NA AVTOCESTI NEHAL VLEÈI

Začel/a 3001, April 17, 2012, 11:49:36 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

3001

Lep pozdrav! Danes se mi je zgodilo nekaj nenavadnega,ko sem zapeljal na avtocesto pri razvijanju hitrosti iz 3 v 4 je avto kar naenkrat nehal vleči, Gas sem pritiskal pa se ni zgodilo nič razen zvoka motorja ,obrati so normalno delali le da avto ni nikamor šel.Zgledalo je  kot da bi ga vrglo ven iz prestave ,ko sem se ustavil se je še ugasnil edino nisem bil pozoren ali je bil v prestavi ali v leru.  Sem že pomislil evo se že dogajajo težave,računalnik mi ni nič izpisal ,avto sem ponovno prižgal in je začelo vse normalno delati kot da se ni nič zgodilo.Namenoma sem šel še en krog po Ljubljanski obvoznici ,in nič vse normalno.   ZANIMA ME ALI SE JE KOMU KAJ PODOBNEGA ZGODILO C5 2.0 HDI EXCLUSIVE 6 STOPENJSKI MENJALNIK L.2009

dexterboy

Si se zmenil na servisu, da ti ga priklopijo na računalnik, če je kje zapisan dnevnik dogodkov? Glede na tretjo obliko cepetavčka in letnik 2009, sklepam, da je še v garanciji...
http://www.avtofil.si/
ko dobro postane še boljše...

yamaha20252025

Meni se je do sedaj enkrat zgodilo, da je pri pospesevanju po AC zaporedoma v 2,3 in 4 prestavi nekoliko manj vlekel. potdm pa je delovalo vse normalno. Izpisa na zaslonu ni bilo nobenega.
Predvidevam, da se je ravno v tem momentu izvajal ciklus čiščenja motorja - izpuha
C5 III 2.7 Hdi V6 avt.

superca13

Da ti ni sklopka zdrsela..? Možno je, da jo še tebi vrag jemlje...

andraž

Samo potem verjetno nebi ugasnil, ko se je ustavil.

BT-C5

pa obrati bi narasli(če bi bila sklopka),če si stiskal gas-pojdi na servis,mogoče pa ti BSI crkuje!!

3001

Saj obrati so rasli, samo ni nikamor šel.Glede garancije je pa tako avto sem kupil rabljen iz uvoza. Zdaj sem se spomnil da mi je naredil nekaj podobnega ko sem ga kupil .Samo takrat je nehal vleči za kake pol sekunde.Zdaj jih ima prevoženih 140.000 km

ModelJT

Sklopka najraje drsi prav pri višjih prestavah. To kar si ti povedal se kar ujema z drsenjem sklpoke. Obrati gor hitrost pa ne. Zakaj ti je pa ugasnil ko si se ustavil pa ne bi vedel. Lahko je tvoja napaka ali pa avtomobilova. PA ker si rekel, da je avto iz uvoza se lahko zgodi, da ima avto kaj več kilometrov kot piše. Normalno se naprej vozi, če se ti bo pa to začelo bolj pogosto dogajati pa na servis pelji. Lahko ga pa že zdaj daš na računalnik priklopit, mogoče pa je napaka zapisana notri.
[SIGPIC][/SIGPIC]

gap

to se je meni zgodilo pri novem ( 14 dni star ) ugasnil na AC - enaka zgodba potem seveda tudi ni več vžgal - prišla vleka odpeljali na servis kjer pa je seveda takoj vžgal, po dvodnevni diagnsotiki so našli napako in zamenjali ohišje računalnika. Potem celo obdobje garancije in cca 100.000 km mir, no potem pa mesec pred koncem garancije ista pesem s tem da je po izklopu kontakta nato takoj vžgal. Odšel na servis ista napaka z zagotovilom da so problematični del sedaj posodobili in da teh težav ne bo več. Sedaj po enem letu in 50.000 km zaenkrat mir

lp gap

BT-C5

bodi pozoren v3-4 prestavi ga pohodi iz 1800 obratov dalje do 2300-2500 tam najraje zdrsi sklopka(če sumiš sklopko).
meni je tudi na vsem lepem crknil potem šel 1 teden brez problemov in spet crknil,šel na servis in zamenjali BSI(eden od računalnikov)sedaj "še" dela po cca.30tkm!

3001

Ma še sam več ne vem, totalno sem razočaran nad c5 III.Prejšnji c5I je bil pri meni  6 let nobenih težav.Ta pa v dobrem mesecu odkar ga imam -kondenzator klime,zdaj še to.

dvorjan

Citat od: 3001;130360Ma še sam več ne vem, totalno sem razočaran nad c5 III.Prejšnji c5I je bil pri meni  6 let nobenih težav.Ta pa v dobrem mesecu odkar ga imam -kondenzator klime,zdaj še to.

Ja in ko ti bo enkrat se elektronika zatajila, ti bo pa avtoelektricar povedal, da ima avto 286.000 km podlage. Potem pa ne bo nic vec cudno. Lahko zaupas prodajalcu, ki je avto uvozil?
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

BT-C5

čisto po pravici pri 140 Tkm pa že lahko kaj crkne,drugače je pri 15-30-40 Tkm ko so avti kupljeno novi!!

Lovro

Citat od: BT-C5;130395čisto po pravici pri 140 Tkm pa že lahko kaj crkne

A ne, če je avto vreden svojega imena, mora biti mir vsak do kakih 200.000 km, potem pa mu že lahko odpustiš kako napakico, če se pojavi.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

3001

Avto je bil v lasti iste leasing hiše kot prejšnji, ki me je služil 6 let.Avto sem pregledal in kaže da ima realne kilometre.Kilometri na računalniku se ujemajo z zabeleženimi  prejšnjimi napakami.