Lovro, Kubed, The Police

Začel/a Lovro, April 19, 2012, 08:16:18 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Lovro

V glavnem - nekaj nas je v Kubed prispelo že v petek popoldne oz. proti večeru.

Očitno pa smo bili nekomu sumljivi, saj je zvečer prišla na kontrolo policija. Mi smo se ravno vrnili iz krajšega nočnega pohoda, zato sem seveda zadevo na skrivaj posnel (priloženi filmček). Žal nisem mogel dolgo snemati, saj so nas poklicali in nato ob prisotnosti lastnika preiskali vsak avto.

Očitno so predvidevali, da uporabljamo kake rastline, bilke in opojne substance, saj so, kot sem rekel, natančno preiskali oba Pujsa in mojo Žabo.

Pri Jetiju so celo zahtevali, da je demontiral nekaj omaric. Ko so končali s pregledom in ugotovili, da nimamo nič, so se opravičili in odšli.

Z Jetijem sva za silo sestavila omarice nazaj, vendar je po mojem desc imel še vedno kar precej dela v nedeljo, da je vse skupaj poštimal tako, kot je treba.

Pestro... zgleda smo kljub zrelim letom še vedno sumljivi, he he.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

janez

A je to dovoljeno pri nas ? Mislim, da ti kar tak premontirajo in preiščejo avto.

garac

Brez naloga? Mene so sicer ustavili s civilnim avtom, notranjega nadzora, policistka je gledala v prtljažnik, ampak sama se ni dotaknila nobene stvari, ker se je menda ne sme, za vsako stvar je rekla, če lahko premaknem ali odprem, da bi pa kaj domontiral? Halo!?

Aja, še nekaj, enkrat so nas res pregledovali in popisovali nekaj na Bohinjski Beli, ugani, kdo je bil zraven.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

andraž

Prasice represivne. Nebi jim odprl ničesar, kar sami si naj če jih kaj zanima, kaj šele da bi odmontiral. So pa res kreteni. Èe pa samo povzdigneš glas, te dajo v lisice in peljejo na postajo, kjer sledi kazenska ovadba. Fino. Kje pa so, ko je treba ustaviti kakšen audi ali bmw s trenirkarji, ki govorijo dolge l-je in so upravičeno sumljivi? Nikjer nikogar, ker teh se pa bojijo...

Lovro

Saj niso sami stikali. Pravzaprav je Jeti sam moral demontirati, pa avte smo morali sprazniti. Nato so pogledali izpraznjene avte.

Potem smo pa kako uro spet vse notri zlagali.

Očitno so stari Citroeni še vedno sinonim za hipije in posledično uporabo opojnih substanc.
Lp. Lovro

Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

superca13

Citat od: Lovro;130369V glavnem - nekaj nas je v Kubed prispelo že v petek popoldne oz. proti večeru.

Očitno pa smo bili nekomu sumljivi, saj je zvečer prišla na kontrolo policija. Mi smo se ravno vrnili iz krajšega nočnega pohoda, zato sem seveda zadevo na skrivaj posnel (priloženi filmček). Žal nisem mogel dolgo snemati, saj so nas poklicali in nato ob prisotnosti lastnika preiskali vsak avto.

Očitno so predvidevali, da uporabljamo kake rastline, bilke in opojne substance, saj so, kot sem rekel, natančno preiskali oba Pujsa in mojo Žabo.

Pri Jetiju so celo zahtevali, da je demontiral nekaj omaric. Ko so končali s pregledom in ugotovili, da nimamo nič, so se opravičili in odšli.

Z Jetijem sva za silo sestavila omarice nazaj, vendar je po mojem desc imel še vedno kar precej dela v nedeljo, da je vse skupaj poštimal tako, kot je treba.

Pestro... zgleda smo kljub zrelim letom še vedno sumljivi, he he.

