Poraba Grand Picasso

Začel/a redjo, Januar 28, 2012, 12:16:23 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

redjo

A je možno da mi grand picasso 2.0 hdi (tiptronic) porabi 9 litrov. Zanima me če komu tudi toliko porabi ali manj.....havala za odgovore...

dvorjan

Pri mestni voznji in sedaj pozimi je to povsem mozno. Meni je C5 2.0 HDI pri strogo mestni voznji pozimi znal porabiti tudi do 11l/100km. Pac rabi precej casa, da se segreje. Pa tudi ce gres takoj na kako obvoznico ali AC, ko ti pri 100+ km/h in pri -5 ali vec Celzija piha mraz v motor, se tisti kazalcek za temperaturo cisto pocasi dviga. Tako da 9 litrov porabe pozimi ni nekaj cudnega, prej normalno.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

redjo

meni se zdi prevec....glede na to da piše v knjigi dosti manj.........in kolka bi bila poleti poraba.......sprašujem ker sem novo pečeni citroenar..hvala

dvorjan

Jah, poraba je odvisna od tega kako in kje se vozis. Poglej na //www.poraba.com, kaksno porabo imajo drugi s tako motoriziranim C4GP. Poleti bo verjetno 7-7,5l/100km. Gre le za velik in tezak avto z veliko celno povrsino, tako da bi bilo 5l/100km iluzorno pricakovati.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

MSrougeZX

C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

tomazpog

poraba je za moje pojme krepko previsoka..  Sam imam isti model, pa imam porabo med 7 in res slabih 8, poleti in pozimi sploh ni bistvene razlike..
Delam pa najmanj relacijo Kamnik-Lj ..  Za mestne vožnje je doma še bencinček

hostnik

meni za isti model (2.0 hdi ) kaže porabo 7.8 litra , večina mestne vožnje ...

ribicija

Èisto normalna poraba je to za malo bolj divji stil vožnje ali pa če veliko voziš po mestu in na kratke relacije. Jaz imam 2,0 hdi avtomatik ampak kratko izvedbo Pica in imam ob mestni vožnji porabo okrog 9,5 l/100km. Na relacijah pa ob zmerni vožnji pade tudi na 6,5l.

redjo

moja voznja je vec al manj mestna......hitrost cca. 80 km/h in mi kaze 9 litrov...koliko bi pa te moral vozit po vasem, da bi mi avto pil manj ali bi ga moral vozit  avtomatik al manual....pred citroenom sem imel vw sharan 1.9 tdi in mi ni pil toliko.......ista relacija in isto km/h...... potrosnja pa je bila max 6.5 l.......

wragec

Jaz se vozim delat vsak dan v eno smer 27 km. Tankam ponavadi 50 litrov naredim pa cca 700 km povprečje okrog 7 litrov čeprav avto kaže 6,5.

bošti

80% mestne vožnje, 20% AC, poraba od novega do sedaj torej od maja 2009 do sedaj prevoženih pod 25.000 km, 7,9l/100km.

sicer je taka visoka poraba visoka toda ni nemogoča.

bošti

aja pa 2.0hdi, grand picasso:Hammer3:

ribicija

Redjo avtomatski menjalnik že po defaultu malo več porabi. Lahko probaš prestavit na manual pa kaka dva tanka voziš tako, da sam prestavljaš v po tvoje ustrezno prestavo pa boš videl če je kaj razlike.
Je pač tako, da Citroen HDI nima ravno rad mestne vožnje in kratkih relacij. Jaz sem že navadil tega iz prejšnjega Picassa.

drejci

Meni troši po bc zadnjih 9kkm 6.0 l/100 km.K temu prištej  cca 0.4l tolerance in to je to.Imam pa ročni menjalnik in  manj kot50% mestne vožnje.

OGORAZD

Zdravo,

Ponosni lastnik od petka 2.0 HDI avtomatik, po 100 km poraba 7,4 :), prej xsara picasso 1.6 bencinar 8.0 porabe, vozil kot star ata