Economy mode C5 III

Začel/a gap, December 29, 2011, 08:40:27 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Excalibur

Lep pozdrav vsem,

imam isto tezavo pa bi vas rad vprasal kaksne akumulatorje imate v vasih C5? Znamka itn... kaj priporocate?

Hvala!

torisimo

Definitivno akumulator, zamenjaš s čim kvalitetnejšim in bo dalj časa "ignoriral" economy mode.

Prosurfer

Torej že nov serijsko vgrajen akumulator v C5 III ni dovolj kvaliteten, saj mi je že od vsega začetka prehitro vstopil v ta "economy mode" (le kdo si ga je izmislil?!).

pecko01

Citat od: Excalibur;252903Lep pozdrav vsem,

imam isto tezavo pa bi vas rad vprasal kaksne akumulatorje imate v vasih C5? Znamka itn... kaj priporocate?

Hvala!

V mojem avtu (C5 III Tourer 2,0 HDI 120 kW aut. exclusive, jan.2013) je bil tovarniško vgrajen akumulator Exide 70Ah, EN720A.
Avto je normalno vžigal in deloval, so se pa pojavile enake težave kot opisujete (economy mode, zadnja vrata). Tudi meritev je pokazala, da je akumulator po slabih šestih letih že malo "zmatran".
Zato sem ga pred zimo zamenjal z novim Exide EA770 77Ah, EN760A in "težave" so izginile.

(mene je motilo samo to, da se zadnja vrata niso odprla in zaprla več kot dvakrat, trikrat zapored. To, da se premikajo s polžjo hitrostjo, je pa itak ostalo in me zelo moti (tudi pripomba v nekem testu avta, ki sem ga nekoč bral). In to, da jih ne moreš zapreti s pritiskom na daljinca, ampak samo s tipko na vratih).

andraž

6 let je krasna doba za akumulator, več so skoraj sanje.

Dihtunga

Akkuji crkujejo že po 2h letih, 6 let je kar lepa številka.
Enega ki ga imam skoraj stalno na polnilcu, je samo rezerva, zmatra že en teden mirovanja in je po 8h letih na zadnjih nogah.

Prosurfer

6 let je že res lepa doba, a noben presežek (moj C5 se bliža temu in močnostni test z bremenom ni kazal kakega pešanja), ampak pri novem avtu oz. serijsko novem akumulatorju je bilo to dogajanje z Economy mode praktično isto.
Reklamacije niso pomagale, vse je bilo bojda v mejah normale oz. akumulator je bil menda brezhiben, so neprepričljivo trdili na AVTO CITY MB (od takrat dalje se tega servisa izogibam v velikem loku, pa ne samo zaradi tega).
Zaradi mene je lahko bil brezhiben, a vklop Economy mode po 1-2 min. po izklopu motorja oz. po 2-3 zaporednih odpiranjih prtljažnih vrat ne more biti normalno in v mejah normale (res pa je relativno, kaj je komu normalno).
Nič ni pomagalo niti dejstvo, da je v navodilih za C5 III navedeno, da se ta mode vklopi po cca. pol ure delovanja brez motorja. Enako je temu MB servisu prikimal tudi Citroen Slovenija (čudno, ne?). Vrana vrani pač ne izkljuje oči...
Od takrat dalje vem še bolj zagotovo, da je garancija zelo relativna zadeva in da bi bilo vsako morebitno doplačilo za podaljšanje osnovne garancije zelo vprašljiva naložba (pa tako radi to ponujajo).
In dvomim, da je tako le pri Citroenu.

Uros01

Original na c4 je zdržal 10 let potem pa je začel z economy mode

antasi

Izgleda, da na novih crkujejo od 6 do 8 let.
10 je že res rekord. Seveda je veliko odvisno od voženj. Po mestu trpi, bolj mu pašejo relacije in predvsem, kje imaš avto pozimi. Na toplem je za aku boljše.
Zanimivo, da potem neoriginal povprečno drži 2 do 5 let.
Ponavadi ravno toliko, da je iz garancije..
Strokovno so mi to razložili, da je to zaradi izrabljenega avta in posledično večje porabe elektrike. Ne verjamem..
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

alesz

CitatIn to, da jih ne moreš zapreti s pritiskom na daljinca, ampak samo s tipko na vratih).....
....zato da si prisoten na mestu,da ne bi z daljincem priprl otroka ali koga drugega,razmišljaj..!

CitatTo, da se premikajo s polžjo hitrostjo
....spet isto,da uspeš odmaknit glavo......

pecko01

Citat od: alesz;253019....zato da si prisoten na mestu,da ne bi z daljincem priprl otroka ali koga drugega,razmišljaj..!

Saj to mi je že jasno zakaj je tako, čeprav se vrata ustavijo, če naletijo na oviro pri zapiranju. Ok, lahko te malo udarijo. Pač pogrešam to, da bi jih lahko zaprl na daljavo. Enako kot to, da bi lahko odprl okna ob odklepanju, kar je bilo nekoč pri Citroenu mogoče.

Pred leti sem pri C8 exclusive imel stranska drsna vrata na elektriko in so se zapirala tudi z gumboma na ključu, kar je bilo zelo praktično. In teoretično obstaja podobna možnost priprtja....  Zaprla so se tudi ko si avto zaklenil, da ni bilo možnosti da bi pomotoma pustil vrata odprta....

Citat od: alesz;253019....spet isto,da uspeš odmaknit glavo......

Saj ko pritiskaš na gumb nimaš glave pod pokrovom, vsaj jaz ne. Bolj me moti počasno odpiranje kot zapiranje. Sem enkrat primerjal s kolegoma z A4 in VW touran, pa je pri obeh premikanje vrat končano v ca 2/3 časa kot pri C5.

bego20

Naj povem da je oce leta 2007 kupil novo xsaro picasso in jo vozil do 2017 ko je imel nesreco in avto ni bil vec toliko vreden da bi ga popravljali..poanta je da je bil leta 2017 se vedno tisti prvi aku notr :D je pa res da ni blo not navi pa robotskega prtljaznika..
Citroen C5 Tourer Exclusive 2.0HDi 164KM Avt.

Xandrej

Vse je od ino kako je tudi avto opremljen koliko se elektike porabi je alarem je hidravlika ki tudi ko odklenes avto se avto dvigne itd itd... zdaj pa v tegovino pa po 6 letih reskirat 70€ pa gremo naprej da nebo apet doktorske dezertacije za en akumulator.

Fulmen iz leclerca pocakaj vsake tolko jih dajo v akcijo pa nabavis... gres v ponedeljek se dajo 10% nakupa na kartico simpl ko pajek.

c5 exclusive

Tako kot je že xandrej rekel je pri C5 tudi hidravlika, ki se prilagaja tudi pri izključenem vozilu. Brez economy moda bi vsi odpirali in zapirali prtljažnik tolikokrat dokler se ne izprazne zato je tale zaščita zelo pomembna.
Citroen C5 2.0 BlueHDi 180 Exclusive Avt. 2016 (privat)
Opel Insignia 2.0 CDTI edition start/stop 2014 (privat)
Audi A6 Avant 3.0 TDI clean diesel quattro S tronic 2015 (služben)

dobek

jap, in to z elektrocrpalko (ki je meni vsake toliko skurila 50A varovalko, dokler je nismo menjali; torej je tako preko palca glede na pocasnost navadnih varovalk, vleklo dolgorocno vsaj ene 70-80A)

drugace pa, rekord glede akumulatorja imam pri dobre 12 letih, ko sem avto prodal se s prvim, izmerjeno dobrim akumulatorjem (boscheva prvovgradnja 100Ah)
:burn: