Rabljen C4 picasso

Začel/a BlocK, April 21, 2012, 11:05:17 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

BlocK

Pozdravljeni,

kupil sem rabljenega C4 picasso. Je letnik 2009 in uradno prevoženih 120 kkm. Seveda je pa iz uvoza.  Avto sem dal na servis, zamenjat vse filtre, olje, zavore ipd. in mi moj mehanik pravi da je avto b.p. Tak kot more bit. Ni bil ne poškodovan, v glavnem tiptop in tudi nekako km naj bi štimali (servisna, zgodovina, intervali servisiranja in obraba).
Zdaj pa imam sledečo težavo. Po prvih občutkih je avto kar mehek. Sem prvo mislil da je kaj narobe ko se vse tko nagiba :D Prej sem vozil nemca s precej trdim vzmetenjem. Ok sem se navadil. Se mi pa dogaja, da mi avto kako naj rečem tako malo zaplava oz zapleše. Še posebej če je cesta malo visi in so prisotne takšne čisto nizke luknje oz malo večje razpoke. Pri večjih rukrjih ni teh problemov
Podvozje in vzmetenje naj bi bilo OK, gume so gor sicer v malo slabšem stanju, vse okoli 4 mm profila (Conti Premium contact).
Se še komu dogaja to? Verjetno ni glih normalno? Kakšen nasvet...

lp

dvorjan

Ce imas moznost, zapelji se kaksnega drugega C4P, bos hitro videl, pri cem si.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

BlocK

Hja, ne poznam nobenega...Mogoče kdo iz Celja?
Mehkobe sem se navadil, samo plesanja pa ne. Imam občutek ko pri aquaplaningu.

bošti

sem kupu novga, pa je to isto kot praviš. avto ima za en k... podvozje. sedaj ga bom verjetno prodal, ker preden je star tri leta ga ne smem ker sem ga kupil brez Dmv (3 otroci). sem pa probal tudi novega v drugem salonu ker se mi je zdelo čudno pa je isto, v glavnem poskakuje, pa podvozje je glasno za popiz,..

masun01

če so  gume za silo še to leto jih zamenjaj ,pri meni je bilo isto po menjavi je boljše sem pa vzel ojačane tako da se manj spodvijajo in je občutek mnogo boljši

bošti

gume so še original imam pa cca. 28k kilometrov, pa za pozim zimske, tko da z letnimi cca. 17k.

vsekakor je res boljši občutek z zimskimi, morda so res gume zanič, ampak mislilm da bo samo malo bolje če jih zamenjam. v glavnem verjetno bom vzel Smax. še renault senik ima mnogo boljše podvozje kot picasso vsekako ga ne bi še enkrat kupil.

garac

a se vi nič ne peljete z avtom, preden ga kupite?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

BlocK

Hm, bom reševal z gumami, samo si nisem mislil, da bo to tako.

edit: jaz sem se 3x peljal in nekako nisem tega zapazil. Ker pravim,da se mi to dogaja samo specifično ko so takšne zelo nizke luknje...

andraž

Seveda ne, prideš, odšteješ denar, barva je pač tista ki je prva v vrsti, potem pa smo vsi razočarani in užaljeni... Èudno.

Gume lahko avto naredijo "gumijasto mehek", če niso ustrezne za težo avtomobila ali "utrujene", to se precej bolj pozna pri vseh vozilih, ki imajo višje težišče.

BlocK

In katere gume priporočate? 215/55/R16

masun01

ta dimenzija  samo da je ojačana se pravi ne93v ampak 97v ali xl

OGORAZD

preveri koliko so napumpane gume, naj bi bile na 2,4, jaz sem jih imel na 3,2, sem hotel že avto v jark zapelat ;)

BlocK

Citat od: masun01;130667ta dimenzija  samo da je ojačana se pravi ne93v ampak 97v ali xl
Dimenzijo vem, proizvajalca in model me je zanimal.

Sem preveril tlak in je 2.4 povsod.

masun01

mislim da so premalo napumpane jest mam napumpane 2,8 če pa grem na dopust pa tudi več,glede na to da piše  od 2,4-3,2 narediš eno sredino.Trenutna znamka je toyo asimetrična ojačana razlika med michelinom in toyo je da so slednje bolj tihe držijo pa tako nekako isto tudi po testih

peter69

Jaz imam podoben problem. Avto je star dve leti ( prav kar iz garancije ), prevoženih 20000 km, in mi prav tako na neravni cesti ali grbinah zanaša zadek.  Sem pa v garanciji reklamiral vzetenje in so ugotovili, da se je snela guma v ležišču vzmeti ali nekaj podobnega. Potem je bil avto v redu sedaj pa ponovno isti problem.
V glavnem sem zelo razočaran. Razen udobja ( katerega že imajo danes skoraj vsi enakega ranga ), me C4 Pic ni nekaj posebno prepričal. Pred tem sem vozil C Maxa in ko primerjam vozne lastnosti,je slednji precej v prednosti. ( oba bencinara 1,6 ).