Polnjenje klime

Začel/a bucko, Marec 24, 2012, 07:18:21 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

bucko

Avto bo čez par dni upihnil tretjo svečko pa vidim klima ne opravlja svojega dela tako kot mora. Najbrž jo bo potrebno na novo napolniti. Zanima me kje ste, najbrž še s prejšnimi avtomobili, polnili svoje. Na Citroen servisu je rekel da je cena za polnjenje okoli 60 EUR.

zlikovski

Ja glede klime je tak da bi se naj dopolnila nekje po dveh letih. Cena pe je tu nekje kot si napiso.
Napolni pa ti lahko vsak ki ima napravo za polnjenje, in more tudi vedet, kolko mora biti količina plina v sistemu.

garac

ja cena je takšna že ene 2 leti. renault sicer oglašuje preglede že za 12€, ampak to ni polnenje, to je samo havbo odpret pa pogledat, če je kompresor, hladilnik, jermen in ostalo še na mestu, ko pa ti karkoli naredijo je pa na koncu dražje, kot na citroenu
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Flukturr

Citat od: garac;128079ja cena je takšna že ene 2 leti. renault sicer oglašuje preglede že za 12€, ampak to ni polnenje, to je samo havbo odpret pa pogledat, če je kompresor, hladilnik, jermen in ostalo še na mestu, ko pa ti karkoli naredijo je pa na koncu dražje, kot na citroenu

Na AMZS je za člane mislim da nekje 48€.
lpF
C3 Exclusive 1,2i
C5 Exclusive 160 HDI BVA

BT-C5

.pa to je tudi taka finta(2 leti),sem imel P406 in prvič polnil po 8 letih!!

veliki

Avto ima 5 let in jo bom dal spucat in ponovno nafilat cena na 1nadan 26.65 € polna pa mislim da 65€, torej se izplača

Gox

Citat od: BT-C5;128225.pa to je tudi taka finta(2 leti),sem imel P406 in prvič polnil po 8 letih!!

Moj DS3 bo imel sedaj dve leti. Kontrola klime na servisu pa je pokazala da manjka 60g plina. (toliko je dopolnila mašina)

Nisem pogledal računa, ker je še v avtu, ma če se ne motim je bilo polnjenje manj kot 50€. (pooblaščen servis)

frodo1

Klimo lahko napolniš že skoraj povsod, zakaj na Citroen servis, tu so dražji, za xsaro sem lani palačal 40€.
"Ni se sramota uèiti, ampak ne znati."

BT-C5

Citat od: frodo1;128721Klimo lahko napolniš že skoraj povsod, zakaj na Citroen servis, tu so dražji, za xsaro sem lani palačal 40€.

to je res,samo če po polnjenju še vedno nebo delovala pravilno,moraš spet na Citroen!!
in potem so sami izgovori,kdo je kaj....

Xandrej

Sicer ne vem kako se polnijo klime pri vas, da se nekaj dopolnjuje pa nevemkajvse. Vglavnem prava mašina dela to od 45 minut do ene ure. Servis klime pa pomeni, da stroj potegne ven VES plin, zamenja olje v kompresorju in spet nafila klima sistem z točno določeno količino plina ki je predpisana za vozilo.

alesz

Ni polnilne naprave ki bi ti zamenjala olje v kompresorju.......naprava ti izmeri količino olja ki se je potegnilo  ven ob izčrpavanju plina(grše ko delaš več olja gre ven)in potem doda to količino +20% nazaj noter ob polnjenju......

Dokler sem servisiral te polnilne naprave je pa res bilo čuda reklamacij....meni pa ne vleče olja ven...?

Jerry69

Tudi meni je prejšnje leto klima slabo delovala v pričetku sezone. Po dvokratnem polnjenju smo ugotovili, da je zanič hladilnik lkime. Zadeva je bila enostavno porozna. Ko so ga priključili na pritisk in potopili v vodo ni bilo nobenega mehurčka. Enostavno je bilo tako porozno, da je spuščalo po kar veliki površini hladilnika. To se lepo vidi z UV lampo in očali. Predno napolnite svoje klime, recite naj vam preverijo, če kje pušča, da ne boste brezveze dvakrat ali celo trikrat plačevali polnjenje, kot sem ga jaz. Samo nasvet...

LPJ

Jerry69

Citat od: Jerry69;128752Tudi meni je prejšnje leto klima slabo delovala v pričetku sezone. Po dvokratnem polnjenju smo ugotovili, da je zanič hladilnik lkime. Zadeva je bila enostavno porozna. Ko so ga priključili na pritisk in potopili v vodo ni bilo nobenega mehurčka. Enostavno je bilo tako porozno, da je spuščalo po kar veliki površini hladilnika. To se lepo vidi z UV lampo in očali. Predno napolnite svoje klime, recite naj vam preverijo, če kje pušča, da ne boste brezveze dvakrat ali celo trikrat plačevali polnjenje, kot sem ga jaz. Samo nasvet...

LPJ

Pa še to: Hladilnik paše od P407 (Valeo).

LPJ

MSrougeZX

C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

Pyr0Beast

Èe servis ne menja filtrov ni veliko vreden
Vse kar rabi activa je 4x4 in dodatno roèno na zadnji par koles :)

Išèe se 5-kotni kljuè št. 16. Najditelja naprošam da ga vrže citroënovim inžinerjem v glavo...