Spački kar tako

Začel/a garac, Maj 24, 2007, 08:17:57 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

dvorjan

Se posebej zato, ker se le par dni prej v blizini Vodic naletel na tegale reveza ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

garac

tale je pa že dolgo tam, če dobro pogledaš se ga celo iz ac vidi.
A maš kakšno novo, da si po hosti hodil?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

dvorjan

Razlog za obisk "te hoste" je bil cisto drugacen, povezan pa vseeno s tremi dekleti. So jim namrec iz Xsare Picasso ukradli torbice, denarnice, telefone, fotoaparate ... Verjetno kaki nadebudni lokalci ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

andraž

Kako ne povežes? Tisto plavolasko s svetlomodrim 2cv je peljal v to hosto, vmes pa še malo slikal.

tomaz555

V Vodicah so jo okradli? Bom moral začeti avto zaklepati na šihtu.

ursus

Zeko124

Malo kot zanimivost za tiste ki niste na FejstBruhu... "Našel" se je eden najstarejših spačkov na Balkanu, ki je zapeljal iz Tomosove tovarne Koper, letnik 1961. Iz grmačine ga je včeraj potegnil makedonski spačkar Vasil (poznan po lastništvu čudovitega Ami6 Breaka) in ga tako rešil pred prešo. Avto je stal kjer se ga vidi na eni od slik menda od leta 1978 (kako bulletproof so bili ti prvi spački, Cimosa bi verjetno postrgali z lopato :Hammer3:).

No, nekateri forumski spačkarji iz Avstrije že cel dan izlivajo seme na njega, oglejte si še vi :take_picture:
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

ModelJT

Sem ga tudi jaz videl na FB. Ma tole za skup dat bo pa še projekt. Verjetno kar komplet druga karoserija pa šasija, pa sam papirji od njega? Seveda če se bo lotil restavriranja.
[SIGPIC][/SIGPIC]

krka964

Ko ispod æekiča ...
Kdor se bo pa tega lotil, pa kapo dol. Poseben projekt za posebne ljudi, bi se reklo !

Zeko124

Pri sami karoseriji bi se jaz nabolj bal loka, ki je skreširan... Verjetno kako drevo padlo nanj :(. Karoserijski deli (vrata, blatniki, havbe, itd) so pomojem rešljivi s pomočjo rok zelo dobrega kleparja. Šasija pa čudež, da ni zlomljena, me pa res zanima kakšna je dejansko :).

No, kolikor sem gledal lastnikove projekte (Tomos AZL, 1966 lih en tolk zgnit kot tole naprimer), se bo to vse poflikalo in nekoč spet vozilo :). Je pa avto vsaj relativno kompleten.
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

dyane

KOLINEEEE!:BigThumbs::BigThumbs:
[SIGPIC][/SIGPIC]

Zeko124

Citat od: dyane;193706KOLINEEEE!:BigThumbs::BigThumbs:

Al pa Rat Look :Hammer3:

www.keramika-genorio.si

Čojko

Po moje ga lahko kvalitetno reši le najboljša delavnica pri naših severnih sosedih.

dyane

Tako da se da druga karoserija,druga šasija,komplet druga mehanika...drugi karoseriski kosi...šptem pa se da tablica tomos gor...pa papiri...pa je to kao pol obnovljen tomos...je moj kurac...nič druga kot replika tomosa...ta spaček je nerešljiv...edino kar je na najež vredno je to,da se ga umije in se ga powtavi v kaki muzej......al pa za staro železo.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Zeko124

@dyane, se nebi strinjal v celoti. Karoserijo lahko resi en zelo dober klepar (tako da se pac zamenja 60-70% plocevine), prav tako vsi karoserijski kosi. Sasijo se zamenja, ali pa naredi na novo prednji konec, pogonski sklop se razkoplje in vidi kaj je uporabno in kaj ne...

Skratka sem preprican, da bi to kak mojster iz Zirov spravil skup kleparsko. Je pa res da gredo potem stroski take obnove v nebo (krepko cez 5 mestno stevilko).

www.keramika-genorio.si