Avtomatski menjalnik

Začel/a marjank, Maj 21, 2007, 09:21:44 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

marjank

Delovanje avtomatskega menjalnika ali ima blokado?
Kako obdr?at obrate po svoji volji ?
zakaj tipka s.sport ? čemu sluč :Red-Sleepy:

garac

Obd?at obrate, ali hitrost? Tempomat?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

marjank

hitrost ni problem ,a čim preje do določene hitrosti

m550

Vklopi? tipko S (sport) in zahodi? gas, tako si najhitreje do šeljene kon?ne hitrosti. ?e nisi opazil razlike med D in S, ti sport program ne dela...

marjank

Bomo probali kaj pa blokade ..obstajajo  ?

Xandrej

Ja normalno... Kak pa? Ti se malo heca? tukaj z nami mislim tak vprašam...

boga

meni je sicer avtomatika kul, ampak, ko to crkne po moje noben ve? ne popravi, ali pa je taka cena poravila, da te kap
Tistega lepega dne bo C4 picasso parkiran pred našo teraso.

tct

To je samo fama. Ve? kot pol sveta vozi izključno na avtomatiko in nimajo težav. Tudi servisiranje se da izvajati. Nekaj dokumentacije imam od Peugeota za isti menjalnik AL4.

marjank

lp ne hecam se ,rad bi čimve? izvedel o mojem avtomobilu,ker čezadevo poznaš te ni strah, vsaj tako naj bi bilo.Enostavno ne najdem nobene litarature o tem menjalniku ,zato sem se obrnil na forum,samo malo pomoči sem prosil brez heca lp marjank

navigator

pri mojem 2.2 hdi je menjalnik ZF 4HP20

naceloma ni tezav. glej le da redno menjujes olje v menjalniku. tisto da je lifetime in podobne bedarije raje pozabi. ce ti ga ne citroenu ne znaju menjat povej, ti bom dal stevilko kjer to delajo. ali pa si preberi na bmw forumu.

marjank

Lep pozdrav, ja bise pa res priporočal za  cifro ali naslov, prodajalec mi je naročil da obvezno menjam olje in filter na 160,000
neki serviser na citru pa da se to sploh ne menja po pa vedi....
PS   mogoče kakšni napotki ..rokovanje ,kake finte pri avtomatiki?????

navigator

marjank

?uden odziv pri pospe?evanju ... dogajanje : pospe?il na cc 110 km/h nato malo zavrl  in ponovno pohodil gas ,, in nič neodzivnost čakane ,pridobitev obratov in normalno naprej . pri nobenem avtomobilu se mi to ?e ni zgodilo .
Kaj je to ....Disel ,automatika , Citroen ??????????

navigator

ce se avto ne odziva na pohojen pedal in ne potegne je verjetno kaj z motorjem narobe. ce menjalnik v normalnem nacinu ne prestavi v nizjo bi v Sport definitivno moral. ce imas ZFov menjalnik (4 prestave) potem je cisto mozno da se bolj redko odloci za prestavljanje ker ima manj prestav kot tisti z 6imi prestavami.

marjank

da, ima 4 prestave ,kaj potemtakem je to normalno ,da je odzivni čas malo dal?i,kot pa ?e bi prestavil ročno ?