C5 Tourer Tendance BVM6 140

Začel/a Tignes, Januar 19, 2012, 01:01:08 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

MSrougeZX

Meni bc ne laže ali pa občasno za kak deci, več ne.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

dvorjan

Pa dokler se motor ne utece, je brezveze o porabi debatirati. Bos potem, ko bos imel vsaj 5000 km za seboj. Sedaj se pa ne sekiraj in se lepo vozi.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Tignes

tisti ki ste kupili nove makine, ste imeli tudi tako porabo? mislim povečano v začetku?

drugače pa verjetno je to takole, zima, - stopinje, nov avto, pa je liter večja poraba...

dvorjan

Citat od: Tignes;124761drugače pa verjetno je to takole, zima, - stopinje, nov avto, pa je liter večja poraba...

Tocno tako. Zato se pa mirno vozi tako kot ti pase. Pa tankat pojdi, ko posveti lucka. =)

superca13

Citat od: Tignes;124761tisti ki ste kupili nove makine, ste imeli tudi tako porabo? mislim povečano v začetku?

drugače pa verjetno je to takole, zima, - stopinje, nov avto, pa je liter večja poraba...

Za diszla sem ti napisal, pri bencinu pa je bila neka minimalna razlika potem...minimalna.
Naredi par kkm koz pravi dvorajn potem pa bomo dalje debatirali :)
Je pa res, da na porabo vpliva "milijon" faktorjev(od voznika do vremena...).

sl1

Lovro

Èe je zelo mraz, je poraba vedno večja in se pozna, vsaj po mojih izkušnjah z vsemi avti, ki sem jih imel.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

gap

meni je nov pil skozi okrog 9l ali pa še mal čez - mešana vožnja - 2.2hdi 173km - sedaj cca med 7,5 in 8,5l

lp

Ales79

Citat od: MSrougeZX;124754Meni bc ne laže ali pa občasno za kak deci, več ne.

berem tele komentarje glede porabe; meni BC konstantno kaže za 1 liter manjšo porabo, kot pa če zračunam iz prevoženih kilometrov in natočenih litrov.
Po računalniku je poraba od 7 do 8 litrov/100km, če pa jo sam zračunam pa 8 do 9 litrov/100km.

Ostali pravite, da vam BC ne laže? Zanimovo.

Gox

Jaz sem opazil tako glede BC-ja ... (sicer na mojem DS3) v bistvu pomojem ne laže, do razlik verjetno prihaja pri nizkih hitrostih, ko kaže poraba - - - , se pa vseno premikamo, oz. na semaforjih, ko čakamo ... itd.

Več kot je mestnih vožen, več je odstopanja. Pri mojem nekje do 0,5L. Toliko mi vedno kaže manj ... verjetno je tukaj vso gorivo, ki se porabi ko avto stoji, oz. se premika počasi, ko BC ne beleži porabe.

Ko sem se lani vozil po Nemčiji, natankal in potem naredil kakih 300-400km po AC, je bila poraba po BC-ju enaka preračunani po tankanju.

To so moja opažanja, ... lahko pa imam samo jaz tak občutek, oz. si narobe razlagam beleženje porabe po BC-ju.

(Recimo pri oplu sem opazil, ko avto stoji na mestu, preskoči beleženje porabe v L/uro ... pri naših avtih pa pokaže - - - )

dvorjan

Citat od: Ales79;124989Ostali pravite, da vam BC ne laže? Zanimovo.

Na mojem DS3 potovalni racunalnik tudi laze za skoraj cel liter. Seveda v mojo skodo. =)

BT-C5

meni ne laže!!
vedno ko se prižge lučka je prazen
in ko natankam polno,vedno kaže daje poln:)
res,sem preveril:)

Flukturr

Citat od: Ales79;124989berem tele komentarje glede porabe; meni BC konstantno kaže za 1 liter manjšo porabo, kot pa če zračunam iz prevoženih kilometrov in natočenih litrov.
Po računalniku je poraba od 7 do 8 litrov/100km, če pa jo sam zračunam pa 8 do 9 litrov/100km.

Ostali pravite, da vam BC ne laže? Zanimovo.

Meni redno laže za cca 0.2 litra. Megane je isto počel.

Edino enkrat je bil točen, ob rekordno nizki porabi 6.2 je kazal - točno 6.2.
Mu je bila dovolj nizka očitno...

LPF
C3 Exclusive 1,2i
C5 Exclusive 160 HDI BVA

Tignes

a kdo ve kaj pomeni dodatno zaklepanje ? v navodilih sem prebral da če pritisneš na gumb za zaklepanje 2x v petih sekundah dodatno zakleneš vozilo...ni mi jasno če pritisnem samo enkrat sem ga pa pol zaklenil?

nisem pa vedel da če držiš gum za zaklep več kot 2 sekundi zapre vsa okna...

dvorjan

Ce dodatno zaklenis, to pomeni, da vrat ni mogoce odpreti niti z notranje strani. Kar sicer je mozno pri normalnem zaklepanju.