Ne vžge

Začel/a zmagovalec, Februar 09, 2012, 10:01:51 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

zmagovalec

Pozdravljeni:
Imam Citroen Xsara Picasso 2.0 HDI

Opis Težave;
V teh zimskih dneh mi avto enostavno noče vžgati (nima garaže da ga odtalim), rezervar imam poun goriva. Pred dvema dnevoma mi je vžgal a je po nekaj časa ugasnil, to se je ponovilo trikrat, od takrat naprej mi samo vergla (na izpuhu se ne kadi),
Akumulator je dober, nafta je dobra, do zdaj ni bilo težav, gretje deluje.

Zanima me kaj naredit, ima kdo kak namig kako ga pretentati!

LP :Hammer3:

gregor

Jaz bi ga najprej preden karkoli delam probal spravit na toplo. Pošlepati ga do kakega kolega v ogrevano garažo. Ali do ličarja v peč za eno uro.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

Veloce

Èrpalka bo kriva po moje. Èe samo vergla, očitno ne potegne nafte.
ARHITEKT......................

Citroen Space Tourer
Citroen XM 2.0 TCT

isarajli

tud jaz sem mnenja ,da ga je treba samo v toplo garažo postavit. Verjetno je zmrznila nafta v lajtngah.
kremenèkovi s.p.  Prodaja in polaganje kamna  051-832-858

zmagovalec

Citat od: isarajli;122970tud jaz sem mnenja ,da ga je treba samo v toplo garažo postavit. Verjetno je zmrznila nafta v lajtngah.

Danes ga bom pogrel s kaloriferjem (direkt v mašino kake 30 minut), potem pa probal vžgat, pri tem mu bom pomagal z brizgom v zračno lejtungo.

Kaj se tiče črpale za nafto, ta deluje, saj ko sem menjaval filter nisem prvič vredu pritegnil pokrova pa mi je pri vklopu (kontakt) začela  tečti nafta nazven, kar pomeni da je pritisk.

Kot zgleda ga moram samo vžgat potem pa bo!

Zanima me ima kdo kak nasvet s čim naj špricam v cev za dovod zraka (start sprej ni priporočliv - tako pravi mehanih - mraz)!!

gregor

Bremsreiniger, maxi-brill.

Probaj kalorifer nastavit tako da bo pogrelo visokotlačno pumpo in šobe.
Pri nafti mislim da je isti problem kot pri meni pri rastlinskem olju. Èe se je parafin pri -15 začel izločat, bo -10 premalo toplo, da bi bila nafta zopet tekoča.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

dejanslo

Jaz bi koristil amzs, da pač pride z močnejšim akumulatorjem oz. za tisto kišto - boosterjem, da se vse skupaj hitreje zavrti.

Xandrej

Mogoče ti je filter goriva zmrznil. Noter se nabira drek ki zmrzne... Tudi ena izmed varijant...

garac

zato sem danes zamenjal filter nafte
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

andraž

Ali pa polivaj skoraj vrelo vodo v večjih količinah po filtru, črpalki, ceveh. Preverjeno deluje. Pazi preveč ne poliješ po raznih elektronskih komponentah.

ModelJT

Ma zakuriš en manjši kres pod avtom haha.
[SIGPIC][/SIGPIC]

aleszsg

Citat od: zmagovalec;122973Danes ga bom pogrel s kaloriferjem (direkt v mašino kake 30 minut), potem pa probal vžgat, pri tem mu bom pomagal z brizgom v zračno lejtungo.

Kaj se tiče črpale za nafto, ta deluje, saj ko sem menjaval filter nisem prvič vredu pritegnil pokrova pa mi je pri vklopu (kontakt) začela  tečti nafta nazven, kar pomeni da je pritisk.

Kot zgleda ga moram samo vžgat potem pa bo!

Zanima me ima kdo kak nasvet s čim naj špricam v cev za dovod zraka (start sprej ni priporočliv - tako pravi mehanih - mraz)!!

Mogoče maš zrak v lajtngi? pa ti ne potegne nafte v šobe? nevem kk ma tt avto sam ponavadi če si lahko lajtnge odtegno pri šobah en ti je pa avto štarto.pol pa vsako posebi otegneš da gre zrak ven? probat ni greh.

alesz

Pa je tebi jasno kolikšen tlak je pri HDI-ju na šobah,curek ti za štos odreže prst.....časi golfov so pač minili.

aleszsg

Citat od: alesz;123176Pa je tebi jasno kolikšen tlak je pri HDI-ju na šobah,curek ti za štos odreže prst.....časi golfov so pač minili.

princip je pa isti. sam nem pametn ko se mi ne da.:Red-Sleepy:

hadei

Definitivno mora bit nekaj z nafto, ker tudi meni ne vžge kar v prvo, kljub temu, da sem menjal akumulator.
[SIGPIC][/SIGPIC]