Ventilacija

Začel/a sky2012, Januar 30, 2012, 04:17:29 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

alesz

CitatDanes kličem na servis AH Jenko in pravi, da je dovolj če menjam samo električni del ključavnice....cena 75 eur
To je to kar sem ti rekel.....menjal se je vložak in vgradil ta rele,nisem pa preverjal če je ta vložek dobavljiv,nekaj nazaj ni bil,zato se je vgrajeval ta rele po vezavi ki je na sliki... tako kot je vezan rele so kontakti na ključavnici brez predmetni,ker računalnik vključuje rele.........Vložek se je menjal,ker je bil v določenih primerih blokiran,oziroma je bila možnost blokiranja....?

Citatker mi res ni jasno kako gre to
vse se da.....težko pa je nekoga naučit preko neta,če zadeve pod plastiko še ni videl...
-odviješ plastiko okoli volana...
-odstraniš pokrov pred varovalkami
-greš za kabli ključavnice in jo izključiš
-ključavnica je na boku pritrjena z sano enim vijakom
-ko jo odviješ izvlečeš vse komplet z kabli
-ključavnica in električni del vložka sta pritejena z samo enim vijakom
-itd.....
 "crkne"kontakt ki je na srednji sliki v krogcu......

sky2012

Citat od: alesz;122527To je to kar sem ti rekel.....menjal se je vložak in vgradil ta rele,nisem pa preverjal če je ta vložek dobavljiv,nekaj nazaj ni bil,zato se je vgrajeval ta rele po vezavi ki je na sliki... tako kot je vezan rele so kontakti na ključavnici brez predmetni,ker računalnik vključuje rele.........Vložek se je menjal,ker je bil v določenih primerih blokiran,oziroma je bila možnost blokiranja....?

vse se da.....težko pa je nekoga naučit preko neta,če zadeve pod plastiko še ni videl...
-odviješ plastiko okoli volana...
-odstraniš pokrov pred varovalkami
-greš za kabli ključavnice in jo izključiš
-ključavnica je na boku pritrjena z sano enim vijakom
-ko jo odviješ izvlečeš vse komplet z kabli
-ključavnica in električni del vložka sta pritejena z samo enim vijakom
-itd.....
 "crkne"kontakt ki je na srednji sliki v krogcu......

Super....najlepša ti hvala. Nisem takoj razumel sej sem ti tud pisal v inbox za telefonsko ker po netu je to malo težko se tak pogovarjat pa recimo meni razložit, ki zadeve sploh še nisem videl. Zdaj bi pa moglo it. Še enkrat hvala

dejanslo

Kakšna je pa cena ponaredka?

sky2012

Ponaredka ni....sem klical v par trgovin pa so mi v vseh odgovorili da se da dobit le orginal.

sky2012

Tako danes dobil rele sam ne vem če bo pravi. Ker sem naročal nekaj za vw mašino so mi poslali vw rele....čeprav sem naročil navadni avtomobilski rele. Rele ima 4 kontakte je 50A .

Še slika:

Zraven ni nobene sheme kateri kontakt kaj pomeni sem pa našel na netu sam je bolj za grelne svečke:

30    Battery Power    Input
85    Ground    Input
86    Pre-glow Signal    Input
87    Glow Plug Power    Output

Sem prav to narisal a se tako priključi:

Ter tam ko so rdeče puščice žice prerežem al jih samo zraven zvežem.

dejanslo

tadebela žica ki gre na ključavnico se stakne s ključavnice in se da na 30
tadebela žica ki gre s ključavnice se stakne s ključavnice in se da na 87
85 je masa - pločevina
86 je pa nov +  s tem plusom daš kontakt preko ključavnice- iz akku.

upam da sem prav napisal.

alesz

žic ne režeš ,samo priključi se nanje

alesz