ko je avto segret, ga negre več vžgati...

Začel/a david.vrtovec, Maj 08, 2012, 07:51:56 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

david.vrtovec

Imam problem pri moji XSARI, ki je že kar stara, vendar mi je do te okvare zelo dobro služila.
To napako sem opazil pozimi, pri nizkih temperaturak, ko avto enostavno ni šlo več vžgat, ko je bil topel... prvo sem pomislil, na akumulator in ga takoj menjal... špe isti dan se je ta napaka ponovila, potem sem šel do serviserja, ki je delal na citroen servisu in je rekel, da je lahko tudi štarter... seveda sem takoj obnovil štarter in avto je delal normalno kak teden dni, potem pa ga je spet začelo zabavati pri vžigu... nato sem menjal, še ključavnico in pa maso od akumulatorja, ki je bila kar boga.
NAto mi je avto delal normalno, vsaj 2 tedna... ampak sedaj pa se je spet ponovila napaka, da ko je avto segret in ko ga ugasnem, ga več ne morem prižgat nazaj, ampak moram počakat vsaj pol ure, da se ohladi :(
tudi serviser več nima ideje kaj bi lahko bilo... zanimajo me vaše izjave in komentarji in že naprej se zahvaljujem vsem, ki mi boste kaj napisali :D

LP DAVID

garac

kakšen motor, koliko km? Kompresija, poraba olja?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

avantgarde

Kaj pa če ti nagaja avtomatski zaug (čok)?

david.vrtovec

1.6i pa 163 tis km ma nekje ... malo več...163 pa še nekaj... po števcu.... ja z zaugom mam tut problem, ker ko stisnem kuplongo, obratomer pade tudi pod 10 ... tak da ... :(
ta avtomatski zaug, pa je tut kdaj pa kdaj zabaval, ker je kr na 1x nabil obrate, pa ni blo pomembno al je mrzlo, al je veni vroče

david.vrtovec

Citat od: garac;131696kakšen motor, koliko km? Kompresija, poraba olja?

kaj bi mela poraba olja pri tem? je tut povezano?

garac

če bi bila slaba kompresija, bi avto najbrž rabil olje, v tvojem primeru odpade, izgleda je, kot ste že napisali problem z zaugom...

alesz bo znal kaj povedat
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

david.vrtovec

Citat od: garac;131705če bi bila slaba kompresija, bi avto najbrž rabil olje, v tvojem primeru odpade, izgleda je, kot ste že napisali problem z zaugom...

alesz bo znal kaj povedat

avto je 1998 letnik, se mi splača pol to poptavljat? al kaj naj naredim?

Gox

Vsekakor popravljat pomojem ... mogoče poskusiš pri drugem mehaniku.

Probaš zamenjat ta zaug?

david.vrtovec

kolko pa je cena zauga?
ker glede na to, da sem zdaj v enem letu vložo 1000€ v njega in avto več sploh ni tolko vredn, mi je zdaj počasi žal vsakega € ki ga bi mogo še dodatno vložit

Pyr0Beast

Spucat je treba tiste motorčke prostega tega, loputo in potem bo verjetno delal bp.

Mogoče je tudi senzor temperature hin.
Vse kar rabi activa je 4x4 in dodatno roèno na zadnji par koles :)

Išèe se 5-kotni kljuè št. 16. Najditelja naprošam da ga vrže citroënovim inžinerjem v glavo...

zlikovski

Najprej bi posumil simptom, kot je napisal @avantgarde.