Mrzlo???

Začel/a sulicar, Februar 11, 2012, 11:25:39 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

sulicar

Danes sem zjutraj zaštartal avto(malo težje,ampak je vžgal),ampak potem mi je na računalniku zapiskalo in se mi je izpisalo..ne vem že točno kaj(engine coolout ) in gorela je lučka za stop)Kaj bi to bilo?Sem trikrat ponovno vžgal in je bilo isto,po nekem času,ko pa je bil prižgan pa je lučka izginila in je bilo vse OK!

gregor

Nivo hladilne tekočine si preveril?
Mrzlo je in na mrazu se tudi hladilna tekočina skrči. Očitno si ravno na meji.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

sulicar

Danes isto....top engine fault coolant level..,kajbi to bilo?

ModelJT

verjetno je pisalo: engine fault top engine coolant. Verjetno imaš premalo antifriza ali pa ni zimski in se ti začne že pri majhnem minusu zgoščevati. Malo poglej nivo antifriza pa od tam naprej.
[SIGPIC][/SIGPIC]

jnova18

tudi meni je zasvetilo...vendar mi je pisalo oil pressure insufficiant..olja je dovolj...imam pa Citroen c8 2,2...aja pa imeli smo -20 stopinj ponoči...avto je bil glasnejši kot ponavadi kar mi je sicer logično za take zimske razmere...je možno da je tlak povezan s takim hudim mrazom in kaj naj naredim, da se to ne ponovi...in še bolj bistveno kaj to pomeni, če bi se peljal naprej? bi uničil motor? Hvala

sulicar

Citat od: ModelJT;147141verjetno je pisalo: engine fault top engine coolant. Verjetno imaš premalo antifriza ali pa ni zimski in se ti začne že pri majhnem minusu zgoščevati. Malo poglej nivo antifriza pa od tam naprej.

Točno to,ampak sem meril hladilno tekočino in ima do -40...

Vlado333

top up =  dolij

Torej, dolij hladilno tekočino.

sulicar

Èe pa je....samo ko sem ga pustil laufat pol minute pa se je ugasnila lučka stop....

Vlado333

Zato ker se segreje, in ko se segreva se razteza, torej takrat se "dvigne" nivo. Èe piše top up coolant level je sigurno to. Èe pa piše coolant temperature too high je napaka na senzorju temperature.

marija.roman

Citat od: jnova18;147142tudi meni je zasvetilo...vendar mi je pisalo oil pressure insufficiant..olja je dovolj...imam pa Citroen c8 2,2...aja pa imeli smo -20 stopinj ponoči...avto je bil glasnejši kot ponavadi kar mi je sicer logično za take zimske razmere...je možno da je tlak povezan s takim hudim mrazom in kaj naj naredim, da se to ne ponovi...in še bolj bistveno kaj to pomeni, če bi se peljal naprej? bi uničil motor? Hvala

to kar je tebi nappisalo pomeni prenizek pritisk olja pri zagonu oz obratovanju motorja,olja imas dovolj pravis,pa imas 5w-40 viskoznost olja? pozimi se olje mocno zgosti,sploh pri -20stopinj,priporocam zamenjavo olja,pa kaksenga kvalitetnga (castrol) ne pa tistega iz lidla al pa kej podobnga,vsekakor ce ti to izpise in sveti dalj casa ne priporocam voznje,lahk zariba oljna crpalka,nato pa se motor. lp