Oljni filter

Začel/a jurep, Januar 01, 2012, 07:12:59 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

MSrougeZX

Ceneje boš skoz prišel če daš to menjat kakemu popoldancu....je pa res to rak rana že iz časa zx-ov....material je poceni, dela pa je malo več, zato pelji takemu ki ima nizko urno postavko in ne na servis. Moj mehanik ima recimo urno postavko 20€...citroservis pa 41€...s tem da on 3xhitreje dela vse kot pa oni na servisu.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

jurep

Avto je (4.1.) že na servisu, delati na njem začnejo jutri (5.1.). Tudi sam sem pomislil na popoldanca, a ga nimam v bližini, oz. edini, za katerega vem, je zaseden. Kakor koli že, javil bom kakšni bodo stroški. Sem se pa pozanimal glede puščanja, tudi pri Peugeotih (PSA) 1.4 so imeli identične probleme, sicer pa gre za isti motor.

Lep pozdrav

Jure

jurep

Na servisu so postavili diagnozo: tesnilo na glavi motorja. Po stari navadi bi zamenjali vse (vključno z "velikim servisom"), zaradi česar naj bi bila cena za popravilo cca. 900 evrov. Ker se mi zdi cena visoka, sem jim povedal, da razen nujnih stvari, ne menjajo vodne črpalke in napenjalcev (upam, da se mi ne bo maščevalo). Vseeno pa me zanima, kaj poseg menjave tesnila na glavi obsega: brušenje glav,e novo tesnilo, olje, čiščenje ventilov, zobati jermen - ta naj bi bil zamaščen,...?

LP

Jure

dvorjan

Vodna crpalka je ranga 30-50€, napenjalci pa 10-20€, zakaj torej ne bi se tega zamenjal? In imel mir.
Pa pelji k popoldancu, ki mu zaupas ...

Lahko pa tudi na uradnem servisu "tezis" z besedami in besednimi zvezami, kot so "kulanca, soudelezba v popravilu, malo kilometrov, to se ne bi smelo zgoditi pri teh km" ipd. ter dosezes sprejemljivo ceno ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

jurep

No ja, saj v drugem pogovoru so pokazali nekaj prilagodljivosti oz. popuščanja pri ceni. Se mi zdi pa še vedno veliko, glede na to, da sem pred dvema mesecema prodal Picassoja 1,8, 177 kkm za 1500 evrov. No ja, kar je, je. Zanimalo me je predvsem, kaj vse se ob takšnem posegu menja?

LP

Jure

gregor

Ravnanje glave, menjava teflonov, tesnilo glave, garnitura ostalih tesnil glave (za kolektorja, priključki za vodo, pokrov ventilov).
Seveda pri takih letih nimaš kaj študirat, obvezno menjaj zobati jermen in vodno pumpo. Šponer bi jaz tud menjal, če je že narazen.
Materiala je tako na oko 200, max 300 eur.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

jurep

No ja, sem šel še enkrat na servis in se uspel spogajat na 700 evrov oz. še kakšno malenkost manj. Menjati pa nameravajo ohoho stvari. Avto bo popravljen v ponedeljek, 9. 1. Potem tudi javim, kaj je bilo menjano, koliko ur dela je bilo in kakšna je končna cena.

LP

Jure

jurep

Poklicali so me s servisa, da je avto popravljen. Cena je bila 583 evrov, ne vem pa točno, kaj vse so zamenjali. Žena, ki je šla prevzet avto, bo dobila seznam zamenjanih delov oz. popravil, tako, da bom lahko kasneje napisal , kaj vse je novega v motorju. Kakor koli že, cena je bistveno nižja od začetne (900 evrov), čeprav je nepredvideni strošek vseeno neprijetna stvar. Danes pa še registracija C4GP.

LP

Jure

zlikovski

Tile novi avti so pa res iber! Na mojem XM-u od kar sem lastnik, sem prevezil že čez 100.000 pa sem menjal dozdaj kuler, pa zadnjo desno roko se pravi ležaje na roki, pa prednje zavorne diske in cev od kulerja in to v devetih letih.

jurep

No, seznam, ki ga je žena prinesla domov, je dolg, vsebuje pa cel kup tesnil, ravnanje gredi in 11,5 ure dela. Se pa strinjam s predhodnikom (Zlikovski), da so tile novi avti prej ko ne bolj jajčka. Na podobnem forumu sem pisal o prjšnjem avtu (XP) in ko sem napravil seštevek vseh izrednih popravil, je bil spisek neverjetno dolg. Ampak tako pač je, ljudje smo se malo razvadili. Je pa stanje povsod več ali manj podobno. GSM-ji, pralni, pomivalni stroji, hladilniki.. Vse je narejeno, da dela nekaj (ne preveč) let, potem pa menjaj ali popravljaj.

LP

Jure

north

Važno, da si zrihtal se mi zdi dokaj korektna cena.
Citroën - Creative Technology

aura

Jure, ali ti je mogoče kdaj prej motor zakuhal zaradi okvare termostata?
Tudi to bi lahko bil razlog za puščajoče tesnilo.

lp

jurep

Avto (C3) vozi žena, tako, da ko jo kaj vprašam, čukasto gleda (upam, da ne bo brala tega). Je pa hec, da je pred C3-jem imela Cliota in je imela podobno okvaro: šlo je tesnilo na glavi motorja, voda je uhajala ven in tudi t.i. "tesnilec" ni pomagal. No, takrat smo avto prodali (in povedali za okvaro), vendar pa sta dve naključji že preveč. Ker ima žena službo blizu ljubljanske obvoznice, je najblj logična razlaga, da ga vžge, odpelje na obvoznico in še neogretega pritisne do konca. To možnost je omenil meganik in upam, da se nasveta o zmernosti drži. Bo pa treba zelo kmalu zamenjati sprednje ploščice in diske.

LP

Jure

Pyr0Beast

No, do naslednjič boš vedel ali ta teorija drži ali ne :)

(Pa preventivno je dobro menjati hladilno tekočino in jo mešati z antifrizom - le ta ima noti antikorozijske dodatke)
Vse kar rabi activa je 4x4 in dodatno roèno na zadnji par koles :)

Išèe se 5-kotni kljuè št. 16. Najditelja naprošam da ga vrže citroënovim inžinerjem v glavo...

aura

Tudi moja draga ima smolo s francoskimi 1.4 motorji. Mogoče sem se slabo izrazil. Ti motorji so za v kanto:breaking_pc:. Najprej ji je na R5 pri 70000 km spustilo tesnilo glave in naredilo peno. Sedaj je podoben problem na C3 1.4 z 50000 km, vendar tu na srečo olje le kaplja. Je pa daleč od tega, da bi tiščala avto na polno:AngelPray:.
Vem pa to, da je prejšnjemu lastniku crknil termostat v prvem letu vožnje.