Kontrolna lučka delovanja motorja (samodiagnostika

Začel/a greber111, April 21, 2012, 07:10:30 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

greber111

Živjo,
mam problem z oranžno lučko na armaturni plošči... no ne ravno z lučko, ki je samo posrednik za napako, ampak verjetno s turbino.
Vsake toliko časa se mi prižge (največkrat na avtocesti) Kontrolna lučka delovanja motorja (samodiagnostika). Ko se prižge, avto ne gre skoraj nikamor več (po avtocesti se peljem 80 km/h). Na servisu mi je menjal povratni ventil na turbini, pa ni nič bolje - spet se je pojavila ta napaka.
Problem je ker se napaka pojavi pa spet 'zgine', pa se spet pojavi...:-(
Na računalniku (servis) je za to napako veliko različnih možnih napak, zato tudi ne morejo točno ugotoviti kaj je narobe...

potreboval bi pa tudi levo notranjo kljuko za električna drsna vrata, če kdo prodaja C8 po delih...

LP
Gregor
LP
Gregor

alesz

Citatpotreboval bi pa tudi levo notranjo kljuko za električna drsna vrata, če kdo prodaja C8 po delih...
ker se ti vrata v določenem trenutku ne dajo odpreti.......? ali je kaj drugega?

greber111

Citat od: alesz;130588ker se ti vrata v določenem trenutku ne dajo odpreti.......? ali je kaj drugega?

v notranjosti polomljena... rabim novo
LP
Gregor

Pyr0Beast

Vse kar rabi activa je 4x4 in dodatno roèno na zadnji par koles :)

Išèe se 5-kotni kljuè št. 16. Najditelja naprošam da ga vrže citroënovim inžinerjem v glavo...

jumper1

Verejtno je problem v podtlačnem mehanizmom ki odpira loputo v sprednji vrsti sesalnega kolektorja ker ti verjetno na testerju napiše visok turbo tlak ampak ni problem v turbini.Cena tega dela pa je mislim da 25 ali 28 eur

greber111

LP
Gregor

burjuc

Meni je ta lucka svetila, ker je bil pokvarjen FAP senzor. Za 2,2 HDI motor stane original na Citroenu 62,5 EUR. Ce imas ta motor bodi previden, ker ti bodo najprej hoteli prodat prvo verzijo (ima dve pritrdilni luknjici), ki stane 150 EUR in ga morajo narocit. V Citroenovi bazi delov je sedaj priporocen ta novi senzor (z eno luknjico za pritrditev) in serviserji sedaj vgrajujejo tega cenejsega. Se pred menjavo pa pojdi naredit diagnostiko.

greber111

uglavnem, upam da smo zadevo rešili. ta teden peljal na servis Krmelj - Gorenja vas, morm rčt, da zelo zadovoljen z pristopom do stranke ter samim servisom. Takoj ko mi je odprl pokrov je vedel kaj je narobe, ter mi vse razložil, kaj vse potem začne crkavat če ne zrihtaš... zamenjal mi je 'diafragmo' (vem da se čudn sliš, ampak tko pač piše), nareedil diagnostiko, zamenjal filtre (ker smo mi jih majstri kamor sem sedaj vozil avto dali napačne)... skratka, zelo zadovoljen, upam, da bo še delal tko kot more... :-)
LP
Gregor

nejancig

Zdravo

In kako kej kaže sedaj ali je to ali se ti še javlja napaka
Namvreč jaz imam sedaj enak problem, pa nevem kaj je narobe
ali lahko bolje definiraš to diafragmo in kolk te je vse stalo
Ali mi lahko pošlel skeneran račun samo toliko da jaz mojemu mehankarju pokažen

HVALA:BigThumbs:

greber111

Živjo,
zaenkrat zgleda OK, vozil sem se tudi že po avtocesti pa je blo uredu (ker največkrat se mi je ta napaka pojavila na avtocesti), bomo videli, vsekakor pa upam da bo lavfal.
Iz računa pridejo v poštev pozicije: 036394, 5000, 5004, se pravi nekje 100€

Citat od: nejancig;133879Zdravo

In kako kej kaže sedaj ali je to ali se ti še javlja napaka
Namvreč jaz imam sedaj enak problem, pa nevem kaj je narobe
ali lahko bolje definiraš to diafragmo in kolk te je vse stalo
Ali mi lahko pošlel skeneran račun samo toliko da jaz mojemu mehankarju pokažen

HVALA:BigThumbs:
LP
Gregor

zlomjo

Ali ima mogoče to diafragmo tudi c3 14hdi 16v? Moji ženi je že 2x nehal za nekaj časa delati turbo.

nejancig

No super

Jutri zamenjamo in vidimo
Kako se ti je pa napaka pojavljala
Meni naprimer se mi vedno prižge ko grem po avtocesti 6 prestava 110km na uro.
Vse eno v klanec ali po ravnem, samo prižge in mi vrže na var.program.
se ustavim ugasnem počakam sekundo dve in nato prižgem in se normalno odpeljem naprej. po nekej časa se mi lučka ugasne.

nejancig

Citat od: jumper1;130733Verejtno je problem v podtlačnem mehanizmom ki odpira loputo v sprednji vrsti sesalnega kolektorja ker ti verjetno na testerju napiše visok turbo tlak ampak ni problem v turbini.Cena tega dela pa je mislim da 25 ali 28 eur

Ja to je ta membrana - diafragma, ger ne dela pravilno spusti malo zraka in zaradi tega javi napako prevelik tlak
cena 29€ plus delo
:emot112:

greber111

Citat od: zlomjo;134122Ali ima mogoče to diafragmo tudi c3 14hdi 16v? Moji ženi je že 2x nehal za nekaj časa delati turbo.

pojma nimam
LP
Gregor

greber111

evo, ravno sedaj na dopustu naredil cca 1100km po avtocestah, pa zgleda da bo avto preživu... zgleda da je bilo res to v okvari kar je napisano zgoraj...

LP
Gregor :BigThumbs:
LP
Gregor