Poraba

Začel/a helmut, Marec 14, 2012, 07:05:08 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

helmut

Pozdravljeni

Èe kdo ve anj prosim napiše koliko ima xsara picasso 1.8 16v bencin porabo?

Hvala

seba

pa daj preberi navodila ali pa poglej kakšno www stran...........

10,8 / 6,0 /7,7

Gox

aleszsg

poraba je odvisna kolk maš težko nogo.

tomko030

Da se nauš matrou po forumu.
Imam Picasoja 1,8 16V letnik 2002, prevoženih dobrih 191000, v glavnem relacija Kranj - Železniki ( 28 km na eno stran), povprečna (!!!) poraba 7,5l/100km, pozimi od 7,8- 8,1l/10km. Tankam na Petrolu 100 oktanski bencin, na vsake kvatre moram doliti olje, ker ga zelo rad kuri.
To je to.

sky2012

Mam 1.8 16v l. 00 na dan delam cca 50 km in sicer hribi doline ;) poraba je bila pozimi 8.3 zdaj sem ga pa spravu na 7.6.

jurep

Ko sem še imel XP, (prodal lani, letnik 2000, 1,8, 177 kkm) je imela porabo 7,2 l/100km. Je pa res, da sem vozl "lagano sportski", nič mestne vožnje in tudi ne nobenega divjanja. Imel sem jo sedem let. Nato sem kupil C4GP 1.6hdi.

LP

Jure

wannahavesubi

naša l.02 na kratke razdalje brez problema 9lit...

dexterboy

Ko že že pri porabi, naj vas potolažim, da naša obična xsara II 1.6 16V, ki se fura SAMO po mestu, porabi 9,5 bencina, včasih tudi 10, če le malo pritisneš. Pa sem probal vse živo glede načina vožnje, ampak od semaforja do semaforja preprosto ni pomoči. Tako sedaj štartam s prvo, v drugi zvrtim mliček do 3000, včasih 4000 vrtljajev in prestavim v ler... itak se najde pacijent s brzino 30 na omejitev 50, da moram potlej še bremzat.
http://www.avtofil.si/
ko dobro postane še boljše...

dvorjan

Jah, ce ne bi dajal v "ler" in bi pustil motor v prestavi, bi porabil kak deci manj ... =) Probaj, pa bos videl.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

garac

če voziš v drugi na 4 jurje, se ne čudim takšni porabi. V leru zna avto pokuriti tudi več, kot v prestavi. Bo treba spet kak TDI festival organizirat, da boste fantje lahko probali, kdaj avto pokuri manj.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

dexterboy

Ali sta res TAKO prepričana v svoji trditvah? Pred leti je MB delal ogromen test, kdaj je poraba najmanjša v mestu, beri, kekšen način vožnje pripelje do najdaljše poti z enim tankom. In so namozgali, da je vožnja najbolj ekonomična, če prideš najhitreje do njvišje uporabne prestave oz. hitrosti. Jaz to pač naredim v drugi, včasih tretji in poraba ni nič manjša ali večja. Ker polovico ali več km naredi moja, pri ženskah pa veste kje je varčevanje z gorivom, če maš v avtu dva froca, ki sta srečna takrat, ko se najbolj dereta...
V leru pa avto pokuri en liter bencina na uro. Probal sem tudi to, da ga imša skozti v prestavi, pa stopaš na plin samo takrat, ko rabiš, ker motor zapre dotok goriva ob odvzetem pinu, pa tudi to ni pripomoglo zmanjšanju porabe...
http://www.avtofil.si/
ko dobro postane še boljše...

dvorjan

Probaj se enkrat. =) Ozr. za vec kot en sam tank. Zdaj poleti par deci k porabi doda se klima, itd.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

xpuser

xp 1.6 16v po mestu in obvoznica 8l.

Pyr0Beast

>Probal sem tudi to, da ga imša skozti v prestavi, pa stopaš na plin samo takrat, ko rabiš, ker motor zapre dotok goriva ob odvzetem pinu, pa tudi to ni pripomoglo zmanjšanju porabe...

Pogoj zaprtja dotoka goriva je tudi - motor ima dovolj visoke obrate.

Jaz sem imel s TCT blondinko pri stalnih 150km/h na AC, precej mestne vožnje (čist vsak semafor je bil rdeč majkemi) in težko nogo ter občasnimi spusti preko 200 porabo natanko 10L/100km
Vse kar rabi activa je 4x4 in dodatno roèno na zadnji par koles :)

Išèe se 5-kotni kljuè št. 16. Najditelja naprošam da ga vrže citroënovim inžinerjem v glavo...