Ja na žalost v glavah ljudi še vedno vlada prepričanje, da se s spaki, dijanami in raznoraznimi flower power avti vozijo tisti, ki radi kaj pokadijo ;)
Ko sem bil še mlad :), so se z dijanami res vozili večinoma jan(cenzura). Poceni šotor je bil kot magnet za njih...
Ko sem se začel vozit z GS-om, so me prvo leto vstavili 38X!, pri prevoženih 10kkm.
Enim je fora, da se vozimo s starimi avti, drugi imajo tak življenski stil, drugi nima druge možnosti...
Kaj češ.

janez

Me je to kar se je zgodilo , kar je Lovro napisal, kar malo presenetilo. Dvajset let nazaj je bilo takšno vedenje oblasti do nas spačkarjev normalno in smo bili več ali manj pripravljeni na takšne in drugačne ekscese policije. Neštetokrat so mi pretresli avto, me zbudili sredi noči in pregnali. Bognedaj parkirat kje ob cesti in prespat v avtu ko sem se vračal iz raznih potovanj... pa čeprav sem bil crknjen kot konj in nezmožen za nadaljno vožnjo so me postavili nazaj na cesto... Èetudi bi se razbil ko pička nekje dalje , ne prespat v avtu pa ni dovoljeno. Vsak policaj ob cesti me je ustavil, droga, alkohol, tehnični pregled na licu mesta, preštevanje knoflic v prvi pomoči,...

S cajtom je bilo tega vedno manj. Še posebej ko so meje padle in so naše avte začeli tretirat kot oldtimerje. Pa tudi sam sem se začel obnašat njihovim pravilom primerno... oziroma, sem nehal z večdnevnimi potovanji po SLO ali pa sem enostavno parkiral v kempu.

Ampak... Razumem, da bi vam rekli, da ne smete parkirat, kampirat in kaj je še takega tam kjer ste bili. In bi vas poslali v kamp... Se it pa represijo nad nič krivimi ljudmi je pa čist "Evropsko"

Bolj kot razmišljam, me pa niti ne čudi... Glede na to kam nas pelje naš Titanic...

Lovro

Ma saj so bili čisto prijazni, tudi opravičili so se, vendar naj nas bi pač morali preveriti.
Lp. Lovro

Citroenovi starodobniki:

superca13

Na hrvaškem če pančkaš v avtu ob cesti (no, bom raje rekel avtodom), ti ga kar zapečatijo in te oglobijo ko prasca. Pri nas je podobno, ob cesti nimaš kaj spat, na parkirišča ali počivačiščate moraš in to je to. Bog ne daj da tam stole razmontioraš in pečeš ****ko zunaj, ker te še od tam naženejo v kamp..
Zdaj tako ni slile, poleti pa ko pridejo čehi in poljaki, se sparkirajo akr na avtocestni izvoz in igrajo s froci fuzbal...valjda da gre policajom dlaka v luft ;)
Ljudem(policajem), ki se jim vožnja s spački+narisane rožice in peace znakeci ne zdi oldtajmerska, imajo skoraj zagotovo mnenje, da se še nekja dogaja ;) In takih ljudi(policajev) je ogromno.
Èe bi bil zbor nekih resnih Mercedesov ali kakih SM-ov, vas ne bi nihče žakljal ;)

superca13

Preganjanje druidov in hipijev. Predvsem slednji kao živijo in razmišljajo v nasprotju s sodobno družbo, kapitalizmom. Spremlja jih dobo poznavanje in zloraba raznih nedovoljenih substanc glede na zapise.  Družba to povsod preganja in bo preganjala še naprej.
Kjerkoli bi se zbrali, bi jih pregnali. Porisani avti, rožice, zanemarjeni brkoti, naga deca, kr neki ojladri lajf v brezdelju, že to je drugačno in drugačnost vemo kako se nanjo gleda.
Mogoče pa jim je družba fauš, da so sposobni bit free ;)

