Hidravlična sklopka

Začel/a zlomjo, Januar 17, 2012, 10:35:43 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

zlomjo

Danes mi je nekaj škrtnilo pri pedalu sklopke. Na naslednjem križišču pa je spet škrtnilo in mi je pedal ob pritisku ostal kar not in ni odvojilo sklopke. Na srečo sem se imel kje ustaviti in sem pogledal na hitro zajlo na menjalniku. Na moje začudenje je bila še vedno napeta in ne strgana, kot sem predvideval. Pod pedali nisem kaj dosti videl, sem pa za hec še 1x probal pritisniti sklopko in ugotovil, da spet dela. Očitno kliče po popravilu. Kaj pa moram menjati?

garac

[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

zlomjo

Ne vem, ker zdaj avto normalno pelje. Imel sem občutek, kot da bi kaka plastika, ki drži zajlo popuščala in spustila zajlo do dna. Tudi tak zvok je bil. Je pa vse natlačeno pa slabo vidno, pa še mrzlo je za gledat na prostem. Sem poklical enega prijatelja, pa je rekel da verjetno nagaja hidravlika.

alesz

CitatSem poklical enega prijatelja, pa je rekel da verjetno nagaja hidravlika.
Kje pa imaš hidravliko,če v prvem postu pišeš,da si kontroliral "zajlo"......potisni ležaj ti je potegnilo skozi ploščo,naslednjič mu je pa uspelo da se je nekje zataknil....

zlomjo

Ne vem, zato sprašujem. Videl sem zajlo na menjalniku, pri pedalih pa sem rekel, da se slabo vidi, pa še mraz je. :) Torej če je potegnilo potisni ležaj skozi sklopko je treba menjati sklopko?

alesz

Nekdo ,ki ima izkušmje mora postaviti diagnozo......najcenejši del je ta pletenica in vsak jo najprej zamenja, zadeva pa se ponavadi ponovi na najbolj nemogočem kraju in seveda je kriv citroen......

zlomjo

Sem ga pustil na servisu. Mogoče bom zvedel že danes diagnozo.

zlomjo

Sem se pa še malo vozil in je bilo vedno slabše. Sliši se en zvok kot da bi drsal in preskakoval konec zajle po plastiki, prihaja pa iz smeri pedalov.

tonèek

zlomjo

Baje je na zajli plastični mehanizem avtomatskega napenjanja. Naročili so novo zajlo in jo bodo jutri zamenjali. Bom jutri poročal.

tonèek

Sem že sam gledal za to zajlo(ponaredek 28eur),menjal pa še nisem.
 lp

zlomjo

A tebe isto muči? V glavnem meni so malo preko veze za 35€ zamenjali zajlo in zdaj je vse tko kot prej. Imam tudi sliko zajle, ki jo bom jutri pripopal.

bingo

Tudi meni je nagajala zajla pri 120kkm....zamenjali (original) za 35€. Odtlej vse OK

tonèek

Torej je za težave pri teh kilometrih kriva zajla, kdaj pa pride na vrsto menjava sklopke?

bingo

Menjava sklopke je bolj kot od kilometrov odvisna od načina vožnje, mestne-AC vožnje... Slišal sem za "forumski mit", da zategneš parkirno zavoro-menjalnik v tretjo prestavo-in more mašina ugasnit. Drugače sklopka drsi........??! ali je res?!?!?!

Glede zajle: Kolega ima B2 in je tudi menjal zajlo pri 120kkm, a mu je "popoldanc" naročil predolgo zajlo (baje obstaja več tipov) in ga sedaj malo zajeb...
Drugače so pa na nemškem forumu odkrili neko foro, da zajlo z vezico zavežeš....
http://www.citroenar.eu/showthread.php?t=4760&page=4

LP