2cv AU letnik 1954 - Italija

Začel/a coyote, December 06, 2011, 01:45:07 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

janez

Citat od: Xandrej;117018Ni stresna vožnja? Mene po 2 urah v bolnico peljejo od straha, ko te avtobus stisne da te ne prevrže...

...cvikator...

:))))

janez

Vinotoč, tile stari spaki ne gredo tako blazno v promet in zato je manjša cena. Dejansko je takale žverca res samo za pravega ljubitelja in za malo vamo - tamo vozit. Novejši kot so, hitrejši so in bolj zmogljivi - pomeni so sposobni se vključevat v sodoben promet in ... potem ljudje iščejo spake iz 80tih in so pač novejši dražji, ker je povpraševanje.

Zeko, absolutno se pravo stanje vidi šele v živo. Lahko pa je bil obnovljen že pred leti in se je "amortiziral" in je sedaj nižja cena.

deuche

Citat od: janez;117033Lahko pa je bil obnovljen že pred leti in se je "amortiziral" in je sedaj nižja cena.

Kako pa izgleda amortizacija pri staromodniku? A tako, da z X leti zmanjšaš izgubo na račun prihodka od amortizacije in iz te izgube potem financiraš obnovo ali nabavo drugega? :Hammer3:

andraž

Tole je pa zanimiva ekonomska računica :BigThumbs:

janez

Ne, amortizacija pri starodobniku zgleda takole:

Prvo leto po obnovi te glava boli zaradi stroškov obnove... naslednja leta pa vedno bolj boli k... In po parih letih ko pozabiš kolk si vložil denarja ... se je amortiziral.

andraž

Mogoče bo moral takole napisat: kmalu po obnovi začneš pozabljat kooooliko si vložil, in samo še dolga leta uživaš...        ...zraven pa višek spravljaš v štumf in si kmalu kupiš novega starodobnika in zgodba se ponovi...     ... le da te pri tretjem čakajo kovčki pred vrati...

janez

Ma to sem imel v mislih... si malo polepšal :)

deuche

Citat od: andraž;117048... le da te pri tretjem čakajo kovčki pred vrati...

Pa menda ženskam ja ne prezentirate pravih vsot okoli teh zadev?????

janez

Edin takrat ko one plačajo za popravilo svojga avta... :)

deuche

Zeko124

Citat od: deuche;117038Kako pa izgleda amortizacija pri staromodniku? A tako, da z X leti zmanjšaš izgubo na račun prihodka od amortizacije in iz te izgube potem financiraš obnovo ali nabavo drugega? :Hammer3:

Najlepša hvala da si mi polepšal extra za**kan dan hahahah :BigThumbs:
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

Lovro

Citat od: deuche;117052Pa menda ženskam ja ne prezentirate pravih vsot okoli teh zadev?????

PAZI!!! To jaz ne bi tukaj pisal. Kaj pa če naše punce berejo ta forum? Saj nas boš še izdal...:Hammer3::argue1:
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

andraž

Citat od: deuche;117052Pa menda ženskam ja ne prezentirate pravih vsot okoli teh zadev?????

He he, tega pa nikakor, ker bi potem vedela da sem nor. Zdaj se ji samo zdi...

deuche

Citat od: Lovro;117091PAZI!!! To jaz ne bi tukaj pisal. Kaj pa če naše punce berejo ta forum? Saj nas boš še izdal...:Hammer3::argue1:

Potem ji razložiš kaki pr...i so vsi, da svoje zavajajo in samo ti si do svoje (nje) iskren in naj okoli pade od sreče ker te ima. :BigThumbs:

mirchi

Rezervni deli XM ugodno naprodaj!