EGR VENTIL!!!!

Začel/a joc987, Marec 08, 2012, 02:01:41 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

joc987

Lep pozdrav vsem skupi.

Neki me zanima pred kratkim smo kupili C4 1.6hdi(90KM),uvoz iz Francije. Z avtom je načeloma vse vredu,vendar smo ga dali na tester in izpiše napako tega EGR ventila. Ker so na servisu mal palamudili,da je to treba pogledat,mogoče očistit,mogoče zamenat itd....sem dobil občutek da bo avto pri njih eno dopoldne,dela bo mogoče 15min,pa bi mi zaračunali velik. Ima gdo kakšne izkušnje s tem,kakršna koli info bo dobrodošla!

Joco

bingo

tule sem tudi jaz že spraševal: http://www.citroenar.eu/showthread.php?t=7983

pa sem dobil informacijo, da se tudi za 180€ že dobi...ampak dokler se lučka ne prižge (dont fix if it aint broken)?!?

joc987

UUU hvala,čer sem prav razumel se vzame samo dol in malo ščisti. Ker kot sem že reku ni problemov z avtom,nobenih lučk,samo zadnjič ko je bilo pod nulo zunaj sem ga vžgal pa ni motor lepo enakomerno deloval ampak rahlo"trokiral"
Ja na servisu so mi rekli 400€ za ventil,kolega pa 150€,tko da je kr razlika kje kupiš.

Joco

bingo

joc: Daj če boš kaj razdiral malo poslikaj pa prilepi tule....jaz se še ogrevam za čiščenje, pa čakam da se bolj otopli in da združim še servis na 140kkm-ker moraš itak zračni in naftni  filter dol dajat....
LP

MULTY

živjo fantje
Jast mam tudi probleme z EGR-om tudi uvoz iz francije 1.6 (109 KM)
ali ima kaksen nasvet ker tole pa res ne poznam mehanik je pa se celo reku ce  bi kej delo bi mogu masino dol uzet
Hvala za info

alesz

Citat od: joc987;126131Lep pozdrav vsem skupi.

...sem dobil občutek da bo avto pri njih eno dopoldne,dela bo mogoče 15min,pa bi mi zaračunali velik.

Joco
To pa res ne more biti" nevemkaj", tale je še filmček vmes posnel pa je dve minute..........................

ModelJT

Ma še ko odstraniš tisto plastiko pod šipo, pa brusalce se fino namatraš, da ven dobiš. Motorja res ni treba ven jemat, prostora pa tudi ni kaj preveč.
[SIGPIC][/SIGPIC]

MULTY

No avto sm mal na obratih vozu od 3000 do 4000 obr/min in se pelje normalno zaenkrat
Èe bi bil EGR zanič bi verjetn avto nagaju skoz (ne vem)?
Mi je pa kolega reku da verjetn nagaja ker je avto stal dal časa in ga je potrebno mal na avtocesto postavit ?
Avto je bil kupljen prejšni ponedeljek in tole EGR-om se mi je ponovilo samo 3x umes je bil pa mer ali je res mozno da je samo malo zapacano ali EGR tak nagaja
hvala za odgovore pa da gre čim prej na servis če bo potrebno

barbo

No da napišem moje izkušnje z EGR na 1.6 hdi motorju.
Tudi jaz sem imel napako, da egr ni pravilno sprogramiran, da ima napačno vrednost itd., lučka za motor ni svetla. Se je pa opazilo pri vožnji in sicer ko si pospešil je bla kot ena luknja, pol je pa avto potegnu.
Ventil sem vzel dol, kar pa ni spet tako enostavno, se kar namatraš. Začuda ni bil zapacan gleden na km ki jih ima avto. Napaka je bila na elektromotorčku, je štekal, ni lepo obračal. Stestirat se da z lexio in vidiš kako obrača motorček, pr men se sploh ni obrnil, si mu mogu mal z roko pomagat da se je premaknil.
Sem mel pa srečo, da mi kolega dela na citroen servisu, da mi je prnesu enga rabljenega, kateri je mel pa mehansko loputo zanič, motorček je bil pa dober in sem ga uporabil na mojem mehanskem delu in tako je bla napaka odpravljena.

LP

slashrsm

Še moja izkušnja. Avto je začel javljati napako z EGR pri cca 160.000km. Najprej sem ga planiral samo očistiti, vendar mi je mehanik rekel, da je z menjavo precej dela in da priporoča da ga kar menjava.

Ko sva EGR zamenjala se je izkazalo, da je bila odločitev pravilna. Stari EGR je bil čist kot solza. Očitno je stari EGR crknil (tuljava s katero se regulira pozicija ventila?) in dejansko ni več deloval. Od menjave je že približno 50.000km in nisem imel nobenih problemov več. Strošek menjave (nov ventil + delo) je bil cca 350€.

ervo66

No mene je tud začel EGR zafrkavat in enostavno smo ga blindirali...avto lepše dela in nobenh problemov več s tem.. :)

Čojko

Ali mi lahko javiš (lahko tudi na ZS) kdo ti je to naredil in koliko si plačal?