lučka od olja in napis oil pressure low

Začel/a RoXena, Februar 28, 2012, 09:08:22 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

RoXena

Pozdravljeni

Ko sem danes vžgal mojo xp, mi je na armaturki zapiskalo in pojavil se je napis OIL PRESSURE LOW. Obenem se je prižgala tudi rdeča lučka z oljno kantico. Odpeljal sem se po opravkih in med vožnjo se mi je lučka olja ugasnila in tudi piskalo ni več. Ko sem se vračal, se mi je spet na začetku vožnje pojavil isti pisk in napis, potem še enkrat med potjo, potem pa nič več. Doma sem zapeljal avto pod nadstrešek in preveril nivo olja, kateri pa je bil na MAX. Spet sem dal samo kontakt in spet se mi je pojavil napis in prižgala lučka in tako še trikrat ko sem dal kontakt. Ima morda kdo kakšno idejo kaj naj bi to bilo oz. če je že kdo imel takšen primer. Hvala za komentarje.

dejanslo

Èe je bila zraven narisana kantica z oljem je okvarjeno stikalo pritiska olja, glede na to da ti to napiše ob kontaktu, ko motor še ne dela. To je najbolj ugodna varijanta... vglavnem poročaj kaj je bilo.

dvorjan

Citat od: RoXena;125198Pozdravljeni

Ko sem danes vžgal mojo xp, mi je na armaturki zapiskalo in pojavil se je napis OIL PRESSURE LOW. Obenem se je prižgala tudi rdeča lučka z oljno kantico. Odpeljal sem se po opravkih in med vožnjo se mi je lučka olja ugasnila in tudi piskalo ni več.

Sicer ne razumem, zakaj se je bilo treba najprej odpeljati in sele kasneje preverjati nivo olja. To bi moral narediti TAKOJ! Kaj pa ce bi bilo obratno in bi bilo olja premalo?! Bi zdaj pisal na forum oglas, v katerem kupujes drug motor?

Glede napake pa - pred vsako voznjo preverjaj nivo olja. Ce niha ali pada, nekaj ne bo v redu. V kolikor je odpovedal samo senzor, bos prisel se najceneje skozi ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

RoXena

Citat od: dejanslo;125200Èe je bila zraven narisana kantica z oljem je okvarjeno stikalo pritiska olja, glede na to da ti to napiše ob kontaktu, ko motor še ne dela. To je najbolj ugodna varijanta... vglavnem poročaj kaj je bilo.

In kaj to pomeni, če je okvarjeno stikalo pritiska olja. Moram na servis, da mi to zamenjajo, je to večji poseg in koliko stane?

RoXena

Ja, glede tega zakaj sem se odpeljal. Zato ker mi potem ni več piskalo. Zapiskalo mi je dvakrat na začetku, potem pa nič več. Isto za nazaj. Doma ko sem po preverki olja dal samo kontakt, pa se napis ni več izbrisal.

sl1

mogoce pa oljna pumpa ne dela vec ok in ima motor premajhen pritisk olja ceprav je olja kolicinsko dovolj? Lahko pa da je samo kak senzor. Jaz bi vsekakor peljal na servis preden zariba.

zlomjo

Meni je pred leti zadnji večer pred dopustom začela svetiti lučka olja na spačku. Pogledal sem nivo olja in delno potolažen nadaljeval vožnjo domov. Da žena ne bo delala panike sem kar izklopil žičko iz senzorja in upal, da bo vse v redu. Na Irskem sem ji pa le povedal, da se naj ne sekira, če bi slučajno opazila, da ne dela lučka od olja. Seveda sem potem doma zamenjal senzor. Tebi pa le priporočam, da se čimprej odpelji nekam, kjer ti bodo pogledali senzor. Ponavadi gre prej senzor kot oljna črpalka, je pa preveč tvegano zanašanje na srečo. Èe pa je pritisk olja vidiš tudi če ti meče olje ven pri odprtem pokrovčku za dolivanje olja, pa poglej na hitro, da ne boš usral motorja in vse naokoli, lahko ti tudi kdo pomaga, da prej ugasne motor, ti pa držiš cunjo nad odprtino za dolivanje.

RoXena

Evo, rešena stvar. Sem peljal na servis, kjer so mi kanto priključili  na proxio. Po pol ure diagnostike in dela, čakal sem namreč v salonu, je prišel šef k meni in mi povedal, da so zamenjali oljni filter, ker da naj bi bil tam vzrok da občasno zastaja pritisk olja. Torej menjali so kartušo, malo očitili in je. Do sedaj se mi opozorilna lučka še ni prižgala. Cena posega proxia pol ure 17€, kartuša za olje 16€ in nekaj drobiža. Vse skupaj me je prišlo z delom vred 40,70€. To je to. LP vsem.

alesz

pri zadnji menjavi olja so ti vgradili napačen vložek čistilca........

MSrougeZX

...in zdaj zaračunali 40€, to ti je biznis.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

dejanslo

Citat od: MSrougeZX;125241...in zdaj zaračunali 40€, to ti je biznis.

Jaz bi vprašal kdo bo plačal za ležaje?:argue1:

dvorjan

Citat od: alesz;125240pri zadnji menjavi olja so ti vgradili napačen vložek čistilca........

Lahko pa da je popoldanec menjal olje, ali pa celo mozakar sam ... Edino on ve. Bomo videli, ce bo povedal. =)
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

zupi13

Èe je bil vgrajen napačen filter bi se napaka morala pojaviti kmalu potem!?!