Poraba goriva C5

Začel/a BT-C5, Marec 05, 2012, 05:01:14 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

TiTaN

Jaz imam z 3.0 hdi tako v easy vožnjo, da me šele catalyc converter fault prisili, da ga mal prtisnem :) Realno porabo imam 7,4, če ga pa kdaj prtisnem se pa takoj pozna in je tam okoli 8,5. Lp

odpad

Vsak liter porabe manj mi konec leta pomeni prihranek za en komplet gum. Pa še v avtu je ponavad edini del dneva, da se malo sprostim.
Gužve pa ne delam, ker se ponavad v gužvi furam.
Zadnjih 800 km imam porabo 4,2. Hehe

Za dinamično vožnjo pa čisto drži - okol 6,5 in naprej. Za čez 7 se je potrebno že trudit, oz. na AC kar precej kršit omejitve.

Lamy

C5 III 1.6 HDI Tourer 80kW

Moja trenutna poraba 5.2 v zadnjem mesecu. Tankal 62 l in naredil 1.200 km, povrečna poraba za zadnjih 9.500 km - 5.4
[SIGPIC][/SIGPIC]

Čojko

Moj sodelavec pa ima porabo 4.8 po 10.000 km, je pa res, da ga ni še preko 130 stisnil,...

zlikovski

Kaj vam taki avti, pa se vozite 90km/h!?
Nerazumem te logike.
Daš za avto 30k, za ta denar bi si nabavil nek avto za 2k pa bi se lahko vozil za to razliko denarja 10let

Čojko

So pač nekateri šoferji tudi izredno umirjene sorte. Lahko mu daš v roke MB 600 SEL in mu plačuješ gorivo, pa ne bo šel preko 130. Vožnja je užitek v fotelju,...

odpad

Name že od nekdaj ta avtomobil tako vpliva. Brez problema se vozim 100 po avtocesti, sploh če je promet.
Èe se vozim s čim drugim, ni šans.

zlikovski

Me nisi dobro razumel, sem mislil na to, da večina samo gleda kolko popije, več ni aktualen kilometer števec.
Avto je treba vozit dinamično in po predpisih CPP-ja.

odpad

Je res, to je postalo podobno kurčenje kot 20 let nazaj to, kolk ma končno kateri avtomobil :)

Citroenovc

Jeste Zlikovski - se strinjam- vse več je pacientov, ki z 1,23km/h višjo brzino od prehitevanega vztrajajo na prehitevalnem tudi po par km ali pa celo ne prehitevajo nobenega - samo z "varčnih" 90-100km/h vztrajajo na prehitevalnem in so sami sebi carji :S ...
Ampak poraba je pa nizka ...
;)

:S
OK

LP
Primož

Jogador

Citat od: Citroenovc;178937Jeste Zlikovski - se strinjam- vse več je pacientov, ki z 1,23km/h višjo brzino od prehitevanega vztrajajo na prehitevalnem tudi po par km ali pa celo ne prehitevajo nobenega - samo z "varčnih" 90-100km/h vztrajajo na prehitevalnem in so sami sebi carji :S ...
Ampak poraba je pa nizka ...
;)

:S

:bombs::bombs::bombs:
(bi kaj napisal, pa je tale emo dovolj, taki meni živce pijejo dnevno)
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

zlikovski

Sem mislil v smislu, da ''ima'' narod da kupi avto za 30k+€, potem pa gleda da nebi slučajno popil kak liter več ker je potem že katastrofa, pa je že avto kriv, pa nevem kaj vse še zraven.
Èe imaš denar za tak avto, potem pomojem za gorivo nebi mogel biti problem, pri nabavah gum je ponavadi visoka cena, ja za take stvari se je treba prej pozanima, ker novejši avti imajo skoraj vsi 17col in temu primerna cena tak na grobo povedano.
Zraven tega potem cinclajo z temi avti, in se šobe pacajo, fap filter zabaše,...

Potem pa je nakonci kriva znamka avta.

Mike666

Zliko to je to ko so zakreditirani pa pol nimajo za benz. Samo da pokažejo da majo novi avto. Slovenistan pač.
:BigThumbs:

superca13

Kaj nakladata vidva?
Ja, vsi ki imamo novi C5 smo zapufani, brez denarja in nimamo za nafto.
Vsi imamo kuplonge hin, filtre polne saj in šobe v defektu.. in vsi se vozimo pod omejitvami in drastično oviramo promet.
Nihče si ne more privoščit prikolice, ker bi kuplonga še prej crknila.
In vsi si potihem želimo nazaj dobre stare, varčne in absolutno zanesljive ter varne BX-e ,AX-e,ZX-e, Xsare,  Xm-e in Xantie.
Da se o tistih, ki imajo C6 sploh ne menimo. Tisti so šele zapufani.

MSrougeZX

Citat od: superca13;179016Kaj nakladata vidva?
Ja, vsi ki imamo novi C5 smo zapufani, brez denarja in nimamo za nafto.
Vsi imamo kuplonge hin, filtre polne saj in šobe v defektu.. in vsi se vozimo pod omejitvami in drastično oviramo promet.
Nihče si ne more privoščit prikolice, ker bi kuplonga še prej crknila.
In vsi si potihem želimo nazaj dobre stare, varčne in absolutno zanesljive ter varne BX-e ,AX-e,ZX-e, Xsare,  Xm-e in Xantie.
Da se o tistih, ki imajo C6 sploh ne menimo. Tisti so šele zapufani.

Podpis!
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil