalo zamenjalo je bilo vse o.k.. Cena popravila , stikalo 80€ delo pa ne vem ker so mi sočasno naredili servis!
Samo moja izkušnja, kajti če se prižigajo vse lučke je lahko marsikaj narobe!

zlikovski

Kolko je meni znano, če je sploh smiselno popravljat ta (BSM), zraven tega če se sploh da popravit, nikoli neveš kdaj te pusti na cedilu.

Prejšnjič je kolega imel isti problem, ampak mu je avto v celoti zablokiro, še bremze je zategno avtomatsko, so ga komaj s ceste potisnili.
Menjal je ta računalnik (BSM) in se veselo vozi naprej.