Saxo 1.1 2001 letnik, pretakanje tekočine

Začel/a DeyCh, December 20, 2011, 01:16:17 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

DeyCh

Včeraj sem kupil omenjen avtomobil ki je res lepo deloval, sem pa danes ugotovil da se v armaturni plošči ko dodam plin-gas začne slišat kot nekakšno pretakanje tekočine, mislim da v radiatorju gretja...Imam vprašanje če je komu jasno kaj bi bilo to, dogaja se samo ko dodaš plin, torej ko vodna črpalka začne hitreje letet.

Problem se dogaja tudi da utripa lučka za airbag vedno tudi med vožnjo. Prejšnji lastnik pravi da se mu je to dogajalo že dalj časa.

Èe ima kdo kakšno rešitev, prosim za odgovor!

Hvala!

Dejan

garac

[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

mirchi

Ce prav razumem,se ti to dogaja med voznjo,al na mestu,ce das gas tudi? Da ni kak kuli al kaj podobnega kje?
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

DeyCh

Tako na mestu kot med vožnjo, vendar na mestu le ko dodam plin, s tem da ko sem avto včeraj kupil, do doma tega nisem slišal, nato pa sma s kolegom nekaj gledla okrog airbaga...in ko sem štartal od tam in dal gas se je začelo pretakanje. Danes se je vozila moja, in pravi da med vožjo enak zvok..

hvala za odgovore!

ax_rider

Jaz tudi zadnje čase nekaj podobnega opažam na AX-u (zvok pretakanja tekočine, sliši pa se spredaj pri armaturi).
Poleg tega pa ventilacija veliko slabše greje (glede na prejšnjo zimo), tudi če se naredi več kot 50km in je motor dobro razgret.

A mogoče kdo ve, kaj bi bil vzrok temu?

DeYaN

meni se to dogaja ko spelam samo se sliši na desni strani tako se mi zdi kot če bi se voda v pragu pretakala ne vem pa točno kje je ali pri armaturni plošči

DeanB

To se je tudi meni dogajalo.
Stvar je rešljiva takoj, ko doliješ primerno količino hladilne tekočine ;)
Ja, smešno vendar je tako. Èe je je premalo se sliši to pretakanje.

Citroenovc

Zrak v hladilnem sistemu.
Pečka je običajno med višjimi elementi v sistemu - zrak pa vedno sili navzgor.

Dolij hladilno, najdi prezračevalne čepke in pravilno odzrači sistem.
OK

LP
Primož