Tktakanje C4 Picasso

Začel/a masun01, Marec 01, 2012, 09:38:13 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

masun01

najprej nekaj osnov,1,6 hdi picasso l2011,3500km problem je sledeči in pojavil se je po menjavi zimskih gum in sicer če se peljem v 4 prestavi 70 km/h in spustim plin se pojavi čudno tiktakanje kot bi imel kakšen kamenček v gumi (gume pregledane ni nobenega kamnčka in imajo šele 50km)pri  50km/h pa to izgine se ne sliši več oziroma nova opazka je ta če stisnem sklopko pri teh hitrostih to tiktakanje čudežno izgine .Predidevam da prej tega nisem slišal ker so kar glasne gume.kakšna ideja h komu zapeljat na servis

garac

Jah jebemtiš v kp pa servis? Pa še v garanciji...
Mogoče se zapelješ na celino, do Merlaka?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

masun01

jest imam to srečo da v kp so podrsali bok (pri prejšnem)in se delali norca z mene da sem ga sam ,pri merlaku pa so se pač zmotili in dali 4,5l olja v motor namest slabih 4l tko da ne vem ni zaupanja

masun01

ima kdo kake dobre izkušnje s kakšnim servissom kjer je kakšen strokovnjak za menjalnike

garac

strokovnjka za menjalnike najbrž ni, sploh če je v igri avtomatik ti serviser niti delov ne more naročiti
[SIGPIC][/SIGPIC]  

masun01

mogoče se nisem izrazil dobro original citroen servis,pa še ročni robotiziran menjalnik je še ta jeba

garac

[SIGPIC][/SIGPIC]  

masun01

kljub temu da se mi ni šlo v kp servis sem se vseeno zapeljal in so me razsvetlili da ta zvok prihaja od injektorjev takrat ko spustiš plin mogoče imajo celo prav ker sam zvok teh novih 1,6hdi je zelo rezek in drugačen od starejših hdi,kar se pa tiče sklopke pa mislim da bi morala biti napaka prisotna  vedno ne glede na segretost motorja grem še po eno mnenje v lj. pa še ena nova ko pridem tja me vprašajo kje sem kupil avto ,da po novem naj bi ga servisiral samo tam-spet eno nepisano pravilo njihove politike

masun01

Imam eno prošnjo in sicer je kdo lastnik picasoja z tem novejšim motorjem iz kp da bi se dobila in probala to stvar tudi na njegovem na servisu so naložili nov program in je še vedno vse po starem.Ve kdo kako izpeljati morebitno vrnitev  kupnine ali zamenjavo za drugo vozilo

andraž

Avto lahko brez bistvenega razloga vrneš po osmih dneh od nakupa. Poveš, da si razočaran in to je to. Takrat ti mora prodajalec vrniti kupnino. Po osmih dneh je možno, da se zaradi napake ali napak pritožiš prodajalcu in uvozniku, ter zahtevaš vračilo kupnine ali zamenjavo, vse se konča na sodni poti, ki ponavadi za kupca ne pripelje nikamor.

masun01

za teh 8 dni vem ampak sem siguren da obstaja še kakšna pot mislim da med drugim tudi una z 45dni .zato pa bi rad slišal še kakšnega picassoja ,preden znorim sej poznate nekdo v bolnico jest oa v umobolnico:argue1:

tomazpog

andraž

Za 8 dni mi je osebno povedal eden večjih slovenskih prodajalcev vozil. Verjetno ve kaj več o tem.

Jogador

8 dni je napisanih v Zakonu o Varstvu Potrošnikov (72.člen, če se ne motim), velja za vsak nakup, od računalnika do rabljenega avtomobila ali pa sončnih očal.

Točno na ta način sva z mojo vrnila rabljen avto prodajalcu 1 dan po nakupu, ker se je izkazalo, da je totalen nateg.
Sicer je nekaj jamral, da bo on to zrihtal, pa da ni res, pa da ne bo pristal na to, samo je v zakonu lepo napisano, da lahko vrneš karkoli in iz kakšnega koli razloga, tudi če ti po 3 dneh barva ni več všeč.
Res pa je bilo treba malo povzdigniti glas:argue1:

45 dni pa je rok za vrnitev, če je ugotovljena skrita napaka, to je pa težje dokazljivo, sploh če praviš, da servis pravi, da je vse ok. Drugo mnenje?
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

tomazpog

Glej, ne bi rad "pametoval", vendar sem tudi sam na položaju, ki je IMHO   višji, kot eden večjih prodajalcev vozil v SLO. Pa pustiva to in poglejva dejstva:
Rok 8 dni ne obstaja. Obstaja pa zakonski rok 15 dni za odstop od pogodbe, sklenjene na daljavo in potem še 15 dnevni rok za dostavo artikla nazaj, se pravi, skupaj 30 dni. Nakup na daljavo vemo, kaj pomeni. Vsaka zadeva, ki je kupljena v fizični trgovini in jo ima kupec možnost pregledat, otipat, pa ni podvržena nobenemu vračilu, RAZEN, če na artiklu ne obstaja stvarna napaka. Rok za prijavo stvarne napake pa je 2 LETI in največ 2 meseca od dneva ugotovitve morebitnega obstoja le-te. Zakaj sem napisal morebitnega? Ker kupec NI strokovnjak, da bi določal, kaj je in kaj ni stvarna napaka, je dolžan artikel dostaviti na vpogled k prodajalcu ( ne na servis!! ), le-ta pa ima potem 8 dni rok za odgovor kupcu, ali je stvarna napaka ugotovljena, ali ne. Ker te stvari ureja ZVPot RS in ne garancijski pogoji, je tudi uveljavljanje drugačno, kot pri garanciji. Tukaj ne veljajo nobeni 45dnveni roki in podobno. V primeru nestrinjanja kupca pa potem preostane dogovor s prodajalcem oz. tožba. Inšpektor bo tukaj bore malo pomagal, saj gre za civilno-pravni postopek, kot že rečeno. Kupec seveda lahko pridobi mnenje ustreznega sodnega izvedenca, seveda na svoje stroške. Tukaj pa se običajno kalvarije šele začnejo, kot ste tudi že brali in gledali po TV kdaj pa kdaj...  Kakorkoli imamo kupci občutek, da smo zavarovani, temu v praksi zaradi neizpolnjevanja določb, neupoštevanja zakonov, počasnosti in nefleksibilnosti sodišč in podobno, žal ni tako...

Je sicer tukaj še veliko za napisat, ampak zaenkrat toliko v pojasnilo moji prepričanosti. Èe meniš, da nimam prav, bi vseeno želel kak link o dejstvu vračila v 8-ih dneh. Jaz ga namreč ne najdem, hehe

edit: še dodatek Jogador-ju:

Ti si avto vrnil zato, ker ni imel lastnosti, ki so bile bodisi oglaševane, bodisi so bile to napake, ki so bile zamolčane s strani prodajalca. To pa vsekakor spada pod lastnost stvarne napake. Da pa bi lahko avto vrnil, če ti barva ni všeč!?  Niti pod razno, ga ni "pravnega junaka", ki bi tukaj uspel, to je dobra volja prodajalca.. Razen, kot že omenjeno, ob nakupu preko interneta