Citroen v časopisih

Začel/a Gox, Februar 04, 2007, 03:44:30 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Gox

Danes sem bral članek v Slovenskih novicah ...najprej sem opazil C4-ko na sliki ... šele kasneje sem opazil, da imajo v Španiji zanimivo pogrebno vozilo.

garac

zanimivo je to, da očitno ne gre za evasion, ampak predelavo iz limuzine, če pogledaš zadnje luči
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Gox

Ja zgleda da je res predelava iz limuzine. Se mi je zdelo da so zadnje luči nekam preveč podobne tistim na limuzini ... evasion ima malo drugačne.

sušo

Taisti člank mi je padu v uč ampak v obratnem vrstnem redu. Torej najperj bočna slika BX-a in pol še veliki ševroni na nosu šterke.
Sam skener al pa telefon pa pol na net pa pol napopat je blo pa že preveč tko da sem odustao od akcije...
Drgač pa hud tale BX. Tak fin. Dost dolg za prespat pa še oken nima... Hm

aygo

V današnjem Dnevniku:

Vzporedni test: peugeot 308 feline 1,6 16v THP (175) in citroën C4 coupe VTS THP 150
Èasi "putra" so že minili

"Priznam, Francozov nikdar nisem ravno oboževal. Tudi v nogometu nisem nikoli navijal za njih, čeprav so bili uspešni. Sem pa toliko bolj navdušen nad njihovimi avtomobili. In to vse, odkar sem kot mulec sedel v sosedov renault safrane. Takrat sem se počutil tako, kot bi se usedel v domači naslonjač," je svojo pripoved začel prijatelj, ki je znan po tem, da o stvareh premleva in jih razlaga na dolgo in široko
"V glavnem, kupil bom avto!" je končno prišel do bistva. "To bo citroën C4 coupe. Saj veste, tisti, s katerim v reliju kraljuje Sebastien Loeb?" Takrat smo posegli v pogovor: "Kaj pa kakšen drug francoz? Peugeot ima na trgu prav tako bolj športno različico svoje tristoosmice in še lepši je na pogled." Pa smo mu znova dali razlog za premlevanje in tehtanje.

Omenjena avtomobila smo v času, ko se je odločal za nakup, sicer imeli priložnost preizkusiti tudi na testu. In naj kar tako razčistimo nesporazume glede lepote - gre seveda za subjektivno stvar. Dejstvo je, da je javnost peugeot 308 kot lep avtomobil sprejela brez oklevanja, medtem ko so se pri Citroënovem coupeju mnenja na veliko kresala, končni rezultat pa je pač odvisen od vsakega posameznika. Zaradi specifične oblike, ki jo daje zadek ("presekano" zadnje steklo, ki se sprva spušča izjemno položno, nato pa pod kotom 90 stopinj), je nekaterim všeč, drugim ne, vmesne možnosti ni. Najbogatejša in najbolj športna izvedba peugeota 308 bo medtem ugajala vsem, ali vsaj večini, kar pa še ne pomeni, da gre za boljši avto.

Občutek za volanom obeh je bil namreč precej dober, natančno sta delovala oba šeststopenjska ročna menjalnika, pri drugih stvareh pa sta se kar občutno razlikovala. Èeprav je razlika v velikosti majhna (citroën je s 428,8 centimetra za 12 milimetrov daljši od peugeota, ki meri 427,6 cm) in imata avtomobila identično medosno razdaljo (260,8 cm), smo se v citroënu počutili malce bolj utesnjeno, k čemur je v največji meri pripomogla velika panoramska streha, s katero se je ponašal peugeot. Ta je nasploh ponujal neverjetno preglednost, ob številnih velikih steklenih površinah pa tu in tam dal občutek, kot da nad cesto lebdimo. K temu so še dodatno pripomogli odlična izolacija, ki voznika sicer prikrajša poslušanja predenja 175 konjičkov močnega motorja, udoben in ravno prav trd sedež ter dokaj mehko vzmetenje. No, slednje je bilo za tovrsten avtomobil morda celo premehko, zato so pretirani užitki med športno vožnjo v ovinkih odpadli.

Pri tem se je bolje znašel 25 konjev šibkejši, a zato nič manj poskočen (najvišji navor oba 1,6 kubična bencinarja dosežeta že pri nekaj več kot 1500 vrtljajih, pri pospešku do "stotice" pa se razlikujeta za vsega desetino) C4. Ta je bil sicer manj pregleden, zaradi boljšega podvozja pa je deloval bolj trdno in se je vozil kot po tračnicah, pri čemer je bil tudi občutek pri sedenju v odličnih sedežih zelo dober. Ja, časi, ko so bili francoski avtomobili mehki kot "puter", so dokončno minili.

Segment, v katerem sta oba testneža navdušila, je bila prostornost. Èeprav sta avtomobila zaradi svoje zasnove v osnovi namenjena predvsem voznikovim užitkom, so se štirje potniki v obeh peljali brez težav in zelo udobno. Na zadnji klopi tako brez težav sedijo tudi visokorasli, občutna razlika pa je pri dostopnosti. Tu je peugeot zablestel predvsem pri voznikovem sedežu, ki je bil opremljen z električnim paketom (doplačilo 500 evrov), kar poenostavljeno pomeni, da se sedež ob dvigu ročice sam pomakne naprej in se samodejne vrne v predhodni položaj. Pri citroënu je bila medtem ročica pretrda in jo, iz lastnih izkušenj, odsvetujemo v uporabo dolgim ženskim nohtom. Pri obeh avtih pa zadovoljita prtljažna prostora, ki sta skoraj identična - citroënov ima volumen 342 litrov, peugeotov 348.

Osnovna modela se pri ceni bistveno ne razlikujeta, je bil pa peugeot na testu malce bolj žejen in je porabil blizu 9 litrov bencina na 100 kilometrov, C4 pa ob šibkejšem motorju pol litra manj. Avta imata podobni tudi serijski opremi, ki sta pri tej stopnji dovolj bogati in med drugim vsebujeta ABS in ESP, sprednji in stranski varnostni blazini ter zavesi, avtomatsko klimatsko napravo, merilnik tlaka, parkirne senzorje... In naš prijatelj? Še vedno se odloča, tudi zaradi podobne cene - za citroën C4 coupe VTS THP 150 je treba odšteti 22.490, za peugeot 308 feline 1,6 16v THP (175) pa 23.640 evrov.
vir:Dnevnik
[SIGPIC][/SIGPIC]

bramar

Sploh je bil današnji Dnevnik citrovsko obarvan. Poleg c3 picassao, ds, je pa še tale zgodovinska fotka iz leta 1961, kjer je dobro videti takratni vozni park s spačkom vred ...

Lamy

Citroëne najdete na strani: 4,12,19,48-49,56-57

http://www.mesecnikmobil.si/katalog.html

Pa veselo branje
[SIGPIC][/SIGPIC]

michoBX

V današnjem Gorenjskem Glasu je bla na sliki ena C5 od znotraj slikana, nekaj v vezi varnostnih pasov se mi zdi...

Evo sem ga našel na njihovi strani ;
Hja, dougcajt mi je ja...

Lamy

Danes v Večerovi prilogi
[SIGPIC][/SIGPIC]

Lamy

[SIGPIC][/SIGPIC]

bramar

Ta reklama je bila danes priložena tudi Dnevnik-u ...

Gox

Predstavitev avtomobilov v prilogi Dela in Slovenskih novic.

"Polet" 14.maj 2009

Winkl

Pravilno parkirani Berlingo :)

garac

@winkl, a je tvoj na sliki v koloni?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/