Sklopka

Začel/a peter skala, Maj 29, 2007, 11:15:44 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

boga

KDO SAMO GOVORI?:argue1:
Sem poklical, pravi, da je nekakšna samonastavljiva zajla (slovenskea izraza ne poznam) in se jo ?tela menda res ne, da ima neke krogljice, da imajo to tudi xsare in berlingi ter vsi novejši modeli.
Naslednji? grem do njega da vam ?e nari?e
Tistega lepega dne bo C4 picasso parkiran pred našo teraso.

peter skala

človek je prav vesel da ima tako nobel avto.ampak včasih pa kakšne stvari  in?inirji tako zakomplicirajo da glava boli.ker sem popolnoma avtomehanično nepodkovan morda govorim neumnosti ampak včasih se mi zdi da znajo zakomplicirat u tri p.....m...
saj najbrž ima vse svoj namen in pomen ampak a se ne da bolj enostavno.pa kaj tako je in pika.so pa včasih genijalci.iz druge teme .ko?ara v prtla?niku.enostavno kot pasul pa zelo zelo uporabno,se mi zdi.pa po moje noben drug tega nima .pa ?e kar kej bi se najdlo.tako da so tile francozki ka pametni,pa čeprav so kot nacija dokaj smotani.
Èe trebuh potegnem noter,imam120 kg,
Èe ga pa ne ,pa ne vidim na vago.

Jerry

No danes je mojemu Picu šla 'zajla' za sklopko. srečo sem imel da ?e zjutraj ker ?e ni deževalo. In ?e 1x sem imel srečo ko mi je takoj ko sem premaknil avto(porinil) priskočil nekdo na pomoč. Potem pa ?torije s AMZS-jem.

No pa ?e 1x sreža....mehanik me je vzel kar pred vse na vrsto....zamenjal mi je zajlo(40ojrov) plačal pa sem mu 15 za delo. Tako da je picek pacek spet vozen:-)))

Reku mi je edin,da bi na drugih avtih v tem času zamenju ?e 10 zajl.....to je bil komentar pa pustmo to da ne mara francoza.
Danes lahko vsakdo poène kar hoèe. Kako pa naredi je pa vprašanje?

boga

kakšen je sedaj občutek, ali je mehkej?i pedal, se pozna kaj pri višinič

Jerry

Isto kot prej mogoče je malo tr?i....al pa sam občutek.

boga

Prijema isto, ali je razlika? Stara zajla se je kaj raztegnila, ali nič? Kot zastopim je samo nastavljiva in ima skozi enak nivo? ?udi me, ker pravi skala, da da čudno prijema?

Jerry

Prijema isto....mogoče je res malce tr?a.....

hadei

Evo...po vsej hvali o Picassu kako je ah in oh....je sedaj še samo OH!
Sklopka funkcionira samo še zadnji centimeter (pri vrhu) in med vožnja podrsava. Pa bodo šli €€€€€€€€€ :emot60:
[SIGPIC][/SIGPIC]

Mike666

Jaz mam v 17 let starem AX-u še prvo. In tudi v 19 let staremu XM-u z 318k prevoženimi  ko sem še ga mel je tudi bila prva. Ne vem kaj delajo za sranje pri teh novih kantah.

rok.si

Hja, mamin Peugeot 206 ima pri 100 000 km že tretjo sklopko !

Originalna je zdržala kakih 30 000 km, potem je na pooblaščenem servisu bila menjana za originalni Peugeot rezervni del, ki je trajal tudi podobno dolgo in crknil zaradi istega razloga - zmečkali so se "prsti" na potisni plošči. Nič ni bilo izrabljeno...
Pa mama čisto vredu vozi. Zdaj, ko je pedanten vaški mehanik zmontiral Luk sklopko, pa bo menda ja mir.

zlikovski

Na mojem XM-u jih imam čez 200k in še prva sklopka.

jurchy

Pozdravljeni.
Na mojem picasu (183000 km), pa sklopka drsi samo zdajle pozimi in ob dežju, torej pri večji vlažnosti in hladu.V 3,4 in 5 prestavi je nemogoče na hitro pospešit in prehitevat (avto je čipiran).
Zanima pa me kolikšen je približno strošek menjave in katera sklopka je najboljša, namreč avto bo ostal pri hiši.
LP

hadei

Pri meni dela ravno tako, kot tebi. Kar nekaj...milo mater.
[SIGPIC][/SIGPIC]

dvorjan

Citat od: jurchy;66137Pozdravljeni.
Na mojem picasu (183000 km), pa sklopka drsi samo zdajle pozimi in ob dežju, torej pri večji vlažnosti in hladu.V 3,4 in 5 prestavi je nemogoče na hitro pospešit in prehitevat (avto je čipiran).
Zanima pa me kolikšen je približno strošek menjave in katera sklopka je najboljša, namreč avto bo ostal pri hiši.
LP

Sklopke od LUK so enake originalu (Valeo), samo prepakirane. Mogoce bi tudi Sachs kaj imel, samo zna biti drazje. Drugace pa je sklopka okoli 200 evrov, pa se ene 100-150 za menjavo, ker je treba veliko podreti ... Pa mehaniku reci, naj preveri v kakem stanju je vztrajnik - ker ce je slab, te zna fino udariti po zepu (400€), a obenem ga je priporocljivo zamenjati (da se 2x ne podira, ker, kot receno, ni poceni).
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

hadei

Tako, sklopka (lamela, koš, potisni ležaj) je menjana. Cena računa: 258€.
Sodeč po občutku z novo sklopko, se je stara že dalj časa "poslavljala".
[SIGPIC][/SIGPIC]