Zima in Citroeni nad 30 let

Začel/a gule, December 31, 2011, 07:56:54 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

dami

Ja, dandanes se že za vsako meglico posipava sol. To zimo je bilo na cestah zanesljivo trikrat več soli kot snega.
Jaz tudi vozim pozimi, ampak je zadnje čase več soli kot snega.

sušo

Sej čez parnajst let se bojo cestarji glih navadli kok pa kdaj posipat.
Èe nič ne posipajo so leni in jih plačujemo za nič, če brezveze posipajo nam avte grize še bolj kot pa sicer in jih spet preveč plačujemo ker toliko porabijo...  
Nikol ni in ne bo v redu za vse.

zlikovski

Enostavno nevem, zakaj ne špricajo, kot avstrijci, vemo kaj je sol in kamen za avto.

garac

[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

gule

Avti, ki pridejo v servis z avstrijskimi registracijami imajo skoraj vedno bolj rjavo podvozje, kot recimo švicarji...švabi so nekje vmes...

sušo

Sam to ni relavantno. In Avstrijci in Švicarji so totalni hribovci proti Nemcem. Oboji imajo velik visokih pozimi zasneženih gora, dočim švabi bl k ne ravnico...

Fak tole zlo off topic...  sori ne bom več
Gule ne piš takih k pol pišem nazaj in pol...

dami

Mislim, da je največji problem v tem, da je vedno več voznikov, ki znajo voziti le po suhem. Ko dežuje se pojavijo prve težave, sneg je pa
že prava mala katastrofa, bog ne daj poledice... Potem smo si zakuhali še globalno toplo gredo in je pri nas pozimi večinoma nekje na meji,
tako da je preventivno potrebno soliti skoraj vsak dan, kaj pa če slučajno malo pomrzne... Tako se večina soli porabi po nepotrebnem,
ko gre zares, pa tako ne pomaga več prav veliko.

gregor

Tudi kolega z Dunaja je rekel, da pri njih tako preventivno solijo praktično vsak dan. Za vsak slučaj. Ker če na Dunaju pade kak cm snega, je tako kot pri nas, vse stoji, ker folk ne zna vozit po snegu in ima slabe zimske gume(beri gume z malo profila, čeprav za policiste še ustrezne)
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

garac

@gregor, po novem, se pravi letos imajo tudi nov zakon 4mm profila, razlaga je, da naj bi bil tist 1mm v praksi 1m krajša zavorna pot
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

gregor

Milimeter gor ali dol, gume z dobrimi 4mm profila so po mojih izkušnjah neuporabne za sneg. Morda če si doma v mestu brez kakršnegakoli klanca. Morda pa sem razvajen.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

gule

Citat od: sušo;119067Sam to ni relavantno. In Avstrijci in Švicarji so totalni hribovci proti Nemcem. Oboji imajo velik visokih pozimi zasneženih gora, dočim švabi bl k ne ravnico...

Fak tole zlo off topic...  sori ne bom več
Gule ne piš takih k pol pišem nazaj in pol...

Takole je...iz mojih iskušenj za rabljena vozila, ki sem ih kar nekaj videl, saj je v BiH uvažan klump iz celega sveta in ne samo iz Eu, lahko rečem, da vsi avti iz Švice, stari cca.10 let imajo manj rje na podvozju kot isti takšni iz Avstrije...zdaj, a je to zaradi posipanja, pranja, ali boljšega vzdrževanja res ne vem, je pa dejstvo...:Hammer3:...nemški so nekje vmes spet pravim

dami

Govorim na pamet, ampak bi upal stavit, da švicarji bolje obvladajo zimsko vožnjo in solijo le takrat, ko je potrebno ne pa za
vsako meglo. Bi upal it stavit, da so skandinavski avtomobili bistveno manj slani kot naši, tudi ob vsaki snežinki se promet ne
ustavi, ampak smo upočasni. Èe bo šlo tako naprej, bomo znali voziti le še poleti ob sončnem vremenu, seveda pod pogojem,
da klima deluje brezhibno!

sušo

ha ha ta s klimo je dobra.
drgač pa ja severnjaki so manj slani, ker imajo dovoljene ježevke.
in vsi jih uporabljajo.

@gule mogoče majo pa švicarji tako sol k sam sneg topi rje pa ne dela...
ja ja sej vem.
petek je pa mal tipkam

gule

Citat od: sušo;119351ha ha ta s klimo je dobra.
drgač pa ja severnjaki so manj slani, ker imajo dovoljene ježevke.
in vsi jih uporabljajo.

@gule mogoče majo pa švicarji tako sol k sam sneg topi rje pa ne dela...
ja ja sej vem.
petek je pa mal tipkam

No jaz sem slišal, da švicarji imajo inštalirano gretje pod avto-cesto...:Hammer3:...malo za hec...

janez

Danes smo se malo na šihtu menili okoli tega kaj sipajo pri nas...

... sipajo sol in špricajo kemijo. Kemijo lahko opazite ob cesti, pod ograjo je trava v razdalji pol metra ali več od ceste črno - črna (pesek in vse ostalo, tudi ograjni stebri) . To se zdaj lep vidi.