C5 servo volan

Začel/a yamaha20252025, April 09, 2012, 03:45:48 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

odpad

2.0 HDI 140 dynamique

133k

BT-C5

evo,Toni je uredil stvar:)
imava isti avto,moj 12/2008 125tkm.

lp.

odpad

Istega bolj težko, ker se ponavadi vozim sam, hehehe :)

Ja, moj je iz začetka 2010 pa srebrn je. Toniju in kompaniji pa samo kapo dol, res so super servis.

MSrougeZX

Citat od: BT-C5;200179evo,Toni je uredil stvar:)
imava isti avto,moj 12/2008 125tkm.

lp.

Koliko te je vse skupaj udarilo po žepu?
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

BT-C5

250,pa v treh urah je bilo vse gotovo:)

lp.

breznikar.peter

Pozdravljeni,

Imam problem z servo volanom. Èisto na kratko...Volan postane občutneje trd, po cirka 10km vožnje. Ob začetku vožnje je super, mehak, res super...Po nekej km pa otrdeva. Na avtocesti vem,da avtomatsko postane trdnejši, kar je normalno...Ampak, ko se vrnem na staro cesto, ostaja trd naprej, če ne še nekoliko bolj. Se mi zdi,da, če potem pridem na kak parking, je tko trd skorej, kot bi bil brez servota.
Naj še omenim,da je bila volanska letev menjana cirka slabe dve leti nazaj ( hiba večine cpetk ) in je tudi vse suho, tko k more biti.
Videl sem,da je imel yamaha20252025 podoben problem..Se je uspelo kaj rešit? Mogoče kak senzor? Ga bom odpeljal na uradni servis, ampak še prejt raje tu povprašam,da mi tam ne bodo kakšnih bučk prodajal :)

HVala vsem na odgovoru, LP!

zlikovski

Si preveril nivo olja za servo?

breznikar.peter

Pravkar. Sicer ne vem kje je minimum ali max...Se pa vidi olje tolko,da je dno pokrito.

breznikar.peter

Sem pa pravkar nekje prebral, da je možno,da bi bila zapacana servo pumpa ?

alesz

Ne vem kja naj bi se zapacalo,oziroma če se je potem nekje nek konkretno izrabljen kos,ker smeti morajo od nekje priti....?Sicer je pa prvo diagnostika,da se vidi kje je sploh okvara......

zlikovski

Èe si dal na najnižji položaj, je nivo je glih pravšnji.
Napaka nekje drugje, tak lahko pametujemo v nedogled, bo kar treba zapeljat na servis.

breznikar.peter

Eto, avto zapeljal na servis. Pravjo,da še niso mel takega primera. V večini primerih je puščala volanska letev, ampak pri meni je bila že zamenjana dve leti nazaj. Tko,da bo tole očitno problem. Je pa opustil tezo,da bi lahko bila to pumpa kriva.