Hidravlika...že stotič

Začel/a sulicar, December 25, 2011, 08:14:06 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

sulicar

Pri zadnjem desnem kolesu sem opazil madež olja...in glej kaplja  pri manšeti,ki je vodoravno,verjetno je od hidravlike!Kaj  bi lahko bilo narobe,ker drugače hidravlika dela normalno...res pa da sem imel pred katkim avto  pri mehaniku,da mi je menjal pušo in ležaje na zadnji desni obesi(roki),ali bi mi lahko on kako poškodoval?

ModelJT

Tudi to je možno. Pejdi do njega pa mu povej kako pa kaj.
[SIGPIC][/SIGPIC]

sulicar

Ali pa je mopžno ,da mi je kakšno tesnilo šlo in če je koliko bi to koštalo(cena)?

sulicar

Še mi kar vedno curlja olje..če bi cilinder spuščal,a se ne bi avto čez noč posedel?Ker se mi zdi,da je samo manšeta uničena!Kakšen princip delovanja je sploh pri tej hidravliki?nekje sem prebral ,da višek gre nazaj v sistem,a je možno,da mi ta višek nekje ven teče?

garac

Seveda je možno, da kakšna od povratnih cevi pušča
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

sulicar

Kaj če cilinder spušča,se avto posede ali ne?

cilaw

Citat od: sulicar;120308Kaj če cilinder spušča,se avto posede ali ne?

Živjo po moje bi se moral ja ker je cilinder enostransko delujoč. Kadar deluje pravilno je bat zunaj in je avto v normalni legi, če pa pušča pa bat zleze v cilinder, če najdem sliko zgradbe cilindra ti jo pošljem ni pa nič zakompicirano razumet kako deluje.

cilaw

Citat od: cilaw;120335Živjo po moje bi se moral ja ker je cilinder enostransko delujoč. Kadar deluje pravilno je bat zunaj in je avto v normalni legi, če pa pušča pa bat zleze v cilinder, če najdem sliko zgradbe cilindra ti jo pošljem ni pa nič zakompicirano razumet kako deluje.

Evo še slikca http://www.matthias-muckel.de/citroen_DS.htm

jumper1

Citat od: sulicar;118361Pri zadnjem desnem kolesu sem opazil madež olja...in glej kaplja  pri manšeti,ki je vodoravno,verjetno je od hidravlike!Kaj  bi lahko bilo narobe,ker drugače hidravlika dela normalno...res pa da sem imel pred katkim avto  pri mehaniku,da mi je menjal pušo in ležaje na zadnji desni obesi(roki),ali bi mi lahko on kako poškodoval?

pri zamenjavi ležajev roke se kar rado zgodi da se ta manšeta pretrga in iz te manšete je speljana povratna cevka ki vrača olje nazaj v rezervoar tako da imaš verjetno to pretrgano.Cena te manšete pa je 3,88 €

stricjaka

Citat od: jumper1;120368pri zamenjavi ležajev roke se kar rado zgodi da se ta manšeta pretrga in iz te manšete je speljana povratna cevka ki vrača olje nazaj v rezervoar tako da imaš verjetno to pretrgano.Cena te manšete pa je 3,88 €

Imam enak problem: serviser menjal ležaje zadnje nihajke - kolikor bil zraven se je delalo zelo na "grobo" (kladivo ipd "špecialna" orodja). Po posegu opažam mokro manšeto, kaplja npr. 2 do 3 kaplje na dan. Zaenkrat preprosto dolivam (v 5 mesecih 6 dcl) .Servis mi zagotavlja da moram pod nujno zamenjat cel hidravlični cilinder - cca 120 EUR + delo.

Tvoja razlaga o poškodovani manšeti mi je logična (uporaba "špec." orodij).
Vprašanja: se višek hidr.olja izliva v prostor med manšeto in potisnim cilindrom? Po tej razlagi bi tudi morebitno spuščanje semeringov v delovnem cilindru bilo neproblematično - olje ki uhaja v manšetni prostor bi se vračalo po povratnem vodu ?!

LP
Hvala

azaloznik

Sem novi pri tej hidravliki in C5 imam pa vprašanje... avto je 02 letnik in se mi čez noč sprednji del zniža za ene 5cm. Ko ga zjutraj z daljincem odklenem se avtomatsko dvigne, potem ko se usedeš se še nekaj nastavi in potem več motorčka za hidravliko ne slišiš. Sedaj samo ne vem ali je to normalno ali ne saj šele spoznavam avto. V petek ga peljem na veliki servis, pa me zanima če to pomeni da še moram v prihodnosti predvidet še servis za hidravliko.

Xandrej

azaloznik

Xandrej hvala :D se mam še kar veliko za naučit o tem avtu... vendar ta forum mi ogromno pomaga... sem že rešil ključ na daljinsko, nastavil obratometer, popravil sprednji desni žmigavec (ni imel mase... sem moral sneti odbijač, dobiti luč ven ter maso prilotati drugam)... so za soboto pa planiram popravilo lopute za klimo na voznikovi strani... bo kar zanimivo :D

Xandrej

Jebemtiš to pa moraš pol avta razstavit jao...

To je bla tudi pogruntavčina!

tivoli

živijo,to z loputo misliš popravilo tistih motorčkov ,ki odpirajo loputo.lp.