garac

Saj, itak smo že zašli s teme, ampak spačkarji že dolgo niso več samo hipiji, poslušalci rock glasbe in neki stereotipni ljudje, čeprav se še vedno nekateri hvalijo, da je to način življenja, pa se s C5 karavanom na srečanja vozijo, ker 2cv ni varen pa to.
Policaji pa še vedno izgleda spačkarje vidijo enako, kot pred leti.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

janez

V 26 minutah nisi uspel pogledat vsega in nisi razbral bistva. Oziroma si ugotovil točno to kar ugotovijo "normalni" . Fuj, lej jih kaki so, nič ne delajo pa sam drogirajo se.

Edino kar si kolkrtolk trofu je da "...jim je družba fauš, da so sposobni bit free... "

No ta glavna bitka se je dogajala 1985 leta, ko je rastoča populacija popotnikov presegla vse meje "normalnega" in je država na nek način morala narediti konec temu "nesmislu". Popotniki so imeli vso pravico priti na najavljen festival kot že leta poprej . Ustavili so jih, jih nagnali - prisilili na polje in jih napadli pod izgovorom, da so nelegalno tam. Policiji je bilo osnovno, da onesposobijo popotnike in edini način je bil ,da jim uničijo njihova bivališča - totalno so jim sesuli vozila, ki potem niso bila več tehnično ispravna in s tem neuporabna. Državi je v nos šlo tudi to , da so bili festivali zastonj in so hoteli takšne prireditve uničiti - v profit  festivalov, ki se plačujejo.

Ta represija se je nadaljevala še leta in leta dalje. Kasneje tudi pod okroljem Evropskih direktiv.

Ljudje v osnovi niso imeli služb in , da so si lahko zaslužili denar so se preselili v kamperje in ostalo ter začeli potovati za delom. Kot sezonski delavci. Danes potuje že tretja generacija New age travellers - ov . Anglija in Evropa jih ni uspela uničiti jim pa greni življenje še vedno.

Dandanes je njihov največji problem ravno dnevni zaslužek. Prej so hodili na kmetije delat in so imeli tam prostor za bivanje, zdaj država in privatniki uvažajo cenejšo suženjsko delovno silo in popotniki, vajeni določenega dela tega nimajo, s tem pa tudi nimajo kje parkirat. posebej pozimi.

Življenje v revnih blokovskih naseljih, odvisnost od državne pomoči marsikateremu ni bila po volji in zato so si izbrali življenje popotnika.

Lani je bil celo primer, ko so skupaj kupili farmo in se naselili. Preko tisoč ljudi - ženske, otroci, stari, mladi... vsi so tam živeli na svoji zemlji. Pa so Angleški in Evropski pravni mlini tudi to zmleli in so jih nasilno deportirali nazaj na cesto.

Ampak, Slovenija je mala in ljudje omejeni ter tega ne morejo zastopit. Bentijo čez nezaposlene , ki so odvisni od sociale. Dela je dosti vendar kako naj en iz Lendave gre delat v Koper recimo? Da si tam najde stanovanje mora imeti kup denarja. Druga opcija je star Avtodom, parkiraš na Kubedu in se z biciklom voziš na delo v Koper.

Verjemte , da bo kar hitro odgnan... "poglej ga hipuzla zdrogiranega marš od tod pa ne kvari idilični pogled na oljke in trto"

Ampak, kam gre ta naš Titanik bo vse več raje brezposelne in prisiljene na radikalne spremembe. In to bo pomenilo tudi življenje v prikolicah in Avtodomih.

Jebemti sem se razpisal... kr vsepovprek. Sej ni važn če me ker zastopi, me pa jezi ...

superca13

Razumem vse ;) Samo napisal sem, kako na to gleda družba, ne posamezniki.

Lovro

Saj res, a vam je datoteko s filmom "Kubed crime scene" uspelo odpreti in gledati?
Lp. Lovro

Citroenovi starodobniki: