C5 Tourer Tendance BVM6 140

Začel/a Tignes, Januar 19, 2012, 01:01:08 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Tignes

no pa se počasi končuje moje razmerje z C5....če koga zanima praktično nov avto 5000 € ceneje...

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7589044&show=1

aja od hiše mora ker je predober....dejansko...moram znižat stroške, pa nekako se v tem primeru fajn reši...180 € leasinga manj na mesec pa 80 € zavarovanja...

Tignes

Tignes

Citat od: Tignes;165638nova cena....

Avto se še kar prodaja, cena je spet nova...

Tignes

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7656178&show=1

vidim da nekega zanimanja ni..pa vendar...nov oglas...avto isti, pa cena tudi...

Tignes

Citat od: Tignes;166937http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7656178&show=1

vidim da nekega zanimanja ni..pa vendar...nov oglas...avto isti, pa cena tudi...

nova cena 16300€ :BigThumbs:

Axon

Tinges a mi lahko malo poveš kakšne maš kaj stroške s tem avtom. Tukaj predvsem mislem na servise, gume,... Zanima me, ker me že nekaj časa mika nakup tega avta.

superca13

Citat od: Axon;167423Tinges a mi lahko malo poveš kakšne maš kaj stroške s tem avtom. Tukaj predvsem mislem na servise, gume,... Zanima me, ker me že nekaj časa mika nakup tega avta.

Èe prav vidim, ima avto 16.000km . Ne vem kake stroške bi do sedaj imel @Tignes z gumami in servisi...
Prvi servis pri 30kkm stane(če se ne motim) dobrih 200 ojro.

Tignes

Stroški so predvsem z Leasingom in zavarovanjem...drugače je avto super, od hiše mora zaradi izpada dohodka, tisti ki je že kdaj računam bo vedel da je avto ena izredno draga zadeva....mene pride cca 4500 € na leto ta C5, kupil bom nekaj cenejšega okoli 5000 € iz spravil stroške na okoli 2200 € na leto...

Drugače pa o servisih še ne vem koliko stanejo, avto je bil že dvakrat pri Jerovšku ( popravila v garanciji ) ni pa bil še servis delan...

Imam pa še eno zadevo v prodaji in če bom prej prodal tisto bo C5 ostal pri hiši...

Gume sem pa zimske kupil lani jeseni, 500 € so bile ( Nokian ).

LP Marko

Axon

Kaj pa maš všteto v teh 4500€ na leto?

Tignes

Tako, tole je c/p iz excela, skratka, stroški za avto so 2200 € na leto + leasing ( v mojem primeru seveda )...

C5         

prevoženi kilometri na leto   10000      
kilometri na mesec   833,3333333      

poraba na 100km   7      
poraba na 1km   0,07      
kilometri z 1 litrom   14,28571429      
cena goriva   € 1,39      
strošek goriva na km   € 0,10    strošek letno     973,00 €

Amortrizacija vozila         
nabavna vrednost    21.500,00 €       
amrotizacija/let   2      
preostanek vrednosti %   75      
preostanek vrednosti €    16.125,00 €     strošek letno     2.687,50 €
izgubljena vrednost    5.375,00 €       
kilometrina   20000      
strošek amortizacije na km    0,27 €       

vzdrževanje/amortizacija  %   2      
strošek vzdrževanja€/km    0,01 €     strošek letno     322,50 €

Pnevmatike         
letne pnevmatike    500,00 €     strošek letno     250,00 €
zimske    500,00 €       
prevoženo skupaj zimsko in letno   60000      
pnevmatike na km    0,02 €       

Zavarovanje AO+Kasko, cestnina / letno    738,00 €     letno     738,00 €
strošek na km    0,07 €       

skupaj €/km    0,46 €       

skupaj € na leto za uporabo    2.283,50 €    
kredit    2.160,00 €       
Strošek vozila skupaj na leto    4.443,50 €    Strošek vozila na dan:    18,83 €

Čojko

Odličen izračun! Tako bi morali vsi računat.

Tignes

Hvala Èojko, če kdo hoče lahko pošljem xls, pa si malo izračunajte :)

nisem verjel, mene opel corsa 1.0 za katero sem plačal letno zavarovanje 80 € pride letno 1100 €...

Xandrej

Citat od: Èojko;167431Odličen izračun! Tako bi morali vsi računat.

Kaj boš računal avto je strošek pika. Stane kolko stane. Nekdo ki mu je to nuja to ne računa nekdo ki pa na rabi vsak dan se v to spusti zavestno in mora bit pripravljen na stroške...

Vsak pa naj kupi avto ZASE ne za sosede nek se vidi potem pa nima za vse te nujne zadeve...

Ne leti na nobenega splošno povedano.

V primeru če pa nekdo ostane brez službe pa seveda prvo treba stroške zmanjšat to pa je drag avto od hiše pa kupit pač neko prevozno sredstvo.

Dajte se raje pupam posvetit ali pa kakšnemu konjičku ko pa računat kolko avto stane pa se s tem obremenjevat potem računajte kolko vas stane kavica vsak dan v kafiču pa pivo pa še kaj ... Potem pa gremo v trgovino pa tam gledam kje bom kaj bolj poceni kupil za 3 cente nato pa mojo madam na kavico povabim ... He he... Metanje peska v oči to je to...

Tignes

Se strinjam avto je nujen strošek, je pa fajn da prej malo preračunaš da vidiš kako daleč dosežeš...sej je lahko hitro 50 % letnega zaslužka v avtu...:) vem pa da je veliko tudi gušta tu zraven....če bi gledal samo na denar bi imel dve opel corsi ali kaj podobnega, v mojem primeru je strošek bil vsaj pol tisti za dušo...in trenutna situacija mi ne dovoljuje več tega ½dušnega davka½, aja meni je recimo tak izračun hobi :), imam tudi takega za prihranek pri izolaciji...:)

se opravičujem za offtopic...

Čojko

Kupca Tignesovega C5 bo letni strošek istega avta ob podobni kilometraži in obdobji lastništva 2 let stal kar nekaj manj kot je njega. Bo manj izgubljal na vrednosti, nekih sroškov vzdrževanja še ni na vidiku, veliko se da prihranit tudi pri zavarovanju, stroških kredita,...
Meni se ta avto zdi odličen nakup - praktično nov avto za 25% nižjo ceno od novega.

Kot zanimivost:
Èe jutri peljem GS-a na odpad, ali zletim s ceste in ga popolnoma uničim je moj letni strošek za GS-a po 6 mesečnem lastništvu okoli 10.000 EUR!
Bo pa ta cifra po petih letih vsaj za dve tretijni nižja - odvisno koliko ga bom vozil. Samo ta vikend sem naredil z njim skoraj 1000 km!

Èe stroške poznaš in jih znaš pravilno izračunat (ne glede za kaj se gre) je življenje  veliko lažje. Vsega kar si zaželiš itak ne moreš imet - se pa ravno zaradi izračunov stroškov lahko lažje odločaš kaj ti je ta trenutek bolj pomembno. Recimo: Letos sem začel kadit in sicer škatlo na dva dni, kar je cca. 658 EUR/leto. Èe neham, si lahko za ta denar privoščim recimo en teden toplic/leto.

Pustimo zdaj to, ker ni za v to temo.

Po dolgoletnih izkušnjah z različno starimi avtomobili sem prišel do zaključka, da je avto najcenejši če ga imaš v obdobji od njegovih 3-6 let starosti oz. do prvega velikega servisa. Tale Tignesov, star dve leti, praktično brez kilometrov je idealen za to.