zagon praznega akumulatorja

Začel/a skos, Januar 30, 2012, 10:12:31 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

skos

Živjo,

mene pa zanima, ker sem včeraj prvič pomagal prijatelju zagnati akmulator (fiat punto) iz mojega akumolatorja (c4 sx), ker ga je pomotoma izpraznil na parkirišču zaradi prižganih luči. Najprej sem povezal minus z minusom in šele potem plus z plusom. Sedaj pa sem že slišal, da je bolje, če je v bodoče-obratno?!?! Ali se kje pozna kakšna posledica na moji elektroniki?

hvala za info :BigThumbs:

Mike666

Naj se nebi kolko je meni znano. Proporočljivo pa je da minus iz tvojega akuja povežeš nekje na maso na karoseriji drugega avta,plus pa na aku.
No jaz sicer direktnega vedno povežem.

alesz

CitatAli se kje pozna kakšna posledica na moji elektroniki?
Šasijo enega vozila z šasijo drugega-maso nikoli na daš na ohišje motorja......nikoli ne zaganjaš takoj,povežeš kable,vžgeš avto  in pustiš delovati do 10 minut,nato vžigaš praznega.........

skos

:emot60:aha, se pravi...veliko začetniških napak, kajti sem že imel v začetku težavo, ko pri c4 ni bilo mogoče sneti maske, ki prekriva akumulator in sem zato ob prižganem motorju takoj povezal minuse in nato šele komaj, da sem prišel z kablom do svojega plusa?!?!

ModelJT

Si prav slišal. Najprej plus potem minus povežeš.
[SIGPIC][/SIGPIC]

skos

Citat od: ModelJT;121803Si prav slišal. Najprej plus potem minus povežeš.

posledice so lahko kakšne?

ModelJT

Lahko te pošteno strese. Odstraniš pa ravno obratno. Pa probaj čim manj iskric narediti, ker lahko akumulator tudi eksplodira. Mike sem pa zdajle malo iskal okoli tele tvoja izjave. Sem ugotovil, da tole kar priporočajo, zato da ne bi nastale iskre ob stiku. Èe pa akumulator spušča tekočino pa spoh ne probavaš, samo zamenjaš.
[SIGPIC][/SIGPIC]

vsx

Citat od: ModelJT;121833Lahko te pošteno strese.

Ja, lahko te skoraj ubije.

LP

Mike666

Modeljt maš prav ja. Sem že doživel ko aku poči. In nočem več.

Gox

Imamo pa tudi navodila za uporabo avta, kjer piše kako se pomaga vžgati drugo vozilo ...

>>>

north

Pri našem bingotu je na levi stran na karoserij kar en nastavek za - pol ker direktno na akumulator sploh nemoreš povezati..
Citroën - Creative Technology

superca13

Citat od: vsx;121834Ja, lahko te skoraj ubije.

LP

Ja, skoraj isto je kot na daljnovodu.
Ni se za hecat z 12 volti.

vogiv

ja 12v je pa res hudo nevarna  stvar:Hammer3:
Važno je doživetje. Vse ostalo je blef. zgodovinar Damjan Ovsec razložil razliko med spaèkarjenjem in drugimi avtomobilisti:Hammer3:

zlikovski

Niso pri akumulatorji problem volti da te zašvasa, ampak dobiš v momentu velik tok prek telesa, pomožnosti še kak dizel, z lepo amperažo.

isarajli

ubije ??? potem je mene že stokrat skor ubilo. Mater mam srečo
Vedno priklučim minus na oba akomulatorja, nikoli na maso avta, glej, pa sem še živ.
kremenèkovi s.p.  Prodaja in polaganje kamna  051-832